Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Arestaţi-i pe Ponta şi Antonescu!

Arestaţi-i pe Ponta şi Antonescu!

Niciodată n-am pus mare preţ pe nivelul mediu de inteligenţă din România, dar acum mă gândesc că, dacă (în ciuda crizei) tot e bine şi frumos în ţară, iar alternativa e deplorabilă, următoarea temă de comunicare ar trebui să fie inutilitatea alegerilor şi scoaterea democraţiei în afara legii. Iar Ponta şi cu Antonescu să fie arestaţi preventiv (întru definitivare, evident), pentrucă sigur vor fi corupţi şi tirani dacă vor prelua puterea şi n-are rost să mai riscăm cu ei liberi (articolul integral, aici).

Comentarii

comentarii

Similar Posts

44 thoughts on “Arestaţi-i pe Ponta şi Antonescu!

  1. Astia chiar nu fac nimic sa submineze regimul. Doar un fin joc de glezne si putina garagata (nici macar aia in cantitati respectabile). Atat!

  2. Imi este greu sa-i cred pe Ponta si pe Antonescu atunci cand spun ca o sa-i urmareasca si in gaura de sarpe pe cei care se afla la putere. Oare ei nu au auzit despre ceea ce se intampla in justitie? Cel mult, o sa le deschida niste procese, pentru o mai temeinica targuiala, apoi se vor gasi si motivele pentru care sa nu mai fie chiar asa de vinovati.

    Eu traiesc cu frustrarea ca nu pot sa fac o succesiune de cinci ani dupa tatal meu pentru ca un magistrat a pus ochii pe aceasta.

    Bat apa in piua! Eu m-as stradui mai mult ca sa mai dichisesc discursul…

  3. Genial articolul! L-am citit pe Jurnalul in intregime. M-am uitat si in jurul meu si am remarcat ca si cunoscuti cu un grad de inteligenta peste medie au preluat aberatiile (prima si a treia golanie).
    In rest mai speram ….
    Bravo Victor!

  4. nenorocirea e ca Basescu e dictatorul perfect pentru neamul asta de inapoiati…daca nu le-ar fi taiat salariile si nu i-ar fi lovit, prin consecinta, unde ii doare mai tare, la gratarul cu mici, Basescu ar fi fost si acum pe cai mari, in ciuda tuturor nemerniciilor pe care le-a facut…ce lege, care Constitutie? una din axiomele propagandei spune ca nu poti sa minti si sa fii credibil daca nu pastrezi, cit de cit, o oarece urma de adevar in afirmatiile tale, de la care sa pornesti ulterior constructia propagandistica; nu poti sa spui ca afara e zi, daca e noapte; si totusi iata ca in Romania propaganda basista functioneaza, chiar daca realitatea este contrazisa de la un capat la altul; explicatia? poporul il iubeste pe Chior, asa cum victima isi iubeste calaul (exista unele teorii in sensul asta) si prefera sa inchida ochii; romanii prefera sa se minta singuri, nu mai e nevoie sa ii minta basistii cei platiti; pentru ca “au ei ceva pentru Basescu” – asa mi-a zis mie o cunostinta de-a mea; ce au pentru Basescu? pai, ce sa aiba ,e un manelist grobian de-al lor, e esenta tuturor defectelor de comportament si personalitate care pot fi intilnite pe aceste plaiuri de poveste…si inca ceva: decerbelata aia care ii ridica ode pina la cer lui Bill Telemea cica e profesoara…inseamna ca o duc bine cadrele didactice, nu? sa faca bine si sa nu se mai plinga…

  5. Iata, chiar acum vedem la televizor cum “jmecherii omoara la liber” iar judecatorii le dau drumul, ca doar nu sunt pericol public.
    Imi este scarba de jigodiile astea scolite pe banii celor care vin acum la ei pentru dreptate, iar ei le-o dau la…..
    Domnule Ciutacu, de ce nu incercati sa va implicati si in cazuri concrete? Poate ca doar asa se mai poate face ceva, incepand sa curatam pestele de la coada.

  6. @VirtualKid: sa ma implic cum? sa dau eu afara judecatorii care comit nedreptati?

