Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Analiză politică rece la zeama de varză

Analiză politică rece la zeama de varză

Dat fiind că şpriţurile lungi şi destul de consistente ale ultimelor două seri (unul dintre ele, DA, în aceeaşi incintă cu Sorina Plăcintă, nu mai insistaţi) m-au cam ostenit, voi fi concis în comentariile ultimelor bătăi de câmpi de pe piaţa politică.

– Înţeleg că pe Băsescu-l cam încurcă 20% din bugetari. OK, să-nceapă Cotrocenii reducerile de personal (dar şi la cheltuielile alea de deplasare mărite cu peste 50%). Eventual cu Valeriu Turcan, că are nevastă-sa slujbă şi pe medie stau bine. Să le continue Palatul Victoria, cu purtătoarea aia de tăcere inutilă cu ochi frumoşi, consilierul-şoferică şi nepoata lu’ cosaşu’ ăla mic cu capu’ mare. Şi să termine prin desfiinţarea ministerelor înfiinţate pentru femeile cu capete uşoare şi guri mari.

– Nervosu’ de serviciu al ţărişoarei cică s-ar împiedica la o nouă candidatură, da-l cam ţine criza încordat şi nu are timp şi chef să decidă între două şpriţuri (aseară era iar la Cireşica) şi-o maimuţăreală prin oboare. În plus, e cam ofticat că trusturile mogulilor ar vrea să influenţeze netransparent decizia politică şi rezultatele alegerilor. În locul lui, eu aş consuma o oală de zeamă de varză şi după aia m-aş prinde că, măcar în ceea ce priveşte orezăria unde pestez eu, e detestat extrem de transparent. Şi nimeni nu se străduieşte măcar să mascheze asta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

89 thoughts on “Analiză politică rece la zeama de varză

  1. @ IoanaP: Da, mai profesez, apas pe taste ca sa castig painea. Imi pare rau ca nu mai profesati.

    Fiara.

  2. Cea mai frumoasa chestie este ca Boc vrea sa oblige bancile sa rezolve orice dosar de creditare in max. 30 de zile, de parca ar fi cereri la primarie.
    Adica nu vrea sa-i dea afara pe bugetari inainte sa-i procopseasca cu un credit “prima casa”. Altfel nu se poate intelege coerenta mesajelor premiero-prezidentiale.
    Somer fara rate la banca nu are nici un haz.

  3. cam tot atata efort sa depus in total si pt autostrazi in astia 20 de ani, cat pt o poza 😉

  4. Am obosit, in fiecare zi aceiasi poveste, Udrea si Basescu, parca nu mai pot citi despre ei zi de zi, ma doare capul…..

  5. Ioi, mno, ni si la muierea asta blonda, a ajuns gropaRizdi sefa, cu ace$dece pe blugi(cred ca pe astia i a luat de la Placinta, is prea penali) i s a aplecat de o sapa cu coada de lemn SAU eu cred ca este un mesaj implicit catre Tolontan, in care blonda de la cabinetu 2 il avertizeaza cu harletu si groapa or cu dezgorparea la umbra harletului.

    Ma fra da, saraca muiere la ce chinuri o ispitii Cocos, nu o stiutu ea ce truisme o asteapta pe la turisme, nu a stiut ea ca pe centurile ocolitoare mai sunt necesare si gropi, fireste pentru adapostul portocaliilor cu dubii.

    Sa recapitulam, pe cal a fostu, la harlet da, la mare inca mai da bine, da nu cred ca am vazut imagini cu muierea asta pe tractor(cu accesoriile de rigoare, adica galetusa cu nisip, tarnacop,sapa, grebla etc), asa de dragu vremurilor cand marinelu cotrocelu se dadea cu vaporu si lua asiduu, probabil notite…

    Deci, vrem pe Udrea la Tractor, altfel, pe bune ca nu ar avea farmec poza asta…

    Oare cum ar arata o AXA de preocupare a DNA Ridzi – Udrea – Arpi, va jur ca nu am gasit alta rima…

