Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Bun venit în era delațiunii deontologice!

Bun venit în era delațiunii deontologice!

Când vrei să devii ziarist, una dintre primele lecții pe care le înveți e că sursele nu se divulgă niciodată. Fiindcă, între altele, odată comisă o asemenea excepție, nimeni nu va mai avea vreodată încredere-n tine și-n instituția de presă pentru care lucrezi. Așa se întâmplă pe toată Planeta Pământ. E o regulă unanim acceptată. Odinioară lider de necontestat al influenței și tirajului presei cotidiene din România, ziarul Adevărul a ajuns – culmea, fluturând obraznic și inconștient criteriul deontologiei profesionale drept justificare – să producă azi inimaginabilul. Și-a dat în gât sursa.

delatiunea

La așa o poveste, dacă foaia respectivă se mai consideră ziar, trebuie concediați pe loc directorul editorial, redactorul șef, șeful departamentului care a dat marfa, redactorul care a semnat textul, șeful diviziei online. Și, dacă în România ar mai exista breaslă, n-ar mai trebui angajați, niciodată, nicăieri în meseria asta. Nici de securiști nu-s buni, că se sparg în anchetă…Dar nu se mai consideră, așa că oamenii or să-și vadă liniștiți de slujbe. Ăștia-s chiar salariați, nu ziariști.

P.S. Aștept să mai citesc și că mizeria asta, demnă de un spărgător de case care-l da în gât pe violatorul din colt ca să-și înjumătățească pedeapsa, e un omagiu adus recent sărbătoritei zile a libertărții de exprimare și chiar că le-am citit pe toate.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

11 thoughts on “Bun venit în era delațiunii deontologice!

  1. Cand “jurnalistii” si cei care le sunt sefi sunt majoritatea gradati cu detasare in presa cam la ce te astepti? 😀

  2. tot la primele lectii cred ca se invata si ca o stire trebuie verificata din 3 surse
    nu stiu sigur, nu-s jurnalist, am vazut prin filme 🙂

  3. Nu i timpul pierdut s o vezi si p asta!!!în deceniul bas se poate tot ce visează javra impostoare!!!

  4. Iar esti prea sensibil!Las-o,ba,ca merge-asea!Daca Gabita Oprea,Udrea,ala de la Dimbovita cu puii,Popescu sunt asistenti universitari,Gabita e chiar coordonator de doctorate,ce dreaq mai vrem de la Cartianu?

  5. Salve Victore, nasol cu divulgarea sursei, dar Ponta Plagiatorul avea dreptate cand afirma ca ziarul Adevarul a mintit?

  6. Chiar că-ţi-e greu să decizi ce e mai superb: faptul că s-au împuşcat în picior sau că, ulterior, s-au lovt la cap intenţionat să justifice prima greşeală de mai devreme.

    E atât de delicios.

    Sincer, acum, în afară de România, unde dracu’ mai găseşti oficiali serioşi, care chiar vor ca totul să fie totul mut, să dea cu subsemnatul anonimat la nu-ştiu-ce ziar? E gândire optativă pentru unii de la Washington Post, The Times şi multe altele. Recunosc, dau din ficat argumentu’.

    La noi încă se mai găsesc/practică asemenea “surse anonime” din cauza mixaţiei retrogresive interbelico-securism-centrist colectiv; adevărat, tot contraproductiv ca imagine completă.

  7. @adrian: habar n-am, da’, daca ei erau siguri pe informatia lor, mergeau pana-n panzele albe cu ea si asteptau sa-i dea in judecata. ce au facut chiar nu se face

  8. Aniversarea “libertatii presei” in Romania m-a facut sa zambesc cu toti dintii!!! Care “presa” in Romania anului 2014??? 2-3 ziare print, cateva tabloide pline de bale si rahat (turcesc, nu va ganditi la altceva!), site-uri si bloguri in care si “jurnalistii” si “cititorii” se injura gros, cu bale, cateva statii tv – comerciale sau de stiri – mai mult sau mai putin inrolate politic…..Cam asta este peisajul media la momentul de fata. Stiu ca nu spun nicio noutate, dar cui sa acord prezumtia de “presa libera/democrata” a carei libertate trebuie si sarbatorita, si aniversata?

  9. off topic-Diseara,la emisiune,te poti imbraca cum vrei.Asa a spus dl Zegrean,la categoria “Din maretia dreptului”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.