  7. Romanii pun botu’ usor, o stiu foarte bine serviciile care il tin in brate pe Tiran.
    Nu stiu daca Antonescu si Ponta vor fi arestati( desi nu m-ar mira), cert fiind faptul ca dupa sarbatori, vor fi incatusati si arestati foarte multi primari, presedinti de consilii judetene si parlamentari USL. De aici si acest aparent haos: Geoana a declarat ca-si face partid, Vanghelie ameninta ca va pleca din PSD, in unele organizatii judetene, mai ales ale PSD-ului, ducandu-se negocieri pentru intrarea acestora in UNPR sau alte partide care probabil se vor infiinta pana la alegeri.
    Eu cred ca chestia cu comasarea alegerilor va fi pusa in functiune, pentru ca alianta portocalie sa bulverseze astfel populatia si asa deznadajduita si pentru a frauda alegerile masiv.
    Stiu ca suna infricosator, dar numai o participare foarte mare la vot a romanilor, va face ca USL sa aiba peste 50% la alegerile din 2012.

  8. Nu, nu asa! Dar poate ca urmarirea unor cazuri concrete de catre oameni cu puterea de a le face cunoscute abuzurile i-ar mai domoli. Chiar daca nu au raspundere materiala, eu ma gandesc ca magariile se aduna in niste dosare si macar ajung sa se santajeze intre ei.

    Cum sa-i dea drumul unuia care a baut si a omorat cu masina doi oameni?

  9. Victore,

    Vezi ca dl. Antonescu s-ar putea sa te puna in aceeasi oala cu dl. Boc, pentru ca nu i te adresezi cu apelativul “Domnul”.

    De altfel mi s-a parut extrem de amuzant ca dl. Antonescu se dadea suparat de modul in care i se adreseaza dl. Boc iar langa el era dl. Ponta care foloseste acelasi limbaj incriminat de dl. Antonescu, doar ca se adreseaza altor persoane (Boc, Basescu si compania). Dl. Ponta a schitat un zambet jenat si a tacut iar dl. Antonescu nu si-a dat seama ca pe langa Boc il critica si pe Ponta. Asta da viziune!

    In privinta programelor, experienta arata ca ce se promite in campania electorala nu are nici o legatura cu ce se face la guvernare. Poate ca de asta lumea nu se uita la programul celor doi (sau al PDL-ului).

    Mai mult, si Crin si Victor promoveaza in primul rand critica impotriva “regimului” chiar si atunci cand (desi rar) se fac unele lucruri bune, sau cand se repara niste greseli facute de partidele lor cand erau la guvernare.

    Desi nu urmaresc frecvent talk-show-urile politice (sau de alta natura) citesc, in diagonala, presa. Singurele elemente ale programelor celor doi pe care mi le amintesc sunt legate de scaderi de taxe (TVA, CAS, Impozit, etc.) cresteri de salarii si pensii si altele.

    Uitandu-ma la ce se intampla in alte tari, nu mi se par cele mai bune idei, mai ales ca cei doi evita sa arate de unde vor finanta “ideile” lor de guvernare.

    Am mari dubii ca odata ajunsi la putere vor fi in stare sa aplice ideile pe care mi le-am amintit eu (sper sa nu fi facut confuzii sau greseli mari). Dar e o parere personala pe care doar viitorul o va putea confirma sau infirma.

    Deocamdata, tari din vestul Europei “umbla” la beneficiile acordate populatiei in sens opus ideilor propagate de duetul Crin-Victor.

    Poate ma insel, dar cred ca robinetul cu lapte si miere va ramane inchis pentru o perioda destul de lunga.

  10. igas traian despre retragerea din parlament a usl-ului vizavi de lovitura de stat data de basescu prin comasarea alegerilor (rizind): ”sint niste lasi legati de fotoliile lor micute, nu o sa-si dea niciodata demisia”

    dupa umilinta asta la care singurul raspuns dat de opozitie a fost ca ei nu cred sa se rezolve ceva daca pleaca din parlament eu le zic sa se impuste si lui ponta si lui antonescu…

    sa ajunga sa fie facuti de c**t de un semianalfabet aflat la ordinele directe ale securistului basescu fara sa aiba nici o reactie… vai steaua noastra cu asemenea “opozitie”

  11. Eu am o varsta (nu matusalemica, dar…totusi) si-mi aduc aminte din copilarie de o matusa al carei sot era un betiv notoriu, bataus (o batea pe ea, pe copii si pe soacra-sa la trei ciocane) si curvar. Matusa se tot plangea pe la cine o asculta ce viata grea duce ea, cum nu s-ajunge cu banii ca betivu’ ii lasa la carciuma, isi arata ochii vineti si coastele rupte, in fine, tot tacamul. Cate un neam mai milos ii spunea: da’ lasa-l, divorteaza, de ce stai sa suferi? Raspunsul era: vaai, cum sa-l lasa, ce-o sa zica lumea! In fine, trecu vremea si pe la 38 de ani betivu’ a dat coltu’, din motive de ciroza, evident. Matusa l-a jelit, si-a smuls parul din cap, s-a tavalit pe jos, sub sloganul “cui ne lasi tu, barbate”…. Dupa circa 4 ani si-a gasit un alt barbat care, ghici, era…..betiv, bataus, curvar!!! Mai e nevoie sa adaug ceva sau asemanarea (chiar vaga) intre matusa si romanii anului 2011 este cat de cat evidenta?

  12. Trebuie ca opozitia sa-si regandeasca strategia de comunicare. Trebuie sa priveasca alegerile viitoare ca pe o batalie care trebuie castigata, nu ca una dinainte victorioasa (asta e cea mai mare greseala). Nu ai nevoie de felicitarile, dar chiar tin sa te felicit pentru concizia si logica cu care ai demontat cateva marote lansate de ceva vreme pe piata.

    PS Cum as putea face rost de primele 3 volume din “Cronica ilustrata a omenirii”, ca le-am pierdut?

  13. opozitia are diverse incercari despre care stie inca de la inceput ca sunt sortite esecului (vezi motiunea impotriva lui Igas de azi). Cred ca asemenea actiuni au ca efect scontat de opozitie o mana de praf in ochii electoratului “uite… noi am incercat”. Mai bine ar fi prezenti pe la sedinte si chiar daca nu le convine ar trebui sa ii vad acolo “cu mana sus” la “impotriva”, cred ca ar avea un efect mult mai bun.
    oricat de mult as incerca, actiunile opozitiei nu ma fac (cel putin pana acum) sa ma deplasez la vot.

  14. Nu stiu,sa spun daca e bine ca in discursul opozitiei sa se bata moneda pe arestari,mai degraba se poate merge pe aceeasi tactica a pdl de a de a speria populatia(in special pe bugetari),cum au facut ei cu Voiculescu,cu sarea etc.
    Eu,cel putin le cer sa fie atenti cu cei din tabara lor,pe mina cui dau anumite functii,chiar onorifice.In rest,sunt alaturi de cei care sunt impotriva!

  15. e o lipsa totala de imaginatie la capitolul
    “hai sa-i (mai prostim [inca o data]) pe prosti”.
    nu ma mira nimic, totul e previzibil, cu exceptia
    cirtitelor ce apar pe sticla ori din spectrul politic.
    e ca jocul ala cu submarinele, stai cu sonarul
    deschis si asculti.

  16. In orice stat democratic, pentru a putea castiga puterea in cazul alegerilor la termen sau dupa caz anticipate, opozitia are doua variante de abordare:
    1) Sa se delimiteze total si ireversibil de tot ceea ce face puterea, sa pastreze un fagas democratic, strict, fara derapaje de orice natura, pentru a reprezenta o varianta eligibila aflata la 180 de grade fata de cea care conduce tara respectiva la momentul dat;
    2) Sa imite puterea, incercand astfel sa-si atraga din simpatizantii care pana atunci au sustinut puterea si din diverse motive (foame, criza, taieri de salarii, preturi mari etc.) cauta alternative. Un astfel de demers include declaratii antidemocratice, derapaje de abordare decizionala, libmaj ‘adecvat’ etc., toate incadrandu-se in acelasi tip de comportament politic pe care-l are puterea pe care vrea sa o inlature, sigurul atu al opozitiei respective fiind “si noi suntem smecheri, dar votati-ne pe noi ca nu furam exact ca ei…nu ne-ati vazut conducand, asa ca dati-ne o sansa”.
    Din punctul meu de vedere, USL-ul chiar inainte de a se forma ca si structura politica, a inceput abordarea anti-PDL folosind varianta 1). Pe parcurs insa, constat o schimbare treptata a comportamentului USL, care nu este departe de a perfectiona varianta 2).
    Nu sunt in masura a judeca ce este mai bine de facut in asemenea situatie. Poate pentru a castiga increderea votantului Roman nu e nevoie de 1), ci de un 2) extrem si cum politica-i pe voturi, nu pe impresie artistica, poate ca USL face bine ce face (din punct de vedere strict al interesului electoral). Nu ramane decat ca timpul sa decida daca abordarea lor a fost una corecta, castigatoare, democratica, inselatoare (in sensul in care doar au mimat comportamentul puterii pentru a castiga voturi si nu au ajuns chiar sa simta sau sa faca concret odata ajunsi la putere, ororile celor pe care acum incearca sa-i inlature si sa-i desfiinteze).

  17. Își au totuși și ei lipsurile lor. Mai ales Ponta … care nu știe să asculte … și este îngâmfat până la limita suficienței (vezi episodul de aseară cu oana Stancu).