  6. Nu stiu cum pot a se preface politicienii ca stiu sa dea cu sapa, cu coasa, cu mopul etc! Mi-e sila cand vad gropi sapate de altii care nu apar in poza si vine o fufa opitindu-se si pune doua lopeti de pamant la umbra unui puiet de a carei specie nici nu a auzit! Cum pot sa creada ca asa s-a construit tot ce ei au distrus in 20 de ani? Politica lui prim-ministru Basescu e o abureala de care nu mai are sort de scapare! Mai bine ar sta intr-o betie de-o jumatate de an ca lumea sa-l vada asa cum e si nu cum se pretinde a fi! Nu mai am nicio speranta si desi am unde pleca din aceasta fosta minunata tara nu plec pentru ca am apucat loc in cimitirul satului. Doamne Victor, cum nu se gasesc oameni inteligenti, buni economisti, si cu anume cunostinte despre realitatea tarii care sa incerce sa se impuna pentru a-i cunoaste toti cei de la tara care spun : tot mai bun e Basescu decat ceilalti care se vor presedinti! Sunt cativa economisti care analizeaza in reviste de specialitate corect ceea ce se intampla azi cu tara dar nu vin cu masuri categorice care sa ne salveze. Analistii teoreticieni nu cunosc si latura reala din tara. Noua ne-ar trebui cateva intreprinderi nu de automobile pe care nu le va mai lua nimeni nici de pomana ci de masini agricole de mici dimensiuni si la preturi sustinute din fonduri externe nereturnabile. Toti critica agricultura dar nimeni nu vine sa vada cum se face. O invit pe Elena sa vina o zi in gradina la mine!

  7. Buna ziua .
    Eu sint Observatorul Federal .
    In aceasta calitate am observat ca Dvs. , Domnule Victor Ciutacu , faceti o treaba buna , in calitate de Comentator Federal ( respectiv uneori renuntati si la pene ) .
    Felicitari !
    Da’ putem si noi sa dam o mina de ajutor ?
    Daca tot se poarta presedinte – jucator , de ce nu si Observator – Comentator ?
    Scuze , nu sint poet si nici nu ma omor dupa fotbal , da’ mi-a iesit . ( conform celui mai idiot banc pe care l-am auzit vreodata : un individ bandajat la glezna se duce la doctor ; doctorul il intreaba ce are la glezna ; individul spune ca nu are nimic acolo , s-a lovit la cap si s-a bandajat , da’ i-a alunecat . )

    Vom avea multe chestiuni interesante de comentat .
    Vom spune bancuri ajutatoare pentru cei care nu se prind din prima care e manevra discutata .
    Si vom face niste propuneri foarte constructive !
    … poate pentru noi …
    Si distractive !
    Pentru noi !
    Si DISTRUCTIVE !
    Sigur pentru ei !

    Primul comentariu – intrebare :
    De ce in majoritatea cazurilor i se filmeaza cetatenei ministru E U mai mult posteriorul decit partea despre care se presupune ca ar trebui sa contina ( si ) materie cenusie ?
    Aveti voie 3 incercari :
    1.
    2.
    3.
    Timpul a expirat. Nu va mai chinuiti .
    Raspunsul corect :
    Intuitiv cei care sint la butonarea si orientarea camerelor focalizeaza pe acea parte a corpului care in mod normal genereaza rezultate similare cu cele ale muncii prestate de sus pomenita .

    Pentru conformitate ,
    Observator Federal

  8. ce ar fi sa inceapa restructurarea cum au inceput realizarea marii coalitii,in buda la crisma(s-ar asorta bine mirosurile si parolele folosite de acesti talimbi)Despre cuconet numai de bine.Fetele sunt conform retetaruli:cap zero,muie zglobie,cheltuitoare si decraba saritoare la harta pe TV la ore de maxima audienta sa manince si gura mogulilior o ciorba.In rest pregatiti batistele,colacii si activati bocitoarele.Priveghiul se apropie cu pasi mari.Sanatate natiune!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Stiti pentru cine nu este criza?Pentru minerii din Valea Jiului.Au salarii mari,sporuri si prime pentru orice sarbatoare sau zi mai importanta.De ce este aceasta companie privilegiata?Intra in mina si dorm 6 ore si se trezesc pe la 45 de ani cu o pensie de invidiat.Nu e corect fata de ceilalti angajati ai tarii.

