Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Azi e ziua cea mai lunga; totul sau nimic

Azi e ziua cea mai lunga; totul sau nimic

Se termina o perioada isterica. Lumea a luat-o razna. S-a injurat, s-a acuzat, s-a dezvaluit. Diaspora a devenit subiect de interes national. Votul s-a transformat din drept in obligatie. Propaganda a turat la maxim motoarele. De-acum e aritmetica.

A trecut aproape un sfert de secol. Ganditi-va doar daca merita…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on “Azi e ziua cea mai lunga; totul sau nimic

  1. Daca mai aud pe cineva ca-mi spune ” votul tau conteaza” cred ca ii dau cu ceva in cap!

  2. Încă 5 ani de Traian Băsescu, prieteni… Și un an 2015 plin de scandaluri politice, traseism, alianțe dintre cele mai ciudate, DNA-ul utilizat ca metodă de șantaj. Cineva, știți voi cine, își va face cum-necum loc în guvern, vă garantez…

  3. Nu a castigat Iohannis ci a pierdut PSD. E o rusine! Toata conducerea PSD trebuie sa faca un pas inapoi. Strategii fundului meu, au gresit total strategia de campania, s-au axat exclusiv pe electoratul lor traditional si au ignorat total nehotaratii. Iata ca mizeria cu sectiile de votare din diaspora, toata campania cu “ortodoxia” si preotii si personaje gen Mircea Govor a mobilizat nehotaratii sa voteze impotriva PSD! Pai cum sa te bata un mototol cu aceasi carisma ca si un dulap de tabla?!

    Ne astepta 5 ani de basism, desi in Parlament PSD inca are majoritatea sa vedeti cum incep de maine sobolanii sa paraseasa corabia. Cred ca pana la anul nou suntem reveniti 100% la basism!

  4. Mi-am anulat votul. Nu am nicio contribuţie la alegerea viitorului preşedinte şi nu-mi pare rău. Oricare ar fi el. Nu am asistat la o campanie electorală, ci la o mizerie.

    PSD-ul a estimat greşit rolul diasporei, conexiunile acesteia cu Ţara. Oamenii ăia nu trăiesc pe altă planetă, au aici copii, părinţi şi prieteni. Şi sunt două, trei milioane de cetăţeni.

    Nu ştiu dacă Iohannis a câştigat alegerile, nici nu pot să mi-l imaginez în funcţia de preşedinte. Sunt însă uluit.

    Dacă Iohannis ajunge preşedinte, eu am o singură remarcă: Uneori istoria se răzbună rapid. După alegerile parlamentare din 2012, contrar angajamentelor, PSD-ul a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă ca să-l elimine pe C. Antonescu şi a reuşit. Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

    În aceste alegeri, USL 1 a fost înfrânt. Poate că a meritat-o. În acest moment, nu ştiu mâine, V. Ponta este alături de C. Antonescu în tabăra înfrânţilor.

    Uneori istoria se răzbună rapid.

  5. geoana, referendum, ponta. ma pis pe el de vot 🙁 ce ratiune si argumente… acum exista feisbuc.

  6. Nu tineti cont de un lucru, retelele sociale sunt la fel de puternice, ca mesaje si manipalare, precum televiziunile. In Egipt, Siria, Facebookul a facut minuni.

  7. Videanu, Blaga, Predoiu, MRU, Udrea, Paul-Vass, Flutur, Falca, Duta, Ialomiteanu, Petrache, Orban, Ariton, Vladescu, Macovei, BASESCU, Blejnar, Boagiu, Igas, BOC, Frunzaverde, Turcan … – Dream (Nightmare) Team !

  8. Înțeleg (e un mod de-a spune, fiindcă nu înțeleg nimic) că am votat ieri ca să vină Blaga la putere și băsescu să se mențină. De Iohannis n-amintesc, pentru că el e o cantitate neglijabilă.
    Ponta a zis că poporul are întotdeauna dreptate. Ei bine, eu și alții ca mine nu facem parte din poporul care în noaptea asta are dreptate. Suntem un alt popor, care sălășluiește tot în România. Și avem și noi dreptatea noastră, care nu se pupă deloc cu a celuilalt popor.

  9. Victore,fii echidistant baiatule.pacat esti baiat tanar.Aroganta si pomenile facute de psd cu zahar si ulei,mese desantate in hotelurile statului asta a pus capac psd .inca m-ai suntem oameni normali,nu slugi la o plasa electorala
    nu ne intereseaza ce poate ponta,ce poate yohannis ,NU NE UMILITI.PUNCT.

  10. Eu nu-i inteleg pe cei care spun ca Basescu va fi prim ministru, 5 ani de basism etc.

    Dupa primul tur Johannis a spus ca nu se aliaza cu nimeni pentru ca vrea ca lumea sa-l voteze pentru ce e, nu pentru aliante. Eu n-am putut vota la Bruxelles astazi (nu puteam sta 4-5 ore la coada cu doi copii langa mine), dar si numai pentru declaratia asta l-as fi votat.

    Spre deosebire de Johannis, Ponta s-a grabit sa faca tot felul de aliante cu Vadim (care a facut-o pe nevasta-sa curva) si cu alti caraghiosi precum Dan Diaconescu. Ba aud ca in cele doua saptamani intre cele doua tururi i-a dat si ceva functii lui DD si oamenilor lui. Rusine!

    In concluzie, dintre cei doi, pe Ponta il vad mai degraba aliindu-se cu oricine pentru orice.

  11. sunt patru romanii .. cel putin. romania pensionarilor si bugetarilor si artistilor – unii nedreptatiti, altii neajutorati altii profitori. ardealul, care se considera o alta romanie, mai elevata, si din autosuficienta asta probabil o sa ajunga altundeva, dar nu in romania mare, asta e clar.. romania dezmostenitilor sortii, cca 2 milioane din cele 3 milioane emigranti, si care abia acuma vad spectrul complet al dezastrului europei prospere – oameni cu casa in spate, cu trecut ravasit si niciun viitor. romania corporatista, limitata la bucuresti, cluj, timisoara – probabil asta a facut diferenta acum – corporatismul nu e capitalism,in sensul liberal – e neocolonialism – spala creiere, desfiinteaza inventivitatea in numele eficientei, si stoarce tot profitul catre oligarhia mondiala. mai exista o casta a procurorilor, in fapt un aparat de control geopolitic al licuriciului mare sau cui o avea interese, mai exista gasti de smecheri care se lupta pentru supravietuire si/sau inavutire injusta – dupa caz si perioada. mi-au trebuit atatia ani sa-mi dau seama ca suntem blestemati sa n-avem vreodata un proiect de tara, oricat de anemic ar fi, macar cat au ungurii, in nevolnicia lor. well, life goes on, cut the losses si plecam de la adevarul asta. vorba lu ponta, poporul are mereu dreptate – basescu a acuzat poporul de lovitura de stat, e un progres totusi. oricum in 10 ani, economia mondiala va fi de nerecunoscut, singura problema e ca nu vom avea nicio sansa ca tara, ca urmare a ce urmeaza sa se intample in globalismul plin de roboti si senzori. va fi suficient sa gangavim cat iohannis si sa gandim cat el, adica putin si limitat. dati-va copiii spre adoptie in tari cu viitor (vizionarul iohannis intuia asta acum multi ani), sau rugati-va sa aveti gene bune ca sa va reziste copiii nespalati pe creiere de catre corporatii. in rest, acceptati-va apartenenta la una dintre romaniile existente, si traiti in ea, fara speranta de a intelege sau de a coabita cu celelate fragmente.

  12. @cola

    Domnule, văd că sunteți de-un optimism molipsitor! Nu era de-ajuns c-am căzut 100 de metri în prăpastie, dvs. veniți și ziceți că-i de fapt hău fără fund! Tânjeam după o pietricică de care să mă agăț, după o tulpină cât de pipernicită, și dvs. nu și nu, să-mi iau gândul! 🙂

    Adevărul e că mi-a făcut bine să vă citesc și vă mulțumesc: e prima oară când mi se spune că răul n-are leac și, paradoxal, simt că-mi recapăt energia de parcă aș fi luat vreo pastilă cu coenzima Q10!

    Clar: de mâine mă reîntorc la Montesquieu – poate mă ajută vechile scrisori persane să pricep mai bine meandrele firii omenești. Sau, ca să citez un clasic în viață, meandrele concretului.

  13. Am scris textul urmator in ziua in care s-a dat sentinta in dosarul Telepatia. Daca nici azi nu e on-topic:

    Peste 60% din copii sunt batuti acasa (sursa antena3.ro).
    Copii expusi voilentei domestice au o activitate cerebrala asemanatoare cu a soldatilor de pe campul de lupta

    (sursa reuters.com + ucl.ac.uk).
    Nimeni nu le arata acestori copii ca abuzul se pedepseste, ci ca se tolereaza. Sounds familiar?

    O sa mai fie inca un dictator in cursul vietii mele pt. ca majoritatea oamenilor din Romania, inclusiv generatia

    urmatoare, sunt obisnuiti de cand s-au nascut cu autoritate = abuz, respect = violenta. Si o sa raspunda la

    chemarea unuia care are o atitudine familiara pt. ca stiu sa supravietuiasca, dar nu sa traiasca.

    Imi inchipui ca si Basescu + fratele au crescut intr-o familie abuziva pt. ca le recunosc comportamentul in familia

    mea (pentru ca si parintii lor au fost abuzivi cu ei iar violenta naste violenta). Inclusiv Boc, cu lipsa lui de

    opinie. La protestele din 2012 dispera de la tribuna ca facem imagine proasta in strainatate = te aud vecinii.

    Plus, vulnerabil = sac de box. De aia loveste Basescu in oameni bolnavi. Cei abuzati spun ca urasc bolnavii. Pt. ca

    slabiciunea te face vulnerabil. I-ati auzit pe cei care beau alocatia copiilor ca “ii intaresc, le arata ca viata e

    rea”. Copiii ajung sa-i creada, sau macar sa se comporte ca atare.

    Abuzul in copilarie lase urme, inclusiv in dezvoltarea creierului. Uneori sunt pe viata.

    “victims of emotional mistreatment were found to have a reduction of the thickness of the cerebral cortex in

    specific areas associated with self-awareness, self-evaluation and emotional regulation” – sciencedaily.com
    “la victimele abuzului emotional s-a observat o reducere a grosimii cortexului cerebral in zonele asociate cu

    constiinta de sine, auto-evaluarea si reglarea emotionala”

    “The scientists speculate that a regional thinning of the cortex may serve as a protective mechanism, immediately

    shielding the child from the experience of the abuse by gating or blocking the sensory experience. However, that

    thinning of the cortical sections may lay the groundwork for the development of behavioral problems in adulthood.”

    – sciencedaily.com
    “Oamenii de stiinta speculeaza ca o subtiere regionala a cortexului cerebral poate ajuta ca un mecanism de

    protectie, ferind imediat copilul de experienta abuzului prin micsorarea sau blocarea experientei senzoriale. Dar

    aceasta subtiere a sectiunilor corticale poate pune bazele dezvoltarii unor probleme de comportament la varsta

    adulta.”

    Am lasat si varianta engleza in cazul in care traducerea mea nu e corecta, termenii sunt de specialitate. Nu am pus

    linkuri exacte ca sa nu intre in spam.

    Sa previi este mai usor decat sa vindeci. Uneori sa vindeci nu mai e posibil.

  14. Oamenii din diaspora au dreptul sa voteze dar nu sunt obligati, aveti dreptate. Numai ca atunci cand VOR sa voteze, guvernul Romaniei si BEC au obligatia sa creeze conditiile necesare ca toti cei care VOR sa voteze, sa POATA vota. Este un drept fundamental pe care nu-l poate nimeni suprima . Legea 370/2004 stabileste sanctiuni pentru neindeplinirea acestor conditii. Dl Ponta “istet” cum il stim, in sensul ca-l ia gura pe dinainte, a spus ca acestea sunt “lozinci” si interesant ca protestatarii au si retinut acest lucru si l-au taxat. Ponta este mort din punct de vedere politic, in special daca ramane prim ministru. Nu se poate abtine de la minciuni, dezinformari, exagerari si oamenii deja sunt iritati. Insasi prezenta lui irita. Nu mai vorbesc de ce minuni va mai face (taxe noi, Rosia Montana si gazele de sist, reinoirea contractului cu OMV Petrol, noi imprimuturi, etc,). Mai bine s-ar duce de buna voie sa nu astepte sa fie luat cu pietre.

  15. Poate inteleg toti oamenii politici ca un sistem de vot depasit cum este cel pe care-l avem trebuie inlocuit cu unul modern si corect.
    Poate ca cel mai bun sistem de vot este cel prin care cei care vor sa voteze se inscriu cu citeva luni inainte pe listele permanente asa cum se intampla in SUA. In acest fel sectiile de vot din disapora pot foarte bine sa fie dimensionate corect iar votarea se poate face fara probleme.
    Si poate ca in sfarsit se va adopta si sistemul de vot electronic propus de Bismark – https://www.youtube.com/watch?v=izddjAp_N4I care dupa parerea mea este infailibil!

  16. Chiar daca eu l-am votat pe neamt nu pot sa zic ca ela castigat. Mai degraba a pierdut Ponta. Imi pare rau ca PSD-ul nu invata din greselile facute in anii anteriori. Cand ma gandesc la saptamanile astea pot spune doar cateva lucruri:
    – cand tu in primul tur strangi 41%, era evident ca ii greu sa urci (era singurul de stanga). Lucrul s-a vazut pentru ca scremut a ajuns la 46% (asta cu tot cu Vadim si DD – aliante care nu stiu daca l-a ajutat sau mai mult l-a incurcat)
    – nu am inteles de ce s-a tot folosit de cei 7.4 milioane de voturi. Nu i-a spus nimeni ca respectivii nu au votat PSD, ci au votat impotriva lui Basescu?
    – nu am inteles cum nu a reusit sa il domine pe Iohannis in cele doua dezbateri. Si cand ma refer la dominare nu ma refer la numar de cuvinte (ca aici l-a dominat) ci la ideei si principii pe care sa le intiparesti in mintea votantilor. Iar ca sa iti faci camapanie lovind in baronii PDL, tu trebuie sa fii Maica Tereza si nu presedintele PSD. Iohannis i-a dat KO cand a inceput sa citeasca lista cu cei 38 de premianti PSD.
    – imi pare ca nici televiziunile pro Ponta nu invata o lectie si aici intra A3 si RTV: este o linie fina de demarcatie intre a tot lovi si arata punctele slabe ale cuiva si victimizarea lui.
    – ciuadat dar toti banii dela guvern imprastiati pe tot felul de ajutoare, mariri, subventii nu au reusit sa aduca voturi noi, ci doar probabil sa consolideze votantii existenti. Normal ca probabil fara ele ar fi stat si mai rau.
    Si lista poate continua….

  17. Nimic va fi.Tocmai ne-am echilibrat si noi putin ca tara si facem din nou praf si pulbere.Vor urma “firesc” demonstratii de strada pentru ca Ponta sa-si dea demisia si PDL-ul va reveni la guvernare.

  18. Buna dimineata!!! Cred ca ieri s-a spulberat pentru mine mitul poporului harnic si intelept;suntem doar impulsivi,lipsiti de logica si snobi.Pentru ca nu vreau sa intru in latrina internautilor(limbajul lor e foarte departe de decenta;cred ca pentru comunitatea lor cei 7 ani de acasa nu conteaza…),va rog sa transmiteti domnului Ponta ca imi pare NECESAR sa demisioneze urgent,lasand TOATA puterea pt Basescu sa Blaga,cum vrea poporul suvaran…Domnule Ponta,limpeziti-va sufletul si mintea,analizati foarte exigent pe cei din jur si apoi…desprindeti-va din PSD si incercati un partid NOU,cu oameni noi.Sigur nu e usor,trebui timp,dar la fel de sigur…o sa fim si mai multi cu Dumneavoastra. Multumesc.

  19. Poate cineva sa imi explice diferenta astrononomica dintre exit poll-uri si rezultate. Nicaieri in lume nu s-a intamplat asa ceva. Nici aia de partea lui Iohanis nu se asteptau la asa ceva. Si nu imi serviti chestia cu diaspora, ca nu tine. Pur si simplu s-a rupt ceva undeva si tare as vrea sa stiu unde. Oricum am votat si nu imi pare rau ca am votat cu Ponta.

  20. Diferenţa deosebit de mare în favoarea lui Johannis mi se pare foarte dubioasă, ptr. unul care s-a făcut de tot rahatul la confruntări, aşa cum foarte dubios mi s-a părut că Udrea şi Macovei n-au votat în România !!! În fine, ce mai contează acum ? Până cel târziu luna aprilie îl vom avea pe Băsescu premier (NU RATEAZĂ ĂSTA UN AŞA COLAC DE SALVARE PTR. EL ŞI FAMILIA SA) cu gaşca din 2009 în subordine – cu Udrea ministru unde-i rost de tocat bani şi aşa mai departe.
    Preşedintele paiaţă va fi clar condus de Băsescu după toanele şi cheful său. În luna în care a mai rămas, până la plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, se va parafa înţelegerea ca Băsescu să devină noul premier al României (dosarul de incompatibilitate a lui Johannis şi traficul de copii sunt pe mâini bune), iar până atunci, DNA-ul se va ocupa de “transferul necesar” de la stânga la dreapta al parlamentarilor ptr. formarea noi majorităţi parlamentare care să dea jos guvernul Ponta. UDMR-ul sunt ca şi luaţi, mai rămân destul de puţini. Lui Blaga dacă va măcăni că nu-i convin aceste “cărţi”, i se vor arăta nişte scheleţi cu dosărele şi va înghiţi în sec.
    Era cineva care scria că nu înţelege cum ar putea să mai ajungă Băsescu premier, că Johannis nu a făcut alianţe cu nimeni, etc., etc. …
    E, îl rog să mai aibă răbdare vreo 2 -3 luni şi are să înţeleagă uşor, uşor.
    Ptr. mine este clar că acest sistem odios construit de Băsescu se va consolida şi mai al dracu şi dacă nu-l va lua dracu până atunci, premierul Băsescu, în 2018 îşi va anunţa din nou candidatura la funcţia de preşedinte mizând pe aceleaşi mecanisme şi … electoratul băsist + serviciile şi instituţiile statului, care vor “percuta la foc automat”.
    Despre PSD, ce să zic ?
    Nişte rahaţi cu ochi … marele partid !
    De Ponta îmi pare sincer rău, dar şi-a meritat-o cu vârf şi îndesat : n-a avut sânge-n instalaţie şi pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti. Mă refer la Băsescu.
    România, după părerea mea este terminată şi acelei propagande băsiste care tot contesta că va ajunge ţara în mâinile unui singur partid PSD, le spun să stea liniştiţi : România abia de acum e pe mâinile, nu unui singur partid, ci al unui singur om – Băsescu. PDL-ul, va fi doar o grupare de infractori mânuită de Băsescu.

  21. Mache, nici nu incerca sa intelegi. Daca ai luat de buna ce spune Johanis inseamna ca nu trebuie sa faci efortul de gandire.
    Mai sus scrie Empedocle o lista. Iat-o:
    Videanu, Blaga, Predoiu, MRU, Udrea, Paul-Vass, Flutur, Falca, Duta, Ialomiteanu, Petrache, Orban, Ariton, Vladescu, Macovei, BASESCU, Blejnar, Boagiu, Igas, BOC, Frunzaverde, Turcan.
    Astia sunt oamenii care l-au sustinut si i-au facut campanie lui Johanis. Acum intelegi de ce o sa mai avem 5 ani de basism? Inteleg ca nu esti prin tara. Iti urez sa te intorci si sa traiesti aici urmatorii 5 ani cu Basescu prim ministru si daca nu cu el macar cu Blaga, sau si mai bine cu MRU.

  22. Ma bag si eu in seama…ce ar mai fi de spus…au scris mai sus unii si altii mai destepti decat mine…ne-am luat-o inca o data peste bot.Intradevar s-a creat o adevarata isterie pe fb…oamenii se jignesc de toate neamurile fara sa se cunoasca unii cu altii…doar ca unul are o optiune si celalalt alta. Curios e faptul ca Ponta a pierdut in tara…nu diaspora..si vb lui Razvan Savaliuc..nici un analist nu s-ar fi gandit ca v-a castiga johanis cu peste 20% fata de primul tur.Si eu mi-as dori sa ii ai ca invitati pe cativa dintre cei care si-au anuntat intentia de vot pentru Ponta…atatea laturi ce au putut sa ii arunce mastrului TUDOR GHEORGHE…BELIGAN…HOLENDER…rar mi-a fost data sa vad. In afara de ura si invrajbire nimic nu am vazut bun in aceasta campanie.Asa cum am spus si aseara dezamagita fiind si eu si copii mei, care apropo una are 20 si cealalta 25 si nu au pus botul la isteria generala de pe fb..dar pt asta au primit injurii la greu, am ajuns sa traiesc basescu 4 adica 2004…2009…2012 si iaca anul de gratie 2014.SA TRAITI BINE…si sa vad romanii din diaspora care au plecat tot din cauza saraciei..umilintei si nepasarii cum se intorc acasa…gramezi…gramezi.Eu zic sa ramane intregi la cap, familiile noastre au nevoie de noi.

  23. Draga @nic, taica-meu (pensionar) imi spune ca Basescu a fost mai rau decat Ceausescu. Cand il intreb ce i-a facut lui personal, da din umeri pentru ca nu i-a facut nimic. Ca pensionar o duce bine mersi (cel putin fata de altii). Ura lui se bazeaza pe chestii vazute la Antena3. Esti si tu din categoria asta? Nu neg ca Basescu e un badaran si am mai spus ca-i o rusine sa-l avem presedinte, dar sa nu exageram totusi.

    Oamenii pe care-i pomenesti ca fiind in spatele lui Johannes: da ai dreptate, nu sunt OK (desi unii precum Macovei mi se par acceptabili). Insa eu sper ca Johannis sa nu fie la cheremul lor. Pana una alta si-a cearut scuze in fata lui Ponta pentru mizeriile aparute in ziarul ACL. Sunt convins ca nu el personal le-a scris acolo ci oamenii pe care-i mentionezi.

    Pana acum a confirmat: nu a facut aliante cu nimeni. Daca era Basescu in locul lui, precis la ora asta era in negocieri intense cum sa schimbe guvernul. Johannis insa a cerut guvernului actual sa termine cu aburelile si sa puna pe masa bugetul pe 2015.
    L-am votat pe Johannis ca raul cel mai mic dar sper totusi sa avem o surpriza placuta cu el.

  24. Mache, ce pot sa spun? Nu esti un fiu bun. Mai bine ascultai de taica-tu ca stie ce spune. Eu nu am informatii de la Antena 3 ci chiar din viata. Nu a existat perioada mai devastatoare pentru tara asta. Nivelul hotiei si coruptiei in perioada Basescu-Boc nu cred ca a existat nici pe vremea fanariotilor. Singurul lucru pe care l-au reusit cu mare talent a fost sa ridice nivelul spagii de la 10% la 40-50%. Dar nu a fost destul ca au praduit statul ca lacustele, au fost si prosti si incompetenti. Nu au fost in stare sa construiasca niciun program national. Singurele masuri de amploare pe care le-au luat tin de distrugere, desfintari si falimentari (scoli, spitale, venituri, programe de sanatate, programe sociale pentru copii, pentru mame, pentru someri, autostrazi, firme de stat, societati nationale, regii nationale). Daca tu esti mai destept incearca sa gasesti un lucru facut (o costructie institutionala, un program national, un domeniu de activitate) de acesti indivizi si care a functionat in perioada Basescu-Boc atunci cand au avut ei amxima putere si au facut fix ce au vrut. Nu este aici loc sa iti descriu dezastrul in amanuntime dar incearca tu sa vezi ceva bun in toate astea enumerate. Daca gasesti anunta-ma si pe mine. Eu am lucrat in contact cu multe dintre astea si in vremea lor si in vremea altora. Toti au incercat sa stoarca si ceva pentru ei dar basistii au fost atat de rai incat au sugrumat si au secat acolo unde au vrut sa fure. Si stii de ce? Din prostie si nepasare. Din aroganta si incompetenta. Si acum tu si tovarasii tai le-ati mai dat o maaaare gura de oxigen crezand ca sunteti destepti. Ghici ce? Nu sunteti, ba chiar din contra.

  25. Iarta-ma Victor ca scriu asa aici dar domnul Mache m-a rascolit rau. Daca tot vorbea despre pensia “bine mersi” a tatalui sau nu ma pot abtine sa nu spun si eu despre pensia mamei mele. Avea 1190 si in prima luna in care a primit-o micsorata cu 54 lei a venit in casa cu fluturasul de pensie in mana si cu lacrimi in ochi si mi-a spus, “de mama prea m-am rasfatat, mancam inghetata in fiecare duminica, acum o sa renunt”. Nu stiu daca iti poti imagina ce fericita a fost cand a primit inapoi banii luati si care s-a dovedit ca putea sa nu fie luati. A facut cinste cu inghetata si vecinei, dar din pacate nu s-a mai putuit bucura de ea decat vreo cateva luni. Si nu, nu a vrut sa-i iau eu inghetata, zicea ca aia era muncita de ea si d-aia era buna. Sper sa-i stea in gat lui Basescu si alor lui toate bunatatile de care au avut parte pe seama pensiilor oamenilor ca mama mea. Si prostii ca tine sa capete fix ce merita de la oamenii care “nu sunt chiar asa de rai”. Fix ce meritati.

  26. @nic, pentru ca l-ai insultat pe un om care si-a exprimat o parere, o sa imi permit si eu acelasi lucru.
    Esti prost pentru ca singura ta arma intr-o discutie e sentimentul. Esti si mai prost pentru ca singurul mod de a folosi arma asta e sa distorsionezi argumentul celuilalt.
    El spune ca nu exista suficiente dovezi cum ca Iohannis i-ar sustine pe cei care au reprezentat cei 10 ani anteriori. Nu contesta faptul ca e sustinut de ei (desi sustinerea lui Basescu a aparut abia recent, dupa multe injuraturi in turul 1). Parerea lui este ca Iohannis a zis ca nu face aliante si a demonstrat suficienta coloana vertebrala incat sa poti sa ai incredere in cuvantul lui pana la proba contrarie.
    Tu nu aduci nici un argument impotriva. Mai citeste o data postarile tale. Singurul tau argument e ca a fost sustinut de ei. Nu conteaza ca s-ar putea sa fie o sustinere circumstantiala (anti-Ponta), nu conteaza ca nu exista absolut nici o dovada ca Iohannis ar intoarce favoarea, nu conteaza ca prostituata politica care ar fi facut o alianta daca avea nevoie tocmai a pierdut alegerile cu un scor zdrobitor (apropo, chestia cu “mama, ei mi-au dat o sansa” spune multe despre caracterul omului). Tu vezi doar ce vrei sa vezi. Tu te legi de un paragraf care e tangential punctului de vedere emis si torni tot acolo.
    Revino la subiect: Ce din comportamentul lui Iohannis te face sa crezi ca el si nu Ponta ar fi continuatorul lui Basescu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.