    Chiar dacă nu e nicio speranță ca procuratura să ia in seama reclamațiile lor … acestea ar trebui facute … apoi, procurorii care ignora cazurile sau dau nup-uri discreționare ar trebui atacați. Ministrii ar trebui sa fie chemați pentru fiecare abuz din sistem în Parlament … și dacă răspund evaziv sau la mișto … sesizată procuratura generală pentru NOUA INFRACTIUNE DIN CODUL PENAL : dezinformarea Parlamentului. Asta nu face Ponta, si ma enerveaza teribil!

    Iar, cand i se sugereaza sare ca ars … ca proasta-n târg.

  18. da-le cu un carnat pe la nas romanilor in prag de alegeri ca voteaza cum vrei tu. expresia nivel de inteligenta nu poate fi inclusa in aceeasi propozitie cu romani, suna ca draqu’. zi mai bine ceva cu manele, gagici, bolizi,… , asta e realitatea vazuta si pusa in valoare peste tot. e ca ciuma, sa raspindeste si n-o poti opri asa usor.

  19. Legat de tema editorialului dvs… absolut dezgustatoare prestatia colegei dvs Oana Stancu, in emsiunea de luni seara a domnului Mihai Gadea! Colega dvs nu a gasit altceva mai bun de facut decat ii infiereze cu (excesiv de multa) manie proletara pe domnii Ponta si Antonescu. ….probabil in amintirea vremurilor in care era reporter acreditat ( si mult prea apropiat-cel putin, așa spun gurile rele din presa, de unele personaje din conducerea PD) la Modrogan.

  20. @Cristina Andreea: ca si dvs, ca si mine, colega mea beneficiaza de exercitarea libera a dreptului la opinie. ce spun gurile rele din presa ma lasa rece. personal, am serioase dubii ca, dupa ultimii doi ani, Oana mai poate fi suspectata de simpatii pediste.

  21. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Excelent articol!Propaganda basista umileste poporul acesta, amarat.
    Sunt prea blanzi d-nii Antonescu si Ponta.Trebuie sa lupte sa castige si poate va fi bine pentru noi toti;caracatita basista trebuie sa dispara pentru totdeauna;altfel ne intoarcem cu un veac inapoi,vom dispare ca natiune.

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    Ioanap

  22. @ Cristina Andreea

    Infierarea (chiar si cu manie proletara) a d-lor Ponta si Antonescu e perfect justificata pentru ca acestia mimeaza cu destul de multa stangacie opozitia si lupta politica DAAAAAR gurile rele ar putea avea dreptate in privinta d-nei Stancu…o manipulare eficienta are nevoie de elemente de credibilitate cat mai solide…Prietenii stiu prea bine de ce…

    @ IoanaP

    NU propaganda basista umileste poporul acesta ci Basescu insusi. IMBECILITATEA il umileste pe poporul asta care pune botu` ca un dublu lobotomizat la ragaielile si plescaiturile propagandei si voteaza cu ala care-i da 3 mici reci si o bere calda…

  23. Azi la ora 11,22 minute pe poll-ul initiat pe forumul Realitatea Tv din 1725 persoane care au participat la vot 1543 de persoane au votat pentru ca domnul Nastase sa se autosuspende din PSD si sunt de parereca acesta va fi condamnat cu suspendare , 61 de persoane considera ca e vorba de proces politic iar 121 de persoane cred ca sentinta va fi amanata .

    Dumneavoastra ce parere aveti despre cazul Nastase ?

  24. @Cezar: autosuspendarea e o chestie personala, d’aia e cu auto prefix, deci parerea postacilor de pe forumul portocaliu al Realitatii nu conteaza in aceasta cauza

  25. Cristina Andreea: Cred ca este foarte important ca si cei din opozitie sa dea socoteala cu privire la activitatea lor politica trecuta si/sau prezenta. Faptul ca ei sunt acum in opozitie si ca sunt singura noastra sansa de a scapa de mizeriile care ocupa in prezent cele mai inalte functii in stat, nu inseamna ca sunt intangibili sau incoruptibili. Ca atare, as caracteriza fiecare prestatiei a unei jurnaliste precum Oana Stancu, ca fiind obiectiva si profesionista. In incheiere, trag concluzia amara ca suntem un popor de orbi, gata sa punem botu’ imediat. Este suficient un discurs iscusit, presarat cu promisiuni ca sa ne lasam sedusi prea repede si, bineinteles, suntem mai ales invidiosi cand unul din multime se evidentiaza. Parerea mea.

  26. Cred ca au de gand sa lege sefi USL de rangul 2 sau 3, alesi cu grija sa aiba impactr media cit mai mare. Dictatura nu intra in competitie cu adversarul, ci il elimina, chiar fizic.