  10. Nutzi pe fond nervos s-a ingrasat, nu de la cat de bine o duce … de la grijile pentru hotelierii privati!

  11. @Raluca: hai sa nu-i decretam pe mineri castigatori ai ruletei norocului

  12. Poate nu ştiţi, dar tocmai prezenţa lui la Cireşica (şi-n alte localuri devenite celebre prin (sau după) prezenţa lui) îl menţin pe don President la 35% popularitate. Aşa ne-a spus ieri (la Dana Grecu) un sociolog agresiv popularizat în ultimul timp, care, ori ne crede proşti pe toţi, ori are un scop bine determinat. S-a dat antiB o perioadă şi-acum “scuipă otrava”. Adică, este de la sine înţeles, Băsescu va re-deveni preşedinte fiindcă uite cum se comportă el ca un om simplu, cum frecventează el localurile (fără gardă?!) cum relansează el turismul românesc petrecându-şi concediu în ţară, nu ca alţi candidaţi…
    Dom’le sociolog (că nu-i zic numele, da-l ştiţi!) ne laşi?!

    P.S. Că tot desfăceam noi firu-n patru în legătură cu sondajele… 😛
    http://www.mana.ciutacu.ro/2009/07/30/pe-urma-turmei/

    P.P.S. Să mai spuie careva că nu ştie unde-s îngropate milioanele ălea de euro. Uite la draga de Nuţica, ce deschisă-i la a ne arăta unde i-o băgat. Cine zice că se sustrage?
    (Ştim şi unde-i locaţia cu groapa? 😉 )

  13. Hahalerele au scăpat trenul

    Pleacă bugetarii : revizorii de vagoane, macanicii de locomotive, personalul de tren, revizorii de ace, etc.
    Trenul Economiei Naţionale, pe locomotivă cu Băsescu, şi Boc agent la urma trenului, încărcat cu 2009 t diferite , fu scăpat din incompetenţa celor doi, care nu au făcut banala « probă de continuitate”. Secţia de remorcare, după o porţiune de palier şi aliniament, continuă cu pante iuţi şi lungi. intercalate între curbe foarte aspre, cu serioase limitări de viteză.
    Frânele automate nefuncţionând datorită întreruperii alimentării cu aer comprimat între locomotivă şi garnitura de tren, odată intrat pe panta economiei, capătă viteză din ce în ce mai mare, astfel că deraierea este inevitabilă. Zadarnic dă Băsescu semnale de “tren scăpat”cu fluerul locomotivei, iar Boc târăşte coasa pe capetele trverselor, dezastrul e iminent, în tren aflându-se vagoane cu azotaţi, cisterne cu gaze lichefiate, câtava vagoane cu muniţii de front
    şi două vagoane cu tezaurul lui Isărescu în drum spre o bancă evreiască, etc.
    Sunt avertizate staţiile, cantoanele, localităţile limitrofe căii ferate, organele de stat şi toate partidele politice.
    Un acar şomer care prindea broaşte pentru export Italia, pe malul unei mlaştini, lângă calea ferată cu pricina, aude semnalele disperate-repetate şi vede urcând pe aceiaşi linie un tren de călători expres eurpean, în grafic. Nu pierde timpul, face acul pe linia de evitare pentru trenul scăpat, care plonjează spectaculos în mlaştina destul de adâncă, şi repede dă oprirea trenului ce urcă, aşa cum învăţase încă din prima oră de profesională.
    Reia pescuitul de broaşte, când apar doi înotători speriaţi ce-l întreabă : unde ne aflăm ? Răspunde : cândva aici era România ! Îşi ia broaştele depozitate în cutie frigorifică, se urcă, fără bilet, în trenul expres european aflat în probe de frână, cu gândul la Roma unde-şi va valorifica batracienii…

  14. De mai multa vreme tot uitindu-ma la invitatii din partea partidului PDL la emisiuni si auzindu-i cum graiesc, vad o mare asemanare de abordare ca la scientologi. Toti vorbesc cu aceleasi fraze standard, pun aceleasi virgule si in aceeasi ordine isi spun “opiniile”, iar orice subiect are aceleasi comentarii, de regula auzite mai intii vocea tatucului Don’Basescu. O fi vorba de rezultatul unui Brainwash Live? sau, imi pun eu intrebarea, cu astea se ocupa scolile de vara ale PDL-ului? Sa-i invete pe participanti prin simulari si indoctrinari ideologice cum sa reprogrameze celulele nervoase, astfel incit sa poata raspunde ‘politically correct’ optim dpdv al ideologiei PDL (a se citi basesciene)?

