Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

Două subiecte care merită dezbătute, pe repede înainte, că azi nu-s în zi de scris.

– După Ioan Groşan ieri (spălat prompt de altfel intransigenţii săi prieteni cu aere intelectuale), azi l-am aflat şi pe Szoby Cseh de turnător la Secu. Nu mă pasionează vânătoarea de vrăjitoare, cu tot soiul de cruciaţi ai anticomunismului puşi să execute fraierul la momentul oportun, dar iar nu mă pot abţine să-mi pun întrebări. Întrebarea aferentă acestei teme este ce mobil te poate împinge ca, deşi ştii că ai dulapul plin de scheleţi, să urli ca muşcat de şarpe împotriva securiştilor? Şi dacă schelălăiala-i preventivă, reţeta n-a funcţionat deloc până acum. Şi Mona Muscă, şi Ioan Groşan, şi Szoby Cseh erau dintre zgomotoşii înfierători ai vechiului regim. La ce le-a folosit? Cât despre cazul particular al lui Szoby, după ce-ai mâncat rahat pentru Băsescu în scandalul pixelului albastru, acum ia de la Băsescu, bătrâne!

– Mama Lianei Dumitrescu, deputatul minorităţii macedonene decedat azi în Spitalul Elias, evident zdrobită de durerea pe care ţi-o generează pierderea propriului copil (şi care nu va accepta în veci vreo explicaţie), a depus plângere penală împotriva medicilor. Fiind vorba de un parlamentar şi de o mediatizare pe măsură, Pachetul General a anunţat imediat că deschide dosarul şi demarează cercetările. Asta la doar o zi după ce procurorii-l căutau pe Sorin Vântu, prin Floreasca, la radiografiile rotulei. Întrebarea mea – sigur că retorică, m-aş bucura să fiu contrazis – e dacă nu cumva, în secolul XXI, în UE, s-a reinventat Omul Nou al lui Nicolae Ceauşescu, personalizat prin procurorul iscusit care se pricepe la toate, de la medicină la fotbal.

UPDATE: Judecatoarea care l-a arestat pe Constantin Nicolescu, fost procuror DNA, i-a mai arestat, intre altii, pe Cornel Penescu, Antonie Solomon si seful Garzii Financiare Arges. Sigur, sunt convins, asa pica ea, aleatoriu, de jurna pe toate arestarile celebre. Va recomand calduros un text de Marian Nazat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Buză de Iepure a colaborat cu potera. Omul Nou al lui Ceauşescu a-nviat!

  1. @Andrei: m-ai intrebat, ti-am raspuns. am luat act de parerea ta proasta despre politica editoriala a Antenei 3. acum o tinem toata ziua intr-o dezbatere?

  2. @je, nu e vorba ca si astia fura ci ca se militeaza pentru intoarcerea la putere a unor hoti patentati, adica PSD.

  3. pai, in mare parte, chiar base este de vina pentru porcaria, pe care o traim.
    base, cu gasca lui.

    ei vor sa controleze si sa stapineasca totul. pun in aplicare un plan complex, pas cu pas.
    doar ca unii dintre noi, mai naivi, credem ca gasca orange ar promova masuri incoerente si haotice.
    e un plan calculat, bine pus la punct.
    dupa ce au acaparat, si CSM, si CCR, si Parlamentul, acum le-au mai ramas “baronii” din provincie, din opozitie.

  4. @Victor Ciutacu, vis-a vis de postarea lui Andrei…cam asa face si PDL-ul, guvernul si Basescu cand lumea are ceva de spus…Iau act de ce spune lumea, le multumeste frumos pt parere si atat. Nu te diferi cu nimic de ei daca faci la fel. Omul si-a spus parerea si tu din lipsa de argumente, de lene sau pur si simplu pt ca nu te intereseaza parerea lui ii spui sec ca ai luat la cunostinta.

  5. @ionel: daca ai fi avut rabdare sau interes sa citesti, ai fi observat un dialog. daca ai fi stiut ce-i ala un blog, ti-ai fi dat seama ca e o diferenta fata de chat. daca ai vreo parere despre temele postate, o astept. daca ai de gand sa faci doar galerie, iti recomand alte bloguri.