  27. Referitor la faptul ca Ponta si Antonescu,(pardon,dnii.),ar fi fost imbirligati de Oana Stancu!Imi aduc aminte,ca in campania aliantei D.A.,un ziarist l-a intrebat pe Base,in prezenta lui Tariceanu,ce se intimpla daca dupa cistigarea alegerilor se vor certa?Chestiunea a fost lejer trecuta cu un zimbet superior de Base(e prevazut in protocolul aliantei orice situatie neplacuta,bla,bla).
    S-a demonstrat ca un protocol e doar un protocol.Ori,intrebari ca ale Oanei Stancu nu ar trebui tratate ca rea vointa de usl,ci luate in serios.Iar,daca usl se consulta cu dnul economist Voinea,sa nu o faca doar asa,ci poate ar incerca sa si puna in aplicare sfaturile primite,ori chiar sa ii ofere posibilitatea dlui Voinea sa lucreze in cadrul unui viitor guvern!
    Asta,daca nu trebuie consultat dnul Vacaroiu(Hagi al finantelor).

  28. Pericolul cel mare nu vine de la jurnaliati de talia Oanei Stancu,ci din partea gugustiucilor care cred ca portocaliii tremura de frica!

  29. Eu as adauga-o si pe a cincea: “Eu n-am uitat ce-am trait pe vremea lui Nastase si a PSD-ului !”

  30. Vorba domnului Ciuvica “bugetul asta e criminal ,iar opozitia baga mii de amendamente ca sa se dea mai multi bani la biserici”.Cu riscul de a fi facut “propagandist”…opozitia cum arata ea acum e PENIBILA.Oana Stancu un foarte bun ziarist…parerea mea.

  31. @George
    Poate aveti dreptate;basescu creeaza si sustine propaganda,dar si oamenii acestia nevinovati(ca sa nu zic imbecili)au o parte de vina…
    Cu respect,
    ioanap

  32. Oare daca pdlistii vor FURA alegerile in asa masura incat sa castige, se va produce RAZBOI CIVIL?

  33. Nu, nu trebuie arestati. Trebuie ignorati. Se bazeaza exclusiv pe greselile Puterii. Ei sunt practic nicte comici de care iti vine sa razi si sa plangi in acelasi timp. Cateodata am impresia ca se straduiesc sa ajute PDL-ul.
    In ce ma priveste, astept sa apara altceva pe scena politica, o alta formatiune politica. Si daca ma obliga sa votez, votez orice si pe oricine in afara de PDL si USL, pentruca sunt convinsa ca sunt la fel. Daca nu va exista altceva, nu ma prezint la vot, pentruca mi-e indiferent care castiga.

  34. Base e cel mai bun ,cel mai … si cel mai …Mi-am pierdut cuvintele ,simt nevoia sa ii aduc omagiu,in felul asta simt ca prostimea romaneasca va fi incantata.Si constat ca prostimea e in cantitati colosale.Base ,esti cel mai chipes,cel mai tare ,acusi ma inchin si ma daruiesc la picioarele tale precum Cleopatra!Maine pd-ul va fi in extaz iar prostimea va fi incantata.Care Antonescu?Care Ponta?

  35. @Victor Ciutacu
    “…forumul portocaliu al Realitatii”
    Realitatea domnului Elan Schwartzenberg e in continuare portocalie?! 🙂

  36. M-as multumi macar sa nu se mai incalce in halul asta legile daca ar veni opozitia la putere.

  37. @Victor Ciutacu
    “…mai portocalie ca oricand”
    Pai cum asa, ca domnul Elan era rosu trandafiriu nu cu mult timp in urma, iar “Realitatea” in forma actuala a fost creata dupa chipul si asemanarea domniei sale?

  38. @Victor Ciutacu: stiu insa unde dadea bani si de asta zic ca nu prea are logica. Dar se vor limpezi culorile cat de curand. Si oricum de la rosu la portocaliu (precum si invers, de la portocaliu la rosu) e drum scurt si multi l-au parcurs de-a lungul timpului. In ambele sensuri.

  39. Domnule CIUTACU, cu reverenta va rugam sa fiti mai rezervati fata de invitatii OPOZITIEI invitati in emisiunile ANTENA 3. Retineti jignirile grosolane aduse colegilor dv. de Victor Ponta, drept “multumire” ca l-ati gazduit in zeci de emisiuni.
    N uitati proverbul:”pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”.

    Sinere urari de sanatate si sarbatori fericite, domnule Victor Ciutacu !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.