Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Blejnar a scos banii; o mare parte a lor…

Blejnar a scos banii; o mare parte a lor…

Statul şi-a achitat astăzi, prin intermediul ANAF, o parte a datoriilor pe care le are către mine. Dimineaţă am ridicat de la Poştă un plic gros prin care eram înştiinţat că, după 5 (cinci) ani în care nu m-a deranjat nimeni pe această temă, sunt aşteptat la Trezorerie să ridic, în numerar, diferenţele de bani aferente regularizărilor pentru Impozitul pe Venitul Global. Ceea ce am făcut. Fără dobânzi, majorări şi penalităţi, că doar contribuabilul e fraier în relaţia cu statul, nu şi invers. Rezumând, Blejnar a scos banii. Mă rog, o parte a lor, că mai are să-mi dea cheltuielile de judecată şi n-aş vrea să apelez la executor judecătpresc. Acum bănuiesc că trebuie să mă aştept ca, după ce Fiscul a marcat retroactiv bănuţul, să vină peste mine, în ciuda suspendării în instanţă a actelor normative aferente, urgia TVA.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Blejnar a scos banii; o mare parte a lor…

  1. Bravo domnule……in sfarsit un seaman cu sange in instalatie, felicitari si exemplu ar trebui urmat de multi altii.

  2. Speachless…
    Indiferent cat de bine combati in scris la Rasboiu’ si pe sticla, intotdeauna parca era o neimplinire, o diferenta intre cei care actioneaza concret si cei care descriu, initiaza actiuni si cam atat.
    E drept ca, in urma unor articole de investigatii publicate in decursul anilor, s-au facut si autoritatile ca se autosesizeaza, in final procedurile murind intre filele unor dosare puse bine la pastrare (adica fara “finalizare”).
    Dar dupa iesirea aceea in strada, plus victoria de azi clara impotriva reginei (suna gay, dar in acord cu personajul), cred ca ai intrat in pantheonul gigantilor olimpieni, care au tras o smetie peste botul “autoritatilor reprezentantilor poporului”, constituite in grup infractional sub umbrela statului.

    Oda tie, nemuritorule, care ne-ai facut onoarea sa ne umbresti cu prezenta ta strivitoare, in timpul vietii noastre ! 😀
    P.S. Asteptam o fiesta nationala dupa smetia no.2, castigarea procesului cu TVA – ul, daca intre timp nu te pun astia la pastrare, sa-ti vina mintea la cap si sangele pe urechi (Doamne fereste)…

  3. Am analizat speta cu TVA la cazul ziaristilor. De ce o fi insistand atat in aceasta speta nu stiu pentru ca statul are numai de pierdut. Ziaristii presteaza pentru entitati platitoare de TVA. La facturarea serviciilor ziaristii incaseaza TVA de la beneficiari. Beneficiarii il deduc. La beneficiar: TVA de plata catre stat = zero. Fiind platitor de TVA ziaristul are drept de deducere, asa ca va plati la stat doar diferenta dintre ce a incasat si deducerile la care are dreptul din facturile pe care le plateste la randul lui(la facturile de servicii, achizitii necesare activitatii…). Deci plata la stat mai putin decat a incasat. Unde e gheseftul statului?! dimpotriva. In mod normal ma gandesc ca TVA = taxa pe valoarea adaugata. Ca sa fie “adaugata” trebuie sa existe ceva inainte de asta, adica sa ai la ce sa adaugi. Din moment ce mintea, spiritul.. este primordial, el nu se adauga la nimic. Deci, despre ce vorbim?

  4. Mă aştept să ni se spună de la cine a tăiat: de la pensionari, educaţie, sănătate sau de la magistraţi??!!

  5. Ai mai castigat o lupta, bravo! Dar iti dai seama ca astia vor revansa… si atunci vor vrea sa platesti penalitatile la care statul este imun fara vaccin.
    Pe noi insa ne vaccineaza cu un ac cam gros, si prin fata si prin spate.

  6. M-am uitat la poza pe care ai postat-o si parca am citit pe sub pielea fruntii acestui… un numar si un cuvint scris mic. Parca sa zic era sri. S-au poate nu am vazut eu bine. Ma mai insel din cind in cind.

  7. Domnule Ciutacu,
    Vă călcați în picioare toată ziua cu politicieni dornici să apară pe sticlă. Ar fi greu să le propuneți să facă o inițiativă legislativă prin care să stabilească o relație simetrică cu privire la drepturi și îndatoriri ale statuui în raport cu cetățenii contribuabili și Ghiță Bercea. Cine întârzie plățile să plătească penalități, dobânzi și alte angarale aferente, așa cum știe statul să le calculeze în folosul său, să le calculeze și în dauna sa.

  8. Acum, cu atatia bistari poate dati un manunchi de gigacolorii de sufletul fierbintelilor traite la proces… cu “lumanare si tamUE FISC la locul faptelor”.

  9. Poti sa fii sigur ca urmeaza altceva… deci vine peste tine oricum… poate n-ai sapca… 🙂

  10. @Mircea Hamza-dar de ce nu ai facut-o matale cind ai avut functie politica?Tare va mai dati cu poporul cind nu sunteti in fruntea treburilor! Ne tot tii lectii despre curve in televiziune de parca ai venit taman acum de la pension!

  11. Victor, felicitari si la cit mai multe victorii !

    Imi vine in minte o replica celebra a marelui
    Toma Caragiu catre maestrul Marin Moraru:
    “Tovarasu’ Corneliu, te felicit calduros, atit
    in numele colectivului, cit si al meu personal,
    pentru obtinerea acestui rezultat remarcabil.”.

    PS: Felicitari si pentru premiul AIB ce A3 l-a
    obtinut prin intermediul lui Carmen Avram !

  12. pe de-o parte nu pot decat sa te felicit, si pe de alta parte, nu pot decat sa te compatimesc…eu sunt convins de faptul ca dl. blejnar and co. nu vor uita acest lucru si sunt sigur ca vor incepe sa te tachineze. sa-l citez pe badea, suntem in Romania si asta ne ocupa tot timpul…mai avem pana cand o sa fim corecti si pana cand statul o sa isi asume niste esecuri, iar oamenii sa se bucure de succesuri 😉

  13. Lucky you!
    Scuipa-l sa nu se deoache,poate-i mai fericeste si pe altii.Cu tine a facut-o ca sa-l dai pe teava si sa-i creasca cota.

  14. Ma bucur ca mai exista si romani cu barbatia intacta.Sper ca alti cetateni sa ia exemplul tau si sa nu mai lase capul jos.

  15. relatia cu statul, cu oricare din institutiile statului, este, cred eu, unul din motivele majore pentru emigrare. chiar si-n congo!!!!!!!!!!

  16. Victore,
    Cu o oarecare intirzire la articolul”Televiziunea Română de partid şi de stat” Cred ca trebuie citit Televiziunea Română de stat in partid.

    ‘ They just toe the line”- respecta linia partidului

    Pai altfel daca TVR-ul, cu doamna Colonel de Securitate Rodica Culcer chintesenta cameleonismului si pupincurismului Romanesc, nu ar raspunde la comenzi crezi ca ar mai avea loc in Partidul care le plateste simbriile. Iar turnatoarei si Securistei infiltrate la Stefan Gheorghiu, Ambasada Americana si BBC, Culcer ii mai da ca simbrie si o dispensa speciala prin care poate sa ia si pensie dar sa si munceasca?

  17. Inca o chestie : am ajuns sa cred ca ai avut dreptate vorbind, nu de mult, de pofta tuturor, aproape fara deosebire, pentru personaje si emisiuni teleno-manelo-pitziponcaroase, dar niciodata recunoscute.
    Daca era un articolas despre base, udrea, cateva picaturi de secsulet sublinimal plus vreo referire – doua la Cel de Sus, pica serverul de atatea comentarii.
    Dar daca ai scris “decat” despre o chestie, la indemana tuturor si pe care toti o fac zilnic (castigarea si apararea drepturilor si libertatilor individuale pana-n panzele albe in caracatita numita rromanica, ciomageala infaptuita cu armele lor !), nu-i asa, ete fleosc atentie, ia acolo, o duzina de postaci ametiti care au gresit saitu’.
    Dreptu-i ?

  18. Felicitari!ce avocat ai avut prietene,de te-a reprezentat atit de bine in instanta?si eu ma lupt cu statul dupa ce la revizuirea pensiei militare ,mi-a FURAT 600 de roni,iar de la 1 ianuarie 2012 imi mai FURA 1/3 ,considerind ca de la 1 ian.2011 si pina la 31 dec.2011,mi-ar fi acordat ilegal pensia!ma lupt si mor cu ei de git,doar stiu ce inseamna lupta ,fiind militar!

  19. E aproape de necrezut ca statul a facut asta. Eu credeam ca le era mai simplu sa dea o lege in care sa spuna: “n-avem de unde, deci nu dam”. Insa chiar si in conditiile-n care nu platesc si penalitati, tot e ceva neobisnuit.

  20. Lumea inca nu intelege cat rau face Blejnar “luptand cu evaziunea”. E incurajat si de “stiristii lu’peste” care prezinta ‘descinderile” anaf si gf la diverse firme ca si cum ar fi acte de vitejie , de eroism ale ‘comisarilor”.
    Japca, furt, ilegalitati, confiscari fara acte, spagi.
    N-am auzit nici un “deontolog din presa sa faca o ancheta pentru situatiile astea.
    Aici ii acordati credit total lui Blejnar.
    Numai cand li se intampla lor….deontologilor….

  21. Victor, eu zic sa-ti verifici totusi snurul de la registre, pentru ca daca nu e strans legal, s-ar putea sa restitui ce ai luat. In rest, nu-ti bate prea tare capul, pentru ca oricum baietii de vin in control nu prea au habar de meserie, si oricum inventeaza motive.

  22. Că veni vorba despre luat bani de la stat, aş spune şi eu două vorbe. O rudă a câştigat în instanţă restituirea taxei de primă înmatriculare şi a primit banii de la Finanţe, calculaţi cu dobândă. Nu am văzut hârtiile, dar ştiu că a primit bani buni peste suma plătită la înmatriculare. Deci se poate şi aşa.

  23. Buna seara d-le Ciutacu,

    FELICITARI,CU TOATA INIMA!!!

    Ma bucur din tot sufletul.Caracterul si darzenia Dvs.todeauna vor invinge.

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    ioanap

  24. Se pare ca in Ro pe vremea Basinosului trebuie sa sarbatorim cind ni se mai face citeodata dreptate.

  25. Domnu’ Ciutacu! faceti o cinste mare!!! sa vaza si astia ca nu suntei rau si dusmanos!:D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.