Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Asta nu (mai) e țara mea

Asta nu (mai) e țara mea

http://www.youtube.com/watch?v=e2Ma4BvMUwU

Nu mai simt că aș aparține acestei țări. O țară care pleacă la culcare cu un președinte și se trezește cu altul. O țară unde alegerile se câștigă cu autobuzul și cu heblul tras, o țară unde votul meu e egal cu al celui care primește 10-15 euro sau o găleată cu produse alimentare pentru o ștampilă, o țară care tocmai este pe cale să consfințească triumful suprem al cercopitecilor, al analfabeților, al hoților, al securiștilor și al curvelor. Îmi pare rău, sunt un simplu rezident în țara lor…

UPDATE: Dacă mai aud pe cineva cu grija noastră faţă de soarta românilor de la Chişinău, îl scuip între ochi! E valabil şi pentru cei care propăvăduiesc necesitatea democratică de a da unora care tăiesc în afara graniţelor dreptul de a decide soarta celor care trăiesc înlăuntrul aceloraşi graniţe.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

1,134 thoughts on “Asta nu (mai) e țara mea

  1. Anul viitor dau bacalaureatul si dupa aceaa cred ca plec din tara. Nu simt ca apartin acestei tari. Sunt dezamagita, de cei 5 milioane de oameni care l’au votat pe Basescu!

  2. Am drept de vot de ceva ani.De ceva ani mi-l si exprim.De cele mai multe ori am ramas impasibila la rezultat,dar acum m-a durut.E pentru prima data cand m-a durut.Daca m-as fi enervat ar fi fost mai usor,dar m-a durut.M-a durut palma ticalosiei,prostiei,lasitatii.Palma au luat-o multe milioane de oameni preocupati de problemele tarii,care sunt ale lor.Nu m-a durut ca a castigat individul Basescu,ci ca a castigat ticalosia infecta,prostia,dobitocia,etc.M-a durut faptul ca cei destepti si cei care muncesc au luat palme si pumni de la prosti si hoti.Si asta doare.Doare sa pierzi in fata celor mediocrii,nu in fata campionilor.Iar basescu si “ai lui” nu sunt campioni.

  3. Am putea sa zicem ca asa e viata.Ar fi mai simplu,dar eu nu vreau sa zic asa.Vreau sa fie dreptate si in tara asta.In ziua de 7 decembrie la ora 7:00 mi-a murit dreptul de a spera.Am plans de durere.Mi-a inghetat sangele in vene.Nu am votat pentru Basescu,ci impotriva lui,pentru ca eu am votat pentru viitor.iar asta nu mi-l arata.Imi arata o monstruoasa gaura neagra.
    Am numit ziua de ieri :”TRIUMFUL OLIGOFRENIEI”,asa cum dl Alexandru Paleologu a intitulat un fragment din cartea “Despre lucrurile cu adevarat importante”. 7 decembrie 2009 e pentru Romania ziua triumfului oligofreniei.

  4. BALADA PLOII

    Afara ploua! Ploua de ceva vreme. Ca multi altii, am amortit. Si ne ia somnul..si-am adormit. Afara ploua!

    Si cum dormeam, si eu, si altii, o voce se aude. Ne cheama din “somnul” nostru, din amorteala. Intai usor, cu calm. Ni se ridica pleoapa. Si-atunci vedem, distingem ca printre nori parca se-ntrezareste-o raza. Iar vocea e din ce in ce mai ferma, chemandu-ne pe mine, pe tine, pe multi. Pe-acei ce nu dormim un somn adanc. Si-atunci ne-am ridicat cativa… destui…din ce in ce mai multi. Si ochii larg noi i-am deschis. Si ne-am uitat in jur si-am spus “Destul!” Apoi privirile le-am ridicat spre cer si am vazut ce mult timp noi nu mai vazusem. Ca norii negri se-mprastiau si parca-un soare nou se inalta. Si-atunci am fost la vot. Si n-a plouat. Si am votat. Dar curand cerul iar s-a-ntunecat. Pacat….

