Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Ce caută blonda-n Basarabia?

Ce caută blonda-n Basarabia?

Într-o presă impotentă, care plânge-n frontieră că-s moldovenii ai dracu’ şi ne persecută cu vize, o echipă EVZ a ajuns la Chişinău în plină blocadă. Şi face treabă bună, fără să se bată cu pumnii-n piept. A remarcat vreun analist al neamului? Dracu’ cu cărţi! Ei sunt ocupaţi cu autorul faimoasei ziceri “Barabas e liber, Hristos e încătuşat”, pericolul social al conservelor expirate Penescu şi analizele de substanţă care nu spun nimic. Munteanu-i bun de dat în treacăt la tv doar când refuză şpaga de la Cocoş, iar Dobre n-a mai avut loc pe sticlă de toţi închipuiţii.

“Vorbe grele” (şi) cu Oana

Comentarii

comentarii

Similar Posts

41 thoughts on “Ce caută blonda-n Basarabia?

  1. Pai primii care n-o baga-n seama sunt chiar ai ei. Intrebarea e de ce se mai chinuie blonda la oficios cand ar avea loc in oricare alta parte, dar ma rog, nu e treaba noastra…

  2. Victor, cu riscul de a fi putin off-topic, plus sa fiu considerat “din prima” tradator de neam sau mai stiu eu cum (nu mai pot, sincer sa fiu), am remarcat o analiza facuta pe site-ul Fundatiei Jamestown(intre noi fie vorba, un think-tank quasi-CIA) in legatura cu alegerile din Moldova si insiruirea a 10 motive pentru care comunistii le-au castigat. Pentru o imagine de ansamblu si o informare corecta asupra intregii situatii, poate merita aruncat un ochi. In esenta, cele 10 motive ar fi:

    1) Brand-ul comunist ramane atractiv pentru masa critica a votantilor basarabeni.
    2) Au facut o campanie mai activa, deplasandu-se in toate locurile de unde puteau atrage votanti.
    3) Guvernul in functie are cea mai buna rezerva de tehnocrati.
    4) Comunistii dispun de un electorat multi-etnic, spre deosebire de partidele de opozitie se orienteaza exclusiv catre populatia de limba romana.
    5) Exit-poll-urile au aratat, in mod surprinzator, o aderenta a comunistilor la generatia tanara, nemaiputandu-li-se aplica eticheta de partid al pensionarilor.
    6) Campania a purtat amprenta disciplinei partidului comunist, accentuand sistemul de campanie din usa-in-usa.
    7) Campania a avut in “eminenta cenusie”, consilierul prezidential Marc Tcaciu, un specialist desavarsit. [probabil omu’ are si grad corespunzator. Nota mea]
    8) Voronin a stiut sa se prezinta ca avand o relatie buna cu Rusia, astfel incat partidele declarat pro-ruse au ramas in offside.
    9)Consiliul local Chisinau, dominat de opozitie, s-a dovedit a fi o scena de haos si nepotism, ceea ce a indepartat unii votanti de partidele de opozitie [Interesant. Imaginea pe care o aveam era, dimpotriva, una de “baieti spalati”. Nota mea]
    10) Lozincile pronuntat anti-comuniste nu au ecou in Basarabia.

    Totul trebuie luat, bineinteles, sub beneficiu de inventar, pentru ca nu putem sti ce interese are autorul analizei. Textul in original

  3. Pai ma uit pe Realitatea si Antena 3 si observ aceleasi 3-5 persoane care dezbat orice subiect la zi in fiecare seara…
    DPDV credibilitate… nu crezi ca lumea a inceput sa se sature de ex de D-l Ciuvica care dezbate absolut orice la Realitatea si la Antena 3, uneori chiar in aceeasi zi?

  4. Adevarul e ca stirile din Basarabia sunt foarte putine, eu urmaresc jurnal.md si jurnaltv.md, la noi presa a cam uitat de un subiect care e intradevar important. Felicitari Oanei Dobre!

  5. Cred ca i’a sarit inima din piept lu’ domn’ presedinte cand a citit titlul…

  6. Bre, Oana a fost şi în Gaza. Pe când cei din Gaza fugeau de acolo. Şi? Ridicăm din umeri, spunem că îşi face meseria şi ne întoarcem la eba-ismele noastre.

  7. Salut,
    e prima dată (într-un an de zile) de cînd am blog, cînd recurg la această metodă de spam. 😀
    Cred însă, că pentru această cauză, merită efortul. Alătură-te şi tu campaniei No more shit (căcat de cîine sub tălpile noastre).
    Tu nu eşti sătul de atîta rahat de cîine?

  8. @ionutu: zau daca gust spamul, da’ macar asta-i recunoscut. as fi preferat ca la acest post sa scriem la subiect, da’ se pare ca-mi bat gura de pomana.
    @Mordechai: deh, boierule, sunt mult mai interesante stirile din Bamboo

  9. Si pana la urma, cand o iei la JN? :D… Si inca ceva, e o greseala cumva in titlu?

  10. @Elena: cred ca niciodata. nu mai e nici o greseala, merci se semnal

  11. edit: văd ca ai reparat greșeala. acum pot sa raspund si eu, la intrebare :). Oana, își face meseria. asta face!

  12. @Victor Ciutacu:. inseamna ca ii e bine acolo unde este si ma bucur pentru asta. pacat, insa, ca nu semneaza la JN. eu i-as propune sa se faca free-lancer, si poate asa as vedea-o si in paginile JN.

  13. Oana isi cauta telul sau profesional si o face bine. Apoi, Oana creste. Are puterea sa fie flexibila, sa invete si evolueaza, fara trufii, cu singuranta de sine.

    Acum, felicit cu toata sinceritatea dupa ce prin 2005 nu prea o sufeream.

    In alta ordine de idei.

    1. Piratul va tine azi in parlament discursul sau cacealma. Apoi, slugile sale patrasconii (care de doua saptamani sustin teoria institutiilor care chiar ar fi inceput sa mearga) ne vor demonstra ca Il Capo ar avea ecou pe la UE, PE etc. (care au tacut cu mielu de pasti in dinti). II VA TINE OARE SMECHERIA?

    2. Stiti de ce a raspuns Piratul la intrebarea despre Ioana cu un atac la Nastase?

    De fapt nu a raspuns, ci i-a transmis lui Morar o solutie de NUP pentru sesizarea facuta de catre cei de la Catavencu. Ioana e turnata de catre mogulii rai-voitori sin nu de colaboratori apropiati – deci sesizarea nu este de luat in seama!

    Ce zici?

  14. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Aveti dreptate,astazi nimic nu mai conteaza.Dracu cu carti’,cum spuneti Dvs.!
    Eu si multi altii o apreciem pe Oana Dobre-trebuie sa fie mereu pe sticla-mai invatam si intelegem si noi ceva,cu dansa,cu Dvs.,cu altii .Ne-am saturat de toti inchipuitii(eu stiu de neamul Penescu cand lucrau la Dacia,la Dep.Aprovizionare-acum sunt mari patroni la PIC,saracii!)

    Cu acelasi respect,
    IoamnaP

  15. e el sucit, dar acu pare speriat si slaveste continuu conducatorul. din doua una: fie il au astia la mana cu ceva si nu vrea sa-l urmeze pe b.kali, fie spera un os de ros mai gros, acu la batranete

  16. @ce se intimpla cu cristoiu?: fiecare-i liber sa spuna ce-i dicteaza constiinta

  17. Felicitari Oanei Dobre ca are acest curaj nebun de a pleca in zonele de conflict pentru a-si face datoria de jurnalist. Ea este un Adelin Petrisor in versiune feminina cand Adelin lucra la Antena 1 :). Ii dores mult succes in continuare si sa se intoarca sanatoasa in Romania. Mi-a placut cum ati scris despre Gigi si zicerea lui “Barabas e liber, Hristos e încătusat” . Tare oricum si Gigi ca si asa se apropie pastele si este saptamana patimilor

  18. ce se intampla cu Cristoiu ? : anuntul lui M.V.si primele confirmari , l-au pus pe ganduri: a facut afaceri cu Vantu si lucreaza la Voiculescu ! (crima capitala , pentru unii ). CARNE DE TUN …DE CALITATE !

  19. Este cam ciudat sa feliciti pe cineva pentru ca-si face meseria ,dar facand o comparatie cu realizarile altor colegi de breasla pe subiectul revoltei din Moldova, o felicit pe Oana Dobre pentru profesionalism , curaj si istetimea de a patrunde in spatiul sovietic.

  20. victoras, ai vreo biblie la indemana? ca nu gasesc faza cand ii furase iisus masina lui barabas; sau invers.

  21. In legatura cu domnul Cristoiu, in trust este cumva aceeasi situatie care exista si in PSD, in sensul ca unii sunt/par “mai la putere decat altii” ? (daca se poate raspunde, daca nu, nu’i problema)

  22. Nu se-ntimpla nimic,daca urmareati aseara atenti emisiunea,intelegeati.
    A explicat foarte clar de ce spune ce spune.
    Personal nu-mi place Oana,imi da senzatia(falsa) ca vrea sa-l copie pe Victor.Dar asta nu inseamna ca este un ziarist bun de investigatii,plin de fler si bine inspirat.
    Cred ca nu-mi place cind este la televizor.

  23. Oana e competenta si vorbele ei au substanta. M-am saturat de asa zisa jurnalista de investigatii Lidia Mitchievici care, in afara de a pune intrebari – stupide si la mintea cocosului – nu face nimic. E penibila. Am auzit-o mai demult la Realitatea cum spunea ca, despre X, nu stie mai mult, deoarece nu a gasit nimic pe internet. Daca astea sunt investigatiile dumneaei, sa ne lase, pe principiul Piti, Piti, lasa-ne!

  24. Jurnalistei Oanei Dobre ii cunosc foarte bine familia, tatal ei fiind comisar al Garzii Financiare din Buzau. Sunt oameni onesti si inteligenti, de aceea pe mine nu ma mira istetimea jurnalistei.Imi place foarte mult de ea, mai ales cand nenea Ciutacu o zgandareste la Vorbe Grele! Succes in continuare si ramaneti pe baricade!

  25. VICTOR ce se intampla cu SORIN ROSCA STANESCU?
    Mi se pare mie sau de cand a auzit zvonul ca vor urma niste arestari de jurnalisti, A CAM LASAT CIOCU’ MIC?!

  26. sa pornit si ea cand se stia ca nu se poate intra in Moldova.
    daca se crede o luptatoare trebuia sa fie acolo nu acum .

  27. Cred ca si sotia ta o place pe Oana, ca altfel devii suspect cu atatea aprecieri publice la adresa Oanei, dealtfel meritate

  28. @mimi: imi place sa cred ca, daca voiam s-o punem de-o fasole, n-o faceam in vazul lumii. in plus, am pretentia ca m-am insurat cu o femeie desteapta.
    @semil: bre, matale nu pricepusi chiar nimic din ce scrisei eu!

  29. @Victor: numai pentru tine ! Daca zici tu sa o felicitam pe Oana, sa o felicitam. Asa ,ca ea, ar trebui sa fie regula, nu exceptia!
    Referitor la comentariul lui “mimi” si la raspunsul tau : Ia aminte de la o babatie care vorbeste din experienta, nu din carte ! Mimi a exprimat ceea ce mai multi gindesc. Asa e intotdeauna. Cancanurile astea fac audienta, iar voua, ca familie, va fac rau.
    Tu esti un worckoholic , sau cum s-o scrie!(Sper sa nu incepi si tu sa imi numeri virgulele)Deci esti sot de duminica si de concediu. Sotia ta ,nu numai ca este foarte desteapta, te si iubeste foarte mult. E si orgolioasa, nu numai pentru ea ci si pentru tine.Rational te intelege. Tu esti un om de buna-credinta si de bine.Dar esti in nori!!! Femeile sint mai terre-a-terre. Cind ajungi acasa , spune-i ca o iubesti, nu ca-i desteapta! Si inchide subiectul lui “mimi” din fasa, ca altfel ajungi pe tabloide in doi timpi si trei miscari.
    De obicei nu dau sfaturi daca nu mi se cer. Intotdeauna iadul e pavat cu intentii bune!Nu stiu ce m-a apucat de data asta!?

  30. Dom’ne io constat că Oana Dobre e un fel de “farmecu’ vieţii”, că face jurnalism pentru că poate, ştie şi vrea. Unde-i mai mare baiu’, hop şi D-sa! Iacătă nici un mascul cu gură mare, muşchi babani şi… creier, nu face atâtea pentru meseria lui. Respect forever Oanei Dobre!!!

  31. Fara suparare, dar la “Vorbe Grele” are locul asigurat pe sticla. Poate mai eficient decat oriunde in alta parte!

  32. P.S.
    Chestia cu “n-o faceam in vazul lumii” e cam fumata de noi astia mai batrani si mai trecuti prin viata. Taman ca-n vazul lumii o faceam:))) Asculta de sfatul Mihaelei, nu-ti vrea raul!

  33. @Mihaela: am scapat-o, am aprobat-o, asta-i viata. merci de sfat!
    @ruxi: ascult de sfat, da’ n-am ce ascunde. Oana-i prietena mea si atat.

  34. @victor: am citit ce-ai scris si am inteles. am citit si ce-au scris ceilalti. unii au inteles, altii nu. multi au felicitat-o pe oana. pentru toti, pentru mai buna intelegere, o sa-mi permit sa postez un text pe care l-am scris mai demult. dupa accidentul de la mihailesti. este, cred, un fel de esenta a ceea ce simte jurnalistul de tip oana/adelin/etc.

    Cand devii jurnalist iti asumi riscuri. Nu ai incotro. Pentru ca ele exista peste tot in societate pentru aducatorii de stiri.
    Cand devii jurnalist nu te gandesti nici o secunda ca informatia ta ridica ceea ce teoria de specialitate numeste doct “rating”.
    Cand devii jurnalist o faci din credinta. Vrei sa fii primul care afla, vrei sa fii primul care da informatia. Este, in fond, esenta stirilor.
    Ce te pune in miscare? Ce-ti ucide teama initiala? Ce te face sa stai fata-n fata cu “evenimentul”? Dorinta de-a sti. De-a cunoaste adevarul. In primul rand.
    Apoi, provocarea. Pentru ca orice eveniment este, pentru aducatorul de stiri, o provocare.
    Incet, cu perseverenta, el isi impinge limitele. Mai invinge ceva din el pentru a mai cuceri un pic din lume.
    Niciodata nu stie, insa, ce este dincolo de provocare. Isi doreste doar sa ajunga in redactie, sa scrie si apoi, mai tirziu, acasa, ca sa-si vada stirea la televizor.
    Nu o data, sta fata-n fata cu destinul. Nu are, insa, timp sa-i simta prezenta. Pentru ca el aduna informatii. Nu simte ca tremura, nu simte ca-l ustura ochii si nici ca-l dor picioarele. Nu simte ca-i este frica. Desi ii este. Cand totul arde sau se prabuseste in jurul lui el spera doar ca va avea o secunda in plus pentru a vedea sau pentru a filma. Inclesteaza dintii, isi tine respiratia si merge in directia dinspre care cu totii fug. Iese apoi din infern si realizeaza, pentru o fractiune de secunda, prin ce a trecut. Si ca de data asta a scapat.
    Se bucura putin. In general, in fuga spre redactie. Scrie. Cuvintele ies fara greutate pentru ca retina a inregistrat cu acuratete imagini iar subconstientul reda ca pe banda stari.
    Ajunge apoi acasa si adoarme. Nici macar nu viseaza.
    A doua zi, dimineata, trecand prin fata biroului sefului de la stiri primeste recompensa oficiala: “am facut un punct peste rating-ul alorlalti…”. Zimbeste, se aseaza la birou, deschide computerul si se apuca de cautat.
    Urmeaza o noua zi, o noua provocare, poate.
    Un singur lucru nu prea intelege: de ce sunt pauzele de publicitate de la stiri atat de lungi si atat de dese…

    pentru ceilalti – mi se pare stupid ca pe un topic de genul asta sa intrati cu interventii de tip cancan. da’… asta este. poate de-asta m-am retars.

  35. @magus: n-ai de unde sa stii daca nu faci. e mai simplu sa-l banuiesti pe Ciutacu ca s-ar tine cu Dobre si, ca multumire, ii aduce ofrande pe blog 🙂

  36. Nu o data, sta fata-n fata cu destinul. Nu are, insa, timp sa-i simta prezenta. Pentru ca el aduna informatii. Nu simte ca tremura, nu simte ca-l ustura ochii si nici ca-l dor picioarele. Nu simte ca-i este frica. Desi ii este. Cand totul arde sau se prabuseste in jurul lui el spera doar ca va avea o secunda in plus pentru a vedea sau pentru a filma. Inclesteaza dintii, isi tine respiratia si merge in directia dinspre care cu totii fug. Iese apoi din infern si realizeaza, pentru o fractiune de secunda, prin ce a trecut. Si ca de data asta a scapat.

  37. Care e de fapt problema? Plange si suspina Oana Dobre aceatsa “Adelin Petrisor in varianta feminina” ca nu mai apare la televizor si ar trebui sa o plangem si noi acum de cata nedreptate i s-a facut? Asta urmarea de fapt sa apara pe la tv sa se dea mare experienta in zone de conflict? Trebuia sa organizeze toate televiziunile un program special de ode aduse acestei Oana Dobre cea mai jurnalista dintre jurnalisti? Nu putem dormi noaptea pentru ca ea s-a dus in Moldova? Hai mai las-o in pace ca pana la urma e doar o ziarista de o calitate modesta in ceea ce priveste zonele de conflict si intr-un final de ce ar trebui data ea la tv cand de fapt nu face altceva decat sa isi faca job-ul pt care o plateste EVZ si tot EVZ ii si publica reportajele de acolo (dealtfel cu subiecte foarte bune). Sa o lasam in ziarul ei nu ne mai forta si ochii.

  38. Da. Sunt sigur că Oana ştie care e speranţa de viaţă pentru un jurnalist de teren = reporter de război. E curajoasă. Sunt munci mult mai paşnice în mass-media. Dar de cât să fi o viaţă raţă mai bine o zi vultur! Fără glumă am tot respectul pentru astfel de jurnalişti. Baftă!

  39. Hristos a inviat!Sunt noua.Ia sa vedem unde ma incadrez,in Ciutacomania sau Ciutacofobia?..
    Succes.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.