  6. Andrei spune-ne tata asta e nume de cod ??? l-ai votat l-ai votat dar asuma-ti greseala macar acum in ultimul ceas si recunoaste ca ai gresit

  7. Io ma intorc cu gandu’ la conu’Sabin si imi e o mila de el de ma doare!!! Voi realizati ca omu’ a turnat la secu’ pentru ca voia sa se lupte cu coruptia din cinematografie? Va dati seama de cati ani …si dai si lupta..si lupta si dai…! Nu-mi revin, parol! Anticorupt din epoca dacilor si romanilor, conu’ Sabin! Cred ca el il consiliaza pe imparatul TRAIAN pe partea de lupta anticoruptie, clamata de la primul mandat, si de-asta nu se mai termina lupta asta, fir’ar ea sa fie!

  8. Ma intreb si nu gasesc raspunsul la o intrebare, poate ma ajuta ziaristul Victor Ciutacu. Nu cu mult timp in urma,dar precis sub actuala administratie, s-a fondat,pentru propasirea tarii si evident pentru starpirea coruptiei un cont special numit”Solidaritatea” in care T. B. a fost primul care a varsat (virat. In acel cont pot vira sume toti cetatenii “de buna credinta care isi iubesc tara”. Depunatorii care vor sa ramana “anonimi” o pot face. Si acum intrebarea ce ma “macina”: Fiind un fond de subscriptie publica, cine il administreaza, cum putem sa stim si sa apreciem (spre luare de model) daca nu toate persoanele, macar toate sumele depuse si mai ales cele cheltuite. Pentru ca, nu este asa, nu vrem sa credem ca actuala putere foloseste fonduri obtinute ocult. (Spaga se vireaza in cont iar furnizorul/prestatorul prezinta inainte de licitatie extrasul sau de cont in care este trecuta donatia care vadeste atasamentul si dragostea de tara.
    Ce zici domule, am vre-o sansa sa aflu raspunsuri “in chestiune”? Ma poti ajuta, de fapt ne poti ajuta?

  9. doamne aici a vrut base si gasca ;lui sa ne aduca, sa citim comenturi si care mai de care sa isi dea cu parerea, sa se injure ce dracu cauta pupincuristii lui base, aici la dl.Ciutacu in vizita pe blogul lui, plus ca se arunca niste cuvinte de te doare capul, si pana la urma daca nu sunteti de acord cu ce scrie omul asta aici, ia carativa si lasati-ne in pace apropo chiar am scris doua comenturi pe site la q, si ma intrebam daca si emailurile sunt verificate de siguranta statului, asa cum sunt telefoanele interceptate.O zi cat mai frumoasa, cine se anunta diseara?

  10. Victore , eu sincer sper ca unii de pe aici sunt postaci de meserie . Pentru ca daca sunt sinceri si dupa tot ce-a facut Basescu si PDL mai sunt atat de multi care sa intre pe blogul tau si sa gaseasca justificari de genul “n-a patit nimic daca il baga la zdup” sau “daca erau altii era mai bine?” , etc., atunci e foarte grav . Eu fiind dintr-o zona portocalie gasesc inca destui pe aici care imi spun prostiile astea (e drept , muuuuult mai putini decat acum 1-2 ani) , dar sper ca prin alte parti situatia s-a schimbat mult mai clar .

  11. CUM SE FACE CA CEI CARE STRIGA MAI TARE IMPOTRIVA SECURISTILOR SI COMUNISTILOR DE FAPT STRIGA IMPOTRIVA LOR.FRAIERII CARE IL SUSTIN PE BASE PICA UNUL CATE UNUL.PE CEI DE LA CNSAS I-A CAM JUMULIT PROMOVANDU-I,VEZI PATAPIEVSKY,PLESU.A FOST MAI GREU CU DINESCU DAR SI PE EL L-A FACUT INCOMPATIBIL.