  15. Hai sa ne mai si distram .
    Pe Ceausescu l-au omorit ( politic ) bancurile , abia dupa aia l-au prins si l-au impuscat .
    Dar pe vremea aia eu am refuzat sa imi cumpar televizor . Mi-am cumparat abia prim februarie ’90 .
    Si de atunci ma uit in fiecare zi , ca sa vad cind cade guvernu’ . Ca de-aia e democratie , nu ? Ca sa pice guvernu’ .
    Recunosc faptul ca nu am zilnic placerea sa asist la un picaj , da’ de citeva ori in aproape 20 de ani tot am avut asa o traire vecina cu acompaniamentul de orga fabricata la Satu Mare .
    Daca da Dumnezeu si Sfintu’ Petru , pina in iarna s-ar putea ca , de bucurie , sa exclamam in englezeste de cel putin 2x ( doua ori ) .
    Adica fuga la dictionar .
    Si daca tot veni vorba de guverne si masuri anti-criza , poate le spune cineva ca masurile luate de ei sint pro – criza . Ca daca ar vrea sa ia niste masuri , s-ar uita peste garduri ( la vecini si ceva mai incolo ) si ar vedea cum se face treaba . Le dau o sugestie , dar oricum nu or s-o priceapa : mai putina energie la clacson si mai multa la motor , ca de-aia nu merge masinaria .
    E zicala aia din batrini : vorba multa – saracia omului .
    Si tare mi-e ca se va aplica si la noi bancul cu guvernul din Ghana , de prin anii ’70 : de ce a cazut guvernul din Ghana ? S-a rupt craca cu prezidiul .

    Pentru nonconformitate ,
    Observator Federal

  16. Si Elena Udrea a inceput sa dezgroape mortii.Deci, femeia asta nu are notiunea bunului simt,inainte sa acuze pe altii ,ar fi bine sa isi mai tempereze atitudinea.Din cate mi-am dat seama ,nici macar nu este in stare sa faca niste acte ca lumea.Recesiunea a decretat-o Basescu,nu eu.Mai are un pic si incepe sa santajeze pe toata lumea.Daca nu ar fi de plans ,ar fi de ras.Eu imi pun o intrebare,care imi tot vine in minte in ultima vreme:E recesiune sau hotie fara precedent?Si imi vin si altele in minte:Care fura mai mult?Ce se intampla cu imprumuturile pentru CFR,care cica se duc pentru infrastructura?Se duc la firma lui Berceanu?

  17. Atentie,Udrea e punctul slab a lui Basexcu.Daca pleaca ea pe centura politicii,Basexcu e distrus.Vezi ultimul comunicat al PDL unde esenta era LASATI TURISMUL IN PACE!!!!
    E cineva din PDL disperat de apare cu astfel de comunicate publice catre PSD.
    Oare cine???
    Am serioase informatii ca in PDL sint frictiuni grozav de mari.Practic PDL e ca un cazan sub presiune.Supapa de evacuare a presiunii e infundata cu madam Udrea.Greseala fatala a lui Basexcu este ca a pus-o pe blonda in functia de ministru.Nu stiu pe ce considerente.???Pe greseala asat va pierde in toamna alegerile si Zeus va fi un muritor de rand.Cu siguranta va fi sub standartul de viata a blondi.Ce sa faci se mai invarte roata.
    Cred eu ca pana la toamna va si ea ejectata de partid.Va calca cu pasi siguri pe urmele lui Pitzi rITZI.
    Dupa poza de mai sus cred ca se va face o remaniere in guvern si Udrea va fi ori la agricultura ori se va infiinta Ministerul Cimitirelor unde cine crezi ca va fi ministru???Blonda de mai sus.
    Clienti vor fi cu siguranta daca in toamna va iesi tot Basexcu.
    Sper sa nu fie asa ,din tot sufletul.

  18. Morar l-a injurat din greu pe Nistorescu.
    Acum Nistorescu a devenit seful lui.
    Ce o sa ne mai distram…

  19. Pai sigur ca da, in loc sa nu mai fure si sa reduca sporurile acolo unde sunt bagate abuziv si sa mai rareasca din neamuri proaste in functii platite bine , