Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Băsescu are dreptate, dar nu-i folosește

Băsescu are dreptate, dar nu-i folosește

Traian Băsescu e laș, ipocrit și lipsit de caracter, nu crede în nimic și ajunge să urle împotriva abuzurilor doar când îi ajunge lui funia la par. Dar toate astea la un loc nu implică și că afirmațiile lui din ultimele zile sunt false. Deci, da, ceea ce se întâmplă acum, olimpiada denunțurilor combinată cu suprapopularea centrelor de detenție preventivă, n-are nici o legătură cu justiția. Și, da, instituțiile de forță ala așa-zisului stat de drept comit niște abuzuri incalificabile. Și, iarăși da, se lucrează-n draci prin acoperiți infiltrați la vârful sistemului judiciar și în casta avocaților. Și, nu în ultimul rând, da, presiunea mediatică, suprapusă convenabil peste hei-rup-ul penibil și dezgustător al purtătorilor de cătușe, transformă orice suspect în vinovat din oficiu. Numai că toate mizeriile astea au fost dezvoltate și perfecționate în regimul lui, de oamenii lui, pe pielea celor care-l enervau pe el. Acum diferă amploarea și identitatea țintelor…
P.S. Am făcut aseară, după multă vreme, efortul de a-l asculta două ore. Chiar așa bătrân și penibil, suferind drama că nu-i mai răspunde lumea la telefon și a ajuns să vorbească doar cu secretarele, tot e personaj și politician în comparație cu tristu’ ăsta care se comportă de parcă ar fi vreun os domnesc și-i fericit că-i dă lumea like-uri pe facebook

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Băsescu are dreptate, dar nu-i folosește

  1. Asa a fost intotdeauna, un ipocrit si un demagog de cea mai joasa speta.
    Le intoarce dupa cum ii bate lui vantul iar prostovanii ii dau cu statul de drept, anticoruptia si anticomunismul. 😀
    Va mai aduceti aminte de Basescu si tema caselor de protiocol ? Prin 2006-2007 parca…ca politicienii sa nu mai ceara si sa nu mai stea in case de protocol, ca ce atata RAPPS sau cum s-o chema agentia aia din subordinea guvernului, si dai si lupta nenicule.
    Asta o zicea ala care toata viata lui statuse numai in case de protocol, de cand era vecin cu Adrian Nastase si Vacaroiu si pana la mismasurile cu Mihaileanu. Iar acum, cum-necum, iarasi are casa de la stat.

    Pe fond avea dreptate. De drept nu avea nici cat negru sub unghie, dar asa-i cand ai ajuns in fruntea bucatelor, sau cand ai fentat viata din postura de bugetar de lux.

    Cat despre ala…e ardelean, e sas, si sa voteze diaspora. 😀 Mai scot textele astea peste 5 ani, pana atunci Maria Sa are o alta Romanie de pastorit, una virtuala si electronica in acelasi timp.

  2. Si un post scriptum, care n-are de-a face cu articolul dar simt nevoia sa-l scriu, mai ales ca se pliaza pe un articol de mai jos…

    Comunicatul PNL, ala cu avioanele, zici ca e din seria bancurilor cu sefa PNL, din seria bancurilor cu Alinutza, daca le mai stie careva. 😀

  3. La ce ar fi utili “acoperiți infiltrați (…) în casta avocaților”?

    Au tarife mai mici ca ale avocatilor neacoperiti?

  4. Gura pacatosului,adevar graieste!
    Despre urmasul la tron:
    Robotul de bucătărie se dovedește a fi, de fapt, mașină de scris.Cind o fi avut timp să mai scrie o carte?Eu,o dedic celor ce au încercat să mă convingă ce mare om ne va conduce.Pînă acum,se pare că obiectivele lui sunt scrisul și plimbarea primei doamne in străinatățuri.Are două concedii la activ,unul în Palm Beach și unul în Madeira.Cred că numai asa îi vine inspirația.
    Era o caricatura pe vremuri in care dzeu il intreba pe nea Nicu Vacaroiu,de ce bea?Nea nicu ii raspunde inocent;
    da’ Iliescu de ce scrie?

  5. @Diana: la blaturile facute cu omologii lor din procuratura si din instante in detrimentul fraierilor care-i mai si platesc. stiu, Romania e o jungla, iar dvs traiti cu spaima revelatie dupa revelatie

  6. poate ne arati , victorash, niste nume de arestati preventiv de pe timpul lui base’ , in afara de catalin voicu..

  7. Cunoasteti exemple concrete?

    Nu de alta, dar am putea sa-i reclamam la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor.

  8. @Diana: da, mi s-a confesat Basescu in particular, da’ nu vreau sa incalc legea sigurantei nationale. alte intrebari si solutii tampite mai aveti?
    @mihai: daca tu ai fost plecat de pe planeta, ia-ti unul sa-ti faca revista presei, Mihaita

  9. Aproape in totalitate de acord. Nu stiu daca e potrivit sa-l numiti pe ala ” tristu’ ” ca omul pare foarte fericit, se mai incrunta el cand il incurca paltonul dar acum ca a venit primavara chiar nu pare sa-l mai deranjeze ceva. Mai ales ca a eliberat si nervosu’ vila si poate sa vina sotia la capitala.

  10. Băsescu e un soi de enciclopedie a contradicţiilor. Pe la mijlocul primului mandat le cerea judecătorilor într-o şedinţă CSM (cred) să nu mai apere infractorii şi să aprobe cererile procurorilor. Acum a ajuns avocat din oficiu al dreptului la apărare.
    Anyways, legat de peseul de la final, aveţi vreo idee de ce nu există niciun fel de critică structurată la adresa lui Johannis? România TV şi Antena 3 (cu mici excepţii) au întors armele şi acum se luptă din răsputeri pentru a intra în graţiile marelui tăcut. Chiar nicio televiziune nu vrea să i se opună lui Herr President?

  11. După ce timp de 10 ani a pozat în moralistul neamului şi apărător al statului de drept, din fotoliul prezidenţial, lamentările cetăţeanului Băsescu sunt scandaloase. Modul în care îi execută pe ziariştii care i-au ridicat osanale este fără precedent. La concurs cu Udrea: SONERAIA Matei… Aseară a mers la B1 ca să le de-a dreptate criticilor săi de la A3 şi RTV. Aşa ceva? Cam cât de jigodie trebuie să fii?

  12. Problema nu a fost niciodata ce a spus Basescu public, ci faptele sale.

  13. da Victore, cameleonul e cameleon si asta face pentru supravietuire: adaptarea cu mediul. Dar asta are 10 ani de “nasoale” + acei ani pregatitori. A luat “timona” si a dat “full speed ahead” apoi “full speed astern” si a vandut “cargo”-ul intr-un mod scabros/tiranic/despotic/falimentar.

    “cradle of leadership”

    Col. Slade: Mr. Simms doesn’t want it. He doesn’t need to be labeled, “still worthy of being a ‘Baird Man.'” What the hell is that? What is your motto here? Boys, inform on your classmates, save your hide. Anything short of that, we’re gonna burn you at the stake? Well, gentlemen! When the shit hits the fan, some guys run and some guys stay. Here’s Charlie, facing the fire, and there’s George — hiding in Big Daddy’s pocket. And what are you doing? You’re gonna reward George, and destroy Charlie.

    Trask: Are you finished, Mr. Slade?

    Col. Slade: No, I’m just gettin’ warmed up. I don’t know who went to this place — William Howard Taft, William Jennings Bryan, William Tell, whoever. Their spirit is dead; if they ever had one, it’s gone. You’re building a rat ship here — a vessel for sea-going snitches. And if you think you’re preparing these minnows for manhood, you better think again. Because I say you are killing the very spirit this institution proclaims it instills! What a sham! What kind of show are you guys puttin’ on here today? I mean, the only class in this act is sittin’ next to me. And I’m here to tell you, this boy’s soul is intact. It is non-negotiable. You know how I know? Because someone here, I’m not gonna say who, offered to buy it. Only Charlie here wasn’t selling.

    https://www.youtube.com/watch?v=UJ4HUD-wErc

  14. @VC
    Cand spuneti “Acum diferă amploarea și identitatea țintelor”, ce varianta aveti in minte, din cele de mai jos:
    a) sistemul lucreaza liber si independent;
    b) sistemul a scapat de sub control;
    c) sistemul s-a spart in bisericute care lucreaza indenpendent si imprevizibil;
    d) sistemul s-a spart in diviziuni manipulate si in prezent asistam la ciocnirea a 2-3 falii?
    e) niciuna din cele de mai sus;
    Multumesc!

  15. Apropo de P.S. : mulți scriitori trebuie să-l invidieze (dar să-l și admire, desigur) pe Iohannis. După „Pas cu pas”, a venit mult așteptatul „Primul pas ! Sper să fie păstrată cadența, viitorul volum să apară la 200 de zile, încă unul la 300 de zile, și tot așa, fiindcă avem de-a face cu un „meseriaș” foarte prolific, un soi de Hansel care a înțeles să-și presare drumul cu pietricele conștiincios scrijelite. Singura incertitudine e legată de numele următoarei cărți : să fie „al doilea pas” ? Ori „cu pași mărunței” ? Sau „în pași de vals” ? „La pas prin Madeira” ?…
    Ăsta da suspans !
    🙂

  16. Cum ar fi fost ca Hitler,în cazul în care ar fi fost judecat la
    Nurenberg,să fi înfierat politica de purificare etnică?
    O analiză mai bună a statului de drept băsist decât cea făcută chiar de inițiatorul ei,mai rar nenicule!
    Cît despre cel mai mare scriitor în viață,scriitor despre el însuși și cum e el cadoul divinității pentru noi,păcătoșii de rînd,aud că strânge like-uri pe facebook.Dau cîteva la schimb cu surprize Turbo sau timbre cu animale .
    Unde,doamne iartă-mă, am găsit specimenele astea și i-am mai pus și în fruntea trebii?

  17. Vorba romaneasca veche: Cine sapa groapa altuia… Ar putea fi extinsa: Cine fura azi un ou, maine sapa groapa altuia, in care cade cu oul in mana. In ce-l priveste pe ghinionistul cu 6 camere din Madeira, se potriveste cu “s-a suit scroafa in copac!”

  18. Stimate domnule Ciutac,

    Prin afirmatia asta …

    “Chiar așa bătrân și penibil, suferind drama că nu-i mai răspunde lumea la telefon și a ajuns să vorbească doar cu secretarele, tot e personaj și politician în comparație cu tristu’ ăsta care se comportă de parcă ar fi vreun os domnesc și-i fericit că-i dă lumea like-uri pe facebook”

    … mi’se confirma ideea ca 10 ani de Basism nociv cu un presedinte jucator, ne’au scurt’circuitat la toti orice idee despre vreo guvernare de tip republica in care presedintele este defapt asemanator cu bunica’sa lui Bula pe care acesta o tinea la geam sa ii aduca postasul pensia. Prin modul actual de guvernare a tarii ca sa fiu foarte sincer, incep sa vad normalitatea in care presedintele joaca rolul bunicii lui Bula, iar prim-ministrul face ceia ce trebuie sa faca: guverneaza in fruntea guvernului! Stiu … si mie inca imi este al dracului de greu sa vad padurea dincolo de crengi … dar ca sa fiu sincer, la cate masuri vad ca se pun in aplicare deja in cateva luni, dupa cei cativa ani in care betivul asta ne’a tinut pe loc doar in loc din razbunare si de dragul de a aparea la TV … incep sa sper ca tara asta mai are inca o sansa. Mica … dar buna si aia.

  19. cind saftoiu a spus fiind audiat in comisia voiculescu,din pozitia de sef sie,ca sie detine tehnica de ascultare, si-a dat demisia.
    dna kovesi?

  20. Hehe … fiind unul dintre vechii comentatori, la inceputuri iti spuneam ca este o greseala intentionata lipsa acelui “U” si poate fi luata ca un soi de alint … dar de atunci a trecut destul de multa vreme ce’i drept. 😀 Ok .. imi cer scuze … ramane CiutacU! 😉

  21. Ascutandu-l pe sarlatanul asta ( pe care ,spre rusinea mea, l-am votat de 3 ori) am ramas crucit de alegatiile facute :
    “- in timpul mandatului meu erau foarte putine denunturi… doar la sfarsit au fost doua, Florica si Pescariu …” ca si cum el le gestiona, le indruma spre dosare, dispunea de ele.
    “- procurorii, in timpul mandatului meu, munceau pe dosare, adunau elemente…” ca si cum el stia fiecare dosar, etapa de cercetare, continutul si elementele de probatiune ori alte date si indicii!
    Aceste elemente si altele nenumarate, ar trebui sa constituie motive temeinice de o investigatie penala ampla asupra acestui personaj principal si autorul marii tradari sau tragedii nationale a acestui credul popor !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.