  12. Buna d-le Victor! E prima oara cand citesc blogul Dvs si,tare mult mi-a placut ce-a scris Armand Dusovski cu 2 emailuri adresate lui Basescu asta cu poemul…. Mi-a placut poemul,iar Basescu asta ar fi bine sa-si dea demisia ca toti ne-am scarbit de el! Poate ca poemul lui Armand Dusovski e pe ritmul poeziei eminesciene “Ce-ti doresc eu tie,dulce Romanie” si,poate ca aici a clacat Armand,in rest… versurile sunt reusite. Parerea mea!
    Va doresc numai bine si tineti-o tot asa! Augustus

  13. tare fratie!!”ordinea la studiouri” ha, ha ,ha nu putea fi facuta decat cu securitatea.si ce e comic ca sunt inca puzderie de dobitoci care si cred asta.ma mir cu ne propus pentru o decoratie ,cetatean de onoare.bai nene nu poti lasa un asemenea gest nerasplatit.

  14. Bradisteanu e PSDist, alaltu’ e portocaliu. E infarct! Ba e lesin! Doamneee! e infect ca am ajuns sa chestionam opinia medicala in functie de politica.

    In acelasi timp Antena3 si Jurnalul la pachet cu Hotnews si TVR ar trebui sa fie arse rau la buzunar. E inuman cum au procedat legat de lesinul sau infarctul omului. Ati intrat cu bocancii in sufrageriile oamenilor, unii urland isteric CRIMAAAA altii zeflemind EH UN LESIN…

    Nu pe bune, in afara de aia 300k de antenisti si ceilalti cati or fi teveristi, cui naiba ii pasa de istericalele voastre? Pe bune, nici parcarea din fata de la CNA n-ati umplut-o cu toata promovarea ta si a vecinului meu Mircea Badea.

    Ah, si Victore, iti scriu acest mesaj fiindca esti singurul din acel trust care a depasit isteria si incearca sa fie mai moderat in tot vacarmul antenist.

    Apropo, sa observi inaltele si joasele emisiunilor, vei vedea ca linia se pastreaza intre limite numai cand vorbesti tu, bine, poate si fiindca ai mai mult bas in voce 😛

  15. Mm-am adus aminte de un lucru.Cu ceva timp inainte de revolutie,Lae Dreghici,coleg si foarte bun amic cu Szobi,a fost prins,arestat ,batut crunt ceasuri intregi(ca de!baietii cu ochi albastri lucrau in ture),in timp ce incerca sa treaca dunarea ,la sarbi.Oare?????????????!!!!!!!!!!!!!sau au avut pur si simplu,ghinion?

  16. Nu stiam faza cu judecatoarea ( ca e aceeasi ca in alte cazuri) dar nu ma surpinde… si de fapt nu cred ca surprinde pe nimeni…
    Si la Bucuresti , cand l-au lua pe Becali, respectiva judecatoarea era aceeasi care l-a bagat pe Patriciu etc…
    Eu zic ca argumentul asta e deajuns pentru a demonstra caracterul politic al arestarii de la Pitesti…Doar pentru postacii portocalii se pare ca nu este…

  17. Nu-l plac pe Szobi. Nu stiu cum a ajuns, asa subtire, in invatamantul universitar. Stiu indivizi care s-au descurcat si cu caii si cu cartea. Nu prea este/ a fost cazul.Nu mai zic da pixel, si-a luat-o. Eu va sugerez sa va ganditi la urmatoarea chestie.
    Stiti ce dosare/ indivizi sunt dati in gat?!
    Va spun eu. Cei care refuza sa mai colaboreze!
    Daca este asa merita un sut in dos si sa-l condamnam la uitare daca nu este implicat penal…Cugetati cati sunt acoperiti/ dosar clasat numai pentru faptul ca scriu la greu si astazi. S-ar putea sa aveti surprize! Stima!

  18. @Andrei
    Pai atunci, acei romani a caror alegere a fost sa voteze cu basescu, nu au decat acum sa ia de la basescu! si sa nu deschida gura sa se planga!
    si datorita acestor romani, eu nu mai am decat speranta ca Dumnezeu le va da la momentul potrivit acestor nenorociti ceea ce merita, lor si slugilor mizerabile care ii sustin!
    si in timp ce dormiti in pace dragi romani, mai luati de la basescu!

  19. Domnule Ciutacu. Nu sunt un adept al primiti-vismului intelectual. Am urmărit , parţial emisiunea dvs cu domnul vanghelie. dacă e să fac o comparaţie între dânsul şi un oarecare Boc nu am nici un dubiu legat de utilitaea celor două persoane (sunt inginer apoliitic). domnul Boc n-a condus în viaţa lui nici o grupă de studenţi în practică, care să adune o ladă de mere.a transmis doar sarcinile pri organizaţia UTC (sau UGSR).Cu acelaş servilism ca şi acum. Vanghelie are pragmatismul înnăs-cut al omului simplu. Boc poate e cinstit. dar este de o slugărnicie scârboasă, inacceptabilă pentru un om , chiar dacă ar fi neşcolit, faţă de un individ inferior din punct de vedere intelectual, primitiv şi foarte perfid, poate şi cu sechele nervoase ale unui sifilitic umb-lat prin speluncile din porturile lumii, cu sticla de rom în mână.Cât priveşte respectarea cutumelor democratice în lupta împotriva unor forţe , care nu dau doi bani pe aceste principii( de care nici nu au habar) este deadreptul stu-pidă. În 1989 au murit peste 1500 de oameni pen-tru institurea unor principii democratice, nu neaparat cu metode democratice , ieşind în stradă riscându-şi viaţa. N-am reuşit .Poate mai mărită să o facem odată,chiar dacă cu ace-leaşi sacrificii.Sună foarte dur . sper să nu fie necesar, Azi nu mă simt obligat să lupt cu mijloace democratice împotriva unor indivizi primitivi, toglodiţi, care nu dau doi bani pe acete principii. Sunt de acord cu Radu Tudor că opoziţia este cam anemică în această confrun-tare. Să nu vorbesc de sindicate care sunt dea-dreptul inexistente.Corupte. îmi aduce aminte aminte de sindicatele americane de la începuteu secolului al XX-lea , cârdăşie cu mafia şi pa-tronatul din docuri. ” Azi “clasa mucitoare ” nu are un cundicător. Am folosit expresia mrxi-stă pe bună dreptate . Noi suntem clasa mucitoa-re , Noi care am construit acestă ţară.Economia ei care a fost făcută praf.Noi cei pe care ni-meni nu ne mai bagă în seamă. Ce a fost România înainte de 1945. O nimica.Un popor peste 75% analfabetă, ce trăia în bordeie săpate pe jumătate în pământ Noi am făcut electrificarea noi am făcut industrializarea ( care a dat peste 80% din PIB-ul ţării ),Noi am făcut alfabetizarea populaţiei analfabeta. noi am plătit despăgubirile de război impuse drept consecinţă a unei politici trădătoare a unei clase police care nu a avut curajul să se opună Ditatului de la Viena şi al ultimatului sovietic.Care în consiliul de coroană a votat pentru cedarea teritoriilor ţării . Ruşine. măcar şi pentru aceasta au meritat să fie împuşcaţi sau să o sfârşească la Sighet sau al Gherla.La Unii şi acum ne e ruşine.Noi cei la care ni se reduc salariile cu “25%” . Noi cei care azi suntem condamnaţi la sărcie de către nişte hoţi( unii dintre ei beţivi). Noi cei pe care ne-a reprezentat la un moment dat un indi-vid poate primitiv , naiv dar de bună credin-ţă , pe care unii indivizi, care deja la momen-tul respectiv ştiau ce marea majoritate credulă nu ştia l-a împuş-cat.Poate a meritat. Dar prin felul în care l-am făcut ne-a descalificat încă odată ca naţiune. Revenid la soluţia de adop-tat. Nu există nici o restricţie faţă de profi-torii sacrificiilor făcute în 1989, faţă de un ” preşedinte care ” la parlamentul europen se laudă cu reducerea pensiilor , salariilor , trimiterea în şomaj a sute de mii de oameni, drept soluţie pentru ieşirea din criză. Este foarte tragic . Cum poate un şef de stat să se laude cu aşa ceva.pe lângă că e un impoptent este şi un imbecil. Crede că a fost convin-gător. Mă scuzaţi că v-am răvit prea mult spaţiu dar poate am să vă relatez ce am făcut unii dintre noi la vremea respectivă pentru ieşirea din “criză”. Poate ca o sugestie ar merita să abordaţi problema preruriei de alimente vehiculate de către unii analişti , situaţie în care ” reformatorul” troglodit al statului ( nu cunoaşte nici definioţia statului)stabilişte drept una din problemele de risc, presa ( bineînţeles cea oponentă ) şi nu problema agriculturii, cea de a cărei perfor-manţă depinde pacea socială. Şi vă mai rog să faceţi o paralelă între feţele reprezentaive ale actualei guvernări şi figuri ale operei pictorului Goya ” Somnul raţiunii naşte monştri ” . Atrageţi atenţia poprului român asupra acestui mare adevăr. Nu vă fie frică. Chiar dacă acest popor nu sunt sigur că vă va fi recunoscător. Puţini au auzit de Goya . Ştiu că sunteţi convins de cele ce vă transmit, dar am vrut să vă întăresc în convin-geile voastre. ori cum patria nu vă va fi recunoscătoare. La noi nu se practică.E suficient dacă veţi avea sufeletul împăcat că aţi făcut tot ce a depins de dvs. Nu sunt religios, dar sunt de acord să cer şi ajutorul unei divinităţi. AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU. E BINE.POATE NE AJUTĂ . Nu am mai avut această stare sufletească , de dispe-rare din 1989.

  20. Bun, si ce risca Buza de Iepure? Il da afara din studio, sau din profesorat? Sigur, nu-mi place individul asta nici ca om nici ca actor. Dar nu stiu ce risca.

  21. Eh, Shobi Ceh asta a facut si el o cascadorie nereusita. A vrut sa para om DE BUNA CREDINTA, ca tot era la moda acu fro enshpe mii de ani, la inceputurile iesirii din marasme si a fost demascat CA CAscadorul era TURNATORUL.

    Celor morti numai de bine, sa-i fie mintea usoara.

  22. pdl = fostii si actualii securisti si colaboratori ! teo trandafir e o exceptie ? eu nu cred ! si ea a colaborat cel putin …in 2004 se punea AU PLECAT COMUNISTII AU VENIT SECURISTII !

  23. chiar asteptam, domnule ciutacu, sa scrieti ceva despre cazul nicolescu.
    va spun de la inceput ca urasc guvernul actual al romaniei si in special partidul ala nenorocit care ne duce de rapa. in plus, daca ar fi dupa mine, basescu ar infunda puscaria.
    va spun asta ca sa nu se inteleaga cum ca as apara pe cineva de la putere, dimpotriva.
    dar cazul nicolescu ma priveste personal, dat fiind ca familia mea s-a confruntat cu domnul asta care e atat de aparat si martirizat pe la televizor.
    domnul nicolescu a vrut, acum multi ani de zile sa ia pamanturile bunicilor mei, pamanturi care erau in familie de decenii doar pentru ca avea dumnealui nevoie de terenul de acolo pentru a-si extinde afacerea cu service-uri auto. din cauza lui, bunicii mei au stat prin tribunale ani de zile sa dovedeasca faptul ca domnul nicolescu nu avea nici un drept acolo.
    domnul nicolescu e o japita ordinara care e vinovat nu numai de luare de mita dar a facut si alte lucruri murdare de care sunt sigura ca nu multi stiu.
    as vrea sa nu mai aud ca, vezi doamne, bietul domn nicolescu este o victima a politicii si toate acuzatiile care i se aduc sunt false. nimic mai fals de atat!
    cred si eu ca a facut infarct, orice nenorocit ar face infarct daca ar auzi ca a fost descoperit.
    atat am avut de spus.
    multumesc

  24. @Victor Ciutacu: Corect! Au castigat banii pe pariuri: Asta cedeaza/nu cedeaza ,fizic/nervos la tortura mea! Da’ chiar au “muncit” saracii!Pe aceleasi principii si angajatii armatei naziste…

  25. nu va mai faceti atitea griji, scarabei sau (mincatari de rahat) au fost si atunci ca si acum, important este cit rahat au mincat sau cine a suferit din aceasta cauza?

  26. Usor, usor adevarul iese mereu la suprafata. Ar trebui sa fie o lectie pentru toate astea. Altfel, vom cade si mai mult astfel in pacat. Pacatul de a crede ca societatea civila romaneasca chiar este una adevarata…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.