Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Austeritate cruntă pentru că nu e criză

Austeritate cruntă pentru că nu e criză


“E aproape imposibil, în actuala situaţie financiară, să mai cocoşaţi ţara cu pomeni electorale”, opinam ieri, în Jurnalul Naţional, într-un editorial-scrisoare, încercând să identific motivaţia atitudinii viclean-conciliante a lui Traian Băsescu din ultima sa ieşire publică oficială pe tema inexistentei crize. Azi a venit şi confirmarea oficială: curbă de sacrificiu până în 2014. Pa creşteri de pensii, angajări la stat, prime, tichete de masă până (măcar) la alegerile prezidenţiale! În plus, fiindcă nu e criză şi puterea politică e de dreapta, cresc taxele pe proprietăţi şi continuă subfinanţarea învăţământului. Aşa că tot sfânta pungă verde cu produse rămâne de bază în 2012.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

41 thoughts on “Austeritate cruntă pentru că nu e criză

  1. Mă întreb cât o să mai dureze până când dl Traian Băsescu, Conducătorul nostru Înțelept, va ieși în public să ne spună că ne trebuie încă o centură de siguranță. Una de vreo 25-30 de miliarde de euro, de la FMI…

  2. astept sezonul de greve, mitinguri toamna-iarna.daca Bucuresti(eventual Timisoara) nu e,nimic nu e !asteptam toamna lu’12!?de n-o veni sfarsitul lumii pana atunci…
    gretzosi!

  3. Pingback: Gata! « shogunu'
  4. păi de 21 de ani ne or ţinut toţi în tranziţie, amu vine marinaru ăsta care nu i citav la cap şi ne dă două crize, în acest timp udmr râde de se prăpădeşte şi abia aşteaptă să se işte ceva ca n Londra şi să steie la cotitură…

    şi oricum când şi mai ales cine din actualii NU a dat cu pomeni în ăştia 21 de ani de tranziţio-criză?

    cred de asemenea că în fiecare “politician” “român” zace câte un băsescu, cânte un iliescu sau alţii asemenea lor…

    de aproape 3 luni scriu pe blog despre primaru din Haţeg care are apucături băsesciene şi nime nu ia măsuri fiindcă este a lu Ponta, nu i aşa? mi am ridicat în cap toate slugile primarului DAR până nu se întâmplă ceva voi scrie fiindcă sunt sătul să văd cum o lichea îşi bate joc de oraşul Haţeg aşa cum sunt sătul de lipitorile care sug sângele ţării de 21 de ani

    de asta zic că nu avem nici dna, nici sri, nici dreptate de nici un fel iar echitatea în Justiţie este o logoree

  5. opaaa, realitatea tv a devenit scena de propaganda guvernamentala! boc,igas,lazariu,roberta anastase, udrea… grea e criza asta o fi spus ghita. sau swarzemberg. …sau vantu?

  6. Păi da, banii trebuie investiți, dați firmelor care trebuie, care finanțează tot pă cine trebuie, ca să câștige nește alegeri, chiar dacă nu (ne) trebuie…

  7. Uneori privind la acei ani trecuţi atât cât i am apucat din comunism dar mai ales privind la aceşti ani de după 89 cât am stat “supt vremi” de “politică” “românească” mai am încă nebunul curaj să întreb cum de mai există România sau poate chiar dacă mai există realmente România?

  8. tot ce face traian basescu are legatura doar cu el si clica lui de hoti. vrei sa explici asta bizonilor, n-ai nici o sansa, iar cine nu a inteles cum sta treaba pina acum chiar e bizon.

  9. Mda ce si-au zis flacaii,cum dracu’ sa-i mai mulgem pe fraierii astia care fac foamea dar nu au sange sa iasa in strada si sa o dea cu noi? Pai stai ma ca in Romania sunt multi proprietari asa ca le dublam,triplam impozitul pe proprietati ca din pensii si salarii ce sa le mai taiem ca oricum mor de foame.Tortionarul Traian Boschetarescu inventeaza continuu metode de schingiuire a populatiei asta asa ca tot nu suntem in criza si nu avem probleme. Da Boschetarescule ,,pumnii tai minte nu are,,.

  10. Pungi VERZI?!

    De ce, vor sa se dea legionari acu’? Codrenisti, simisti, vreo distinctie fina dpdv propagandistic?

    “Cat oi fi si-oi trai voi scrie doar cu cerneala verde si voi purta camasa verde”! 😀

  11. Foarte bun articolul din Jurnalul National.Singurul lucru care ramane de facut este sa tragem obloanele si sa ne caram din tara asta….de fapt nici tara nu mai e…

  12. pretene asa e.. dar in vreme ce tu-l injuri ala ii mai trage o palma-n dos lu nutzi si-si numara miliardele de euro.

  13. Pentru ca am spus ca Base face pipi pe noi prin masurile pe care le ia….m-ai interzis sa postez p blog?!?! Prietene,in IT.de ex. se vorbeste destul de liber,deschis,aproape “porcos”.De ce mai critici C.N.A-ul de cenzura?Noi sa vb.academic si sa traim ca milogii si primitivii,iar occidentali vb.ca golanii de strada si traiesc fff.bine.Urmaresc VORBE GRELE,IN GURA PRESEI,SINTEZA ZILEI,dar…..nu m-am asteptat la cenzura pe blog din cauza cuvantului p.s .Credeam ca suntem mai liberi,dar……nu inteleg cum intelegi libertatea.

  14. Nu i-o fi spus nimeni astuia de la Cotroceni ca nu e frumos sa arati cu degetu’ ca ultimu’ taietor de lemne?
    O fi crezand ca aratatu’ asta inseamna…desemnare???
    Biata mama m-a tot carpit sa nu fac gestul asta de neam prost ca era sa-mi scoata si un dinte odata.
    Da’ s-a prins de mine.
    Asta de la Cotroceni ce o fi invatat la el acasa?
    O fi stiind sa foloseasca tacamurile la masa ?
    O fi ragaind intre feluri?
    Poate ca se scobeste in dinti dupa friptura sau soarbe supa zgomotos.
    De la unu’ care arata (desemneaza) cu aratatoru’, te astepti la orice.
    Nu l-as invita la masa.

  15. @ion: ma doare-n cur cum se vorbeste in IT. la mine in redactie se vorbeste birjareste. dar la mine pe blog eu stabilesc regulile. si tu le respecti sau pleci pe stadion (a inaugurat Oprescu recent unul mare si modern), unde poti striga-n voie “Muie, Baseeeeeeeeeee!”

  16. Deci nu avem nici premier (a taia in stanga si in dreapta nu inseamna a guverna),nici presedinte(a se vedea decizia Spaniei,Base tace malc).Guvernantii sunt platiti degeaba.Presedintele e de decor.

  17. gargara multa, fapte putine. haideti darcu in strada sa ii dam jos. e mai de preferat nebunu ala de pe stalpu din fata cotrocenilor degat 100 de gargaragii pe bloguri.

  18. @gabi: ultima oara cand am iesit eu in strada, nu-mi amintesc sa fi ocupat caracterele Piata Constitutiei

  19. eu vin in strada chit ca nu are importanta un om in plus. si apropo de un post mai vechi… vs de nume pe net. numele meu complet este petrescu angel gabriel

  20. am ajuns sa cred ca ne trebuie un nou Oswald, sincer. ma consider un pacifist, dar da-o naibii de treaba. asa nu se mai poate. ce vad sunt doar oameni care vorbesc dar nu fac nika, cu mici exceptii. si ne-o meritam.

  21. @gabi: merci, l-am notat. nu ma omor dupa justitia prin lunetisti. hai sa nu facem chat.

  22. Cu scuzele de rigoare pentru faptul ca deviez de la subiect, as dori sa fac un scurt comentariu, care mi s-a parut a fi oarecum amuzant:

    Foarte interesanta “pasa” dintre Gadea si Mircea de aseara :).

    A incercat dom’Director s-o dreaga nitel cu urarea catre sora domniei sale ca sa creeze un mic artificiu in speranta ca nu s-o prinde multa lume, dar a fost vizibila din avion… Una peste alta a iesit bine, caci l-au taiat repede de pe ecran, n-au mai lasat un cadru larg in timp ce curgea distributia :). Oricum de la 23.00 pana pe la 23.06 cand s-a terminat emisiunea, tensiunea era palpabila.

    P.S.: Pacat ca n-a fost un schimb de replici. Eram curios daca ar fi mers un busuioc dres, gen “Zeul somnului”, dar ma indoiesc :). Sunt tare curios care dintre cei doi protagonisti a dorit evitarea momentului: Bubulinu’ Gospodinu’ sau Bad to the bonu’ :). Sau poate ambii. Oricum, lipsa “pasei” e chiar mai plina de substanta decat probabil ar fi fost existenta ei. Minunat!

  23. Avand in vedere influenta bisericii in societate,in strasundurile constiintei mioritice…cand o sa-l inviti pe Patriarhul Romaniei la VORBE GRELE?Eu sunt convins ca daca biserica se supara pe putere…eise nasol pentru putere dupa doua “slujbe” si trei “acatiste” spuse in doua duminici bine alese.De ce crezi ca politicu pompeaza sute de milioane de euro in patriarhie?Ca sa taca,sa nu trezeasca prostimea.De ce nu e invitat nicaieri la antene ca sa vorbeasca de starea sufleteasca a romanilor?Ca la invartit afaceri cu sute de ha. de paduri si sute de milioane de euro se pricep tare.Cred in d-zeu nu in religii.Ar fi interesant.Am treburi mai sanatoase de facut decat sa ma duc la stadionul lui Oprescu.Te salut cu respect-asa e frumos cand parasesti un spatiu privat.Asa-i?

  24. legat de culoarea verde, cotoi sever cica daca respecta sigla partidului e in regula cu orice culoare. adica sigla e formata doar din prescurtare si trandafiri? mai face si analogia cu fotbalul, adica e ok daca pune unul sigla lui dinamo cu galben si verde in loc de rosu si alb? astia chiar nu au nici o limita? nici un pic de bun simt? cat de prosti ne cred de ne mint in fata cu atata nonsalanta?

  25. noi taxe??? pai nu suferea mai ieri Cotoi ca nu reusesc sa reduca taxele singurul partid de ,,dreapta”?????
    nu-i nimic! la anul ne multumeste Base& Boc din nou pt ca suntem prosti si rabdam

  26. Tara asta e ca o proasta de femeie care sta cu un sot care o bate , isi bate joc de ea , o pune la munca si o mai si reguleaza cand vrea el !!!
    Daca ar avea mai multa demnitate ar ” divorta ” imediat !!!
    Dar eu cred ca ii place sa fie si batuta si f **** !
    Asa ca lasati-o in pace … tarii ii place !!!

  27. Ati ramas singuri, dar nu de acu ci de mai mult. Realitatea vireaza usor cam de la plecarea lui Ursu si Oana. Nu vireaza prea tare ca sa nu ia apa dar veti vedea cum vor disparea emisiuni sau se vor modifica. Nuti nu a fost deranjata de fel de moderatoare si invitatul ei, ba din contra. Se cunostea de la o posta ca au convenit un anumit tratament.
    Se va accentua ideea ca nu sant altii mai buni, ca opozitia e slaba, bla,bla… Si Bogdan Chiriac are grija sa aduca in discutie de fiecare data argumentele de mai sus. De, cascavalul…

  28. No, stuchi-l-ar!

    (Zău aşa Imperatoare, era oareşcum necesar un avertisment ceva,doară mă ştiţi cât mi-s de sperios şi slab de inimă. 🙂 )

  29. “sleita de comunism”??? Tinere prieten ai auzit de ELECTROPUTERE,IMGB,PROGRESUL, TRACTORUL,BRAICONF,VAGONUL,etc.etc.Incep sa duc dorul acelor timpuri.Gusatii care in”90 scoteau numai fiere pe gura si flacari pe ochi impotriva “nomenclaturii comuniste” unde or fi azi?

  30. eu cred ca printre atatea minciuni pe care le scuipa zilnic este si un adevar: nu e criza! Nu e criza, ci se provoaca artificial. De ce? Ei stiu. Eu nu. Un lucru e cert si anume cei ce provoaca o criza (artificiala) sunt schizofrenici, iar acestia sunt periculosi.

  31. Groaznică poză!!!… Ca şi economia noastră, de altfel, ca şi preşedintele nostru, ca mai totţi nenorociţii care ne guvernează ţara către un dezastru iminent.

  32. in brasov cei de la cablu au scos ANTENA 2 PROBABIL CA IN CURAND VOR SCOATE SI ANTENA 1. IMI CER SCUZE CA NU M AM REFERIT LA CEEA CE SCRIETI DAR O SA REVIN.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.