    Dar vocea ne-a chemat din nou la ea. Si am venit. Si am votat din nou, desi mana ne-a tremurat. Si iara soarele s-a aratat. Dar norii iar s-au adunat. Si iar s-a innorat. Pacat….

    Si-atunci ne-au condamnat, si-atunci ne-au impuscat. “Ne-au ciuruit”, asa au trambitat. Dar noi acum le spunem clar :” TU NU NE-AI CIURUIT! NICI TU, NICI BANDA TA! NU NE-ATI INGENUNCHIAT!! “

    Si langa voce am ramas. Caci ea ne-a ajutat sa ne trezim din somn.

    Si-acum sunt nori…si-afara ploua iar. Si maine va ploua. Si-n anii care vor urma. Si va ploua….Si va ploua…

    Pacat….un soare am zarit, pentru putin timp, dar el ne-a fost furat!

    nota explicativa:

    vocea = Crin Antonescu

    soarele = speranta

    norul/ploaia = stim noi cine, l-am avut 5 ani si-l vom mai avea alti 5. Pacat

  5. Da, base presedinte.. presedintele diasporei.. al moldovenilor interesati doar de cetatenie, al capsunarilor, al celor ce au plecat afara pentru “un trai mai bun”. Ma intreb doar atat..de ce trebuie eu sa am un presedinte ales de ei? Daca il iubesc asa de mult sa si-l ia cu ei.. Sa traiasca in tara lor, sa simta pe pielea lor ce inseamna “sa traiesti bine”! Sa vad ca se realizeaza aici, muncind cu un salariu de 9 mil si…din cand in cand cu 4 fara plata.. Sa le spuna ei copiilor lor ca presedintele este exemplu de urmat, omul nr.1 al tarii. Imi pare rau, dar eu nu pot spune copiilor mei asta! Si nu le-am putut explica a doua zi, la civica, “un fleac, i-am ciuruit”…Sa faca toate astea, aici, in tara lor! Sa-si laude ei presedintele.. Eu doar ma intreb cum voi rezista sa vad doar ranjete, aroganta, prostie…la nivel inalt… Un Vlad Tepes mi-as dori..

  6. 1. PSD nu isi poate chema in instanta adversarii invocind PROPRIA VINA !
    2. Cum va puteti imagina ca partidul de pe locul 2, de unul singur, poate sa bata eforturile reunite ale partidelor nr. 1, 3, 4, 5 samd altfel decit prin VOTUL ROMÂNILOR ?
    3. Ati jignit grav românii prin prestatia dvs. de la televizor si de pe prezentul blog.

  7. Electoratul lui Geoana si cei care au votat anti-Basescu (eu) considera ca nu s-au lasat manipulati, asemenea electoratului lui Basescu si cei care au votat anti-Geoana (nu am auzit asta la tv dar stiu ca exista astfel de persoane). Fiecare are dreptul la opinie, fiecare are dreptul la vot… nu avem ce face. Sunt de accord ca romanii din diaspora (rezidenti de mai mult de 5-10 ani) nu ar trebui sa mai aiba dreptul de a vota pentru Romania. Insa multi romani din afara au ajutat statul, tara din punct de vedere economic (cati bani au venit de acolo?)

    Oricum de multe ori aud tampenia, (are sens sa discutam formal?), din ambele parti ca isi doresc un trai mai bun sau ca isi doresc locuri de munca asigurate… bravo lor. (sper ca stiti la ce ma refer)

    Procentele au fost apropiate, marja de eroare nu este doar o vorba, iar voturile din diaspora (care in momentul de fata au dreptul de a vota pentru tara) nici nu fusese numarate…. asta este…

  8. Din pacate multi dintre noi simt acelasi lucru!I-as ruga pe toti cei din diaspora care pe 6 decembrie l-au ales din nou,pentru inca 5 ani de chin pe acest traian basescu,sa vina de unde au plecat si sa-l suporte ei,pt ca noi nu mai putem!Cu surle si tramite s-a anuntat ca diaspora a ales presedintele,atunci sa-si asume acel vot,sa vina in tara si sa vada cum e sa mori de foame,sa ramai fara servici peste noapte si cum gasculitele de azi ajung ministrii de maine!Dragii mei…am crezut ca poate ati invatat ceva acolo unde sunteti,dar sunteti la fel de ignoranti si de influentabili ca si pana acum!va laudati ca voi contribuiti la PIB incepand cu 2000…voi??voi care munciti la negru??voi ne duceti pe noi in spate???sa va fie rusine!va bateti joc de cei care au preferat sa fac ceva in tara asta si pt tara asta si nu au fugit repede la capsuni,mandarine si altele! In rest,tot respectul pt Victor Ciutacu!

  9. Din pacate multi dintre noi simt acelasi lucru!I-as ruga pe toti cei din diaspora care pe 6 decembrie l-au ales din nou,pentru inca 5 ani de chin pe acest traian basescu,sa vina de unde au plecat si sa-l suporte ei,pt ca noi nu mai putem!Cu surle si tramite s-a anuntat ca diaspora a ales presedintele,atunci sa-si asume acel vot,sa vina in tara si sa vada cum e sa mori de foame,sa ramai fara servici peste noapte si cum gasculitele de azi ajung ministrii de maine!Dragii mei…am crezut ca poate ati invatat ceva acolo unde sunteti,dar sunteti la fel de ignoranti si de influentabili ca si pana acum!va laudati ca voi contribuiti la PIB incepand cu 2000…voi??voi care munciti la negru??voi ne duceti pe noi in spate???sa va fie rusine!va bateti joc de cei care au preferat sa fac ceva in tara asta si pt tara asta si nu au fugit repede la capsuni,mandarine si altele! In rest,tot respectul pt Victor Ciutacu!

  10. Am sperat si tot sperat ca nu iese Basescu. Si uite ca a iesit tot el. Singur impotriva tuturor si ne-a fabricat pe toti cum s-ar zice. Degeaba spui tu aici Victore ce ne doare pe noi toti, discutam, analizam si vedem care e situatia, dar cumva sau cel putin pana acum ramanem legati de maini si de picioare… stii vorba aia.. cainii latra, ursul trece… Bunicul meu zicea (dzeu sa-l odihneasca… nepoate, cu Dzeu inainte…) asa ca cu Dzeu inainte, sa speram ca mai rezistam inca cinci ani.. Doamne ajuta!

  11. Subscriu la afirmatiile dumneavoastra, am 22 de ani si pana acum am functionat ca o antena pasiva, receptam mesajul “nu se va schimba nimic in bine”, acum fara sa vreau incep sa emit acelasi mesaj. Ma simt ca intr-o tara straina, unde prin munca ta sustii o liota de paraziti cu impresia ca totul li se cuvine..

  12. Domnule Ciutacu,
    La aceste alegeri am avut de ales intre Popeye marinarul si Chuckie papusa electorala. Amandoi candidatii imi provoaca sila. Nu inteleg de ce oamenii cred sincer ca daca iese Geoana presedinte situatia va fi mai buna sau ca cei din PSD nu au furat voturi si nu au dat mita electorala; vorba lui Ponta “masinaria lor a functionat mai bine”. Cum cred cu tarie ca va fi foarte greu de trait in tara sub conducerea unui presedinte care se comporta cu gratia unui gestionar de alimentara de pe vremea lui Ceausescu. Eu in primul tur am votat cu Remus Cernea am vrut sa schimb conducerea tarii cu ceva nou, nu sa intorc chilotii purtati timp de 20 de ani pe dos la partea cu PSD, nu de alta dar o sa regasim acolo aceiasi kkt-ti de care am vrut sa scapam in 2004.
    Cu respect,
    Cristina

  13. Buna,

    Asta e tara nimanui…o sa ii vedem cat or sa traga penrtu cei 50 lei sau pentru ce or fi luat ei spaga…abia astept sa ii aud chitaind de foame :)))))
    What next?
    Creazi ca e posibil sa desfiinteze parlamentul…face anticipate…acum are execitiu, sunt incalziti…iau majoritate in parlament si GATA!!!Visul lui ce l-a visat…
    Am un singur cuvant: SUMBRU

  14. Cine ridica sabia, va fi rapus de ea! Asta ar fi trebuit sa-si tatuieze pe frunte fiecare PSD-ist, acuma doare, dar oare mai ales in “92, dar si apoi – nu a durut! De data asta are dereptate CTP-ul! Securitatea a invins comunistii! De data asta au furat mai putin unii si mai mult altii!
    I-as sugera si d-lui Chirtoaca sa-si tatuieze aceleas cuvinte pe frunte, asta asa, preventiv, in vederea alegerilor care se vor desfasura la anul in R.Moldova. Sa tina minte bine pe cine a facut presedinte, ca poate va fi sunat si el, la anul, de catre Basescu, si indemnat sa intre la guvernare cu Voronin, ca si dl. Iurie Rosca, catva ani in urma! Vine vremea confruntarilor si acolo! Cred ca cei care au iesit in strada in aprilie nu-l vor ierta! Altfel cu totii ne meritam soarta!
    Sa nu fiu inteleasa gresit, ma doare inima de duminica si cred ca nu mai avem nici o sansa! Aveam o sansa, cu Crin, dar acum il vor sacrifica si pe acesta!
    Da, asta nu e tara mea! Nu mai e! Nu mai stiu ce sa fac, eu platitoare a taxei Pogea! Eu, absolventa de jurnalistica si de SNSPA pe care securistii m-au fortat sa lucrez intr-un domeniu care nu-mi place, ca sa-mi pot hrani copilul! Stiti ce sunt acuma? Casnica! Nu am bani sa-mi mai platesc salariul si darile la stat si m-am concediat! Nu voi fi modesta, am minte, am experienta, am idei, dar cine ma baga in seama. Poate ca blogurile, pe care nu stiu cati le citesc, sunt unica mea sansa de a-mi striga durerea, pentru a nu-mi iesi din minti!
    Domuule Ciutacu!
    Daca cititi cumva aceste randuri, oferiti-mi sansa de a ma exprima, poate la Jurnalul National, sau oriunde,nu cer bani, nu cer nimic, dar nu mai pot sta pe margine!
    Cu respect, Ana.

  15. Victor in ce tara traim ?ce este de facut?anarhia statului a instutiilor,forte frumos,ne fura astia pe fata si noi ii platim.halal popor sunt indicnat ca fisa fura europenele,ailalta fura el e seful hotilor si noi ce facem?ii admiram, nu pot sa inteleg cum de circa 5mil.de oameni totusi lau votat pe acest tiran,sunt mai frustat ca pe vremea impuscatului,cand scriu il mai vad si pe videanu ,vai de noi,ca nu suntem in stare sa fie vai de ei

  16. De curand, un fost coleg de facultate care a emigrat de vreo 8 ani in Canada (la noi inginer, la ei sofer pe un camion, fericit!), venind in vizita in Romania mi-a spus ca el nu mai intelege din Romania nimic, in afara de limba romana! Deja cred ca nu este singurul!!

  17. Domnule Ciutacu…

    Puneti, domnule, toate comentariile oamenilor astora bine! Pe 2 harduri externe, pe 10 CD-uri sa fiti sigur ca nu le pierdeti! Sa le scoateti peste 1-2-3-4 ani, inaintea alegerilor din 2014 si sa le cititi cate 3 pe zi (alea mai coerente) intr-o emisiune, sa le postati pe blog, sa le amintiti celor 50.33% ce au simtit cei 49,66% care judeca si datele, nu numai aparentele (“L’a facut pe Geoana din vorbe, d’aia am votat cu el” – eu pun cratime de obicei dar trebuie sa respect citatul).

    Pentru ca electoratul domnului Basescu intelege greu si uita repede, domnule – mai ales cand vine vorba de politica, masuri economice si consecinte lor, ce inseamna presedinte de o culoare si parlament majoritar de alta, ce inseamna prea mult scandal si prea putine lucruri construite…

    Poate ar trebui sa depuneti un efort sa ii educati dumneavoastra sau cine va ramane sa stinga lumina, in urmatorii 5 ani: “Da, lumea si-a luat masini, case, bunuri de consum in 2004-2009” – daaa… dar a facut-o pe credite si asta nu inseamna nimic daca nu si le mai pot plati in 2009-2014 – asta din cauza masurilor economice luate tot in 2004-2009 care nu au intarit economia Romaniei sa reziste la o criza. Asta nu inseamna ca au trait bine, inseamna ca s-au hranit cu speranta ca vor trai bine si in viitor, si acum se pare ca nu va fi asa.

    Sa le explicam cum e treaba cu dreapta si cum ar trebui ca tu si familia ta sa ai profesie liberala(avocat, doctor,poate profesor universitar,notar) sau sa vrei sa-ti deschizi firma in urmatorii 5 ani ca sa vrei sa votezi cu liberalii, cum e cu stanga si cum daca parintii tai sunt angajati la stat sau pe bani putini sau pensionari sau tu esti student si nu ai de gand sa-ti faci firma in urmatorii 5 ani ar trebui sa vrei sa votezi cu social-democratii (asta presupunand ca partidele s-ar tine de vreo doctrina pe care o afiseaza), cum e cu economia nationala si cum niste masuri economice care intial par luate in favoarea ta – se pot intoarce impotriva ta (fie pentru o firma sau pentru un simplu salariat), cum in alte tari e inacceptabil ca un politician sa bea si sa se urce la volan, sa loveasca pe cineva, sa injure, sa faca remarci rasiste – cum nu accepta presa si cum nu accepta publicul.

    Hai sa-i educam un pic, sa le amintim inainte de alegeri prin ce au trecut in ultimii 5 ani (urmatorii 5 ani) si sa speram ca il vor simpatiza grozav (si se vor identifica cu el) pe un candidat pe care l-am alege si noi – in 2014… Sa speram…

    “Multa lume necajita, domnule…”

  18. Daca in antichitate locuitorii cetatii decideau soarta cetatii, atunci il invit pe domnul Ciutacu sa traiasca in antichitate. Cat timp sunt cetatean roman, pot trai si pe marte, mi se pare normal sa pot vota cand vine vorba de alegerea Presedintelui tarii mele, chiar daca eu nu traiesc si nu platesc taxe in Romania. Foarte bine ca diaspora a decis presedintele. Sunt cetateni romani si au dreptul sa-si aleaga Presedintele.

  19. Stimate Victor,
    Am un respect deosebit pentru ce faceti impreuna cu colegii de la Antena. Dar sincer sa fiu… decat Geoana, in turul II l-am preferat pe Basescu. Nu ma bucur ca a castigat anume el, Basescu, ma bucur ca a pierdut Geoana, cu toti apropiatii din PSD. Am vorbit si cu citiva prieteni din diaspora, o forta care a ajutat Romania in a nu se intoarce in labele mari ale PSD-ului. ASTA (MAI) ESTE TARA MEA si o vad cu un viitor mai bun cu Basescu (l-as fi preferat pe Antonescu) decat cu Geoana.

  20. @ Alexandru Penescu, nu le neaga nimeni dreptul de vot, dar le doresc, din tot sufletul, sa fie obligati sa se intoarca in tara si sa traisca exact asa cum traiesc 6 milioane de oameni …la limita intre prost si foarte prost. Daca le era bine aici nu plecau. Au drept de vot, au dreptul sa si-l exercite, dar, nu inteleg cat de tampit trebuie sa fi sa-l alegi pe acelasi dobitoc pe care lumea de unde traiesti tu il barfeste si din cauza lui catalogheaza romania gresit.Si cireasa de pe tort este faptul ca ne-a adus la sapa de lemn. Tuturor cei ce l-au votat le doresc ca cel putin o persoana draga sa le ramana somera. nu il sustin pe geoana , nu-mi place dar dintre doua rele il alegi pe ala mai putin.

  21. Houston, we have a problem… l-am înlocuit pe Ceauşescu cu o caricatură de a sa (şi la propriu, şi al figurat, şi să nu uităm că ăsta are 2 Elene, nu una).
    În situaţia de faţă, ca să evit foamea, aş emigra… dar mi-e ruşine să spun că sunt român.

  22. Speram la o viata mai buna.Acum ni s-au spulberat iluziile. Sa nu incetati (cu toti cei de la Antene) sa ne aratati toate nelegiuirile care le fac Basescu cu ai lui din PD-L…altfel o sa cedam psihic! In toate partidele sunt si oameni mai putin morali!Doar in PD-l nu sunt ?
    PS….Aici cred ca sunt cei mai multi !!!!

  23. Subscriu la toate sentimentele dumneavoastra ,domnule Ciutacu dar eu vreau dreptate.Vreau sa fie pedepsiti toti care au participat la fraudare,toti care au votat multiplu,toti care in strainatate au condus sectiile de votare unde s-au introdus mii de buletine false in urna.iar celor care s-au vandut pentru 1kg de zahar ,ulei sau o plasa portocalie sa le plateasca Dumnezeu pe masura si le spun cum le-a spus si Emil Constantinescu :,,Nu va meritati calitatea de cetateni”.Rusine sa va fie.

  24. Ce-mi ramane de facut este sa plec cat mai departe de tara asta. Am sustinut faptul ca meritam ceva mai bun si ca o data cu Geoana ne v-a fi mai bine. Este pacat ca romanii se lasa influentati si ca nu se gandesc defapt la binele lor.Desi sunt putin trecuta de 18 ani realizez ce se intampla cu adevarat in tara asta si repet o data cu terminarea liceului voi pleca departe de aceasta Romanie plina de hoti si de mincinosi.

    Sper la o viata mai buna.

  25. Nu este deloc corect! Cum se poate ca, cei care sunt plecati din tara sa decida cine sa fie presedintele tarii?! eu care traiesc in Romania sa sufar pentru ca “cei din diaspora” au facut diferenta??? nu le este rusine??? chiar asa de prosti si de TEMBELI ne cred??? Mi-e greata de: Blaga, Videanu, Berceanu & Co, ca sa nu mai zic de Domnul Presedinte Traian Basescu!
    Am fi avut o sansa, dupa umila mea parere, cu Johannis premier si cu Mircea Geoana si Crin Antonescu! Efectiv mi-au dat acea senzatie de bine!

  26. Sunt intru totul de acord. Felicitari pentru ceea ce faci, Victore!

    P.S. Inspirata alegerea linkului cu Requiem For A Dream.

  27. Foarte important, ciudat si inadmisibil:
    Traian Basescu a spus, spre sfarsitul conferintei de presa de la Cotroceni de astazi, ca de fapt prin reducerea cu 25% a salariilor bugetarlor, se urmareste reducerea acestora cu 25% ( va rog sa verificati scriptul!)
    In cazul pensionarilor, daca se taie 15% din pensii, se va Ajunge la EXTERMINAREA a 15% dintre PENSIONAR ???!!!

  28. Traian Basescu a spus astazi, in conferinta de presa de la Cotroceni, ca prin reducerea cu 25% a salariilor bugetariloir, se urmareste pana la 31.12.2010 reducerea in fapt a numarului acestora cu acelasi procent.
    In cazul pensionarilor, daca se taie 15% din pensii, atunci se va ajunge la exterminarea a 15% a PENSIONARILOR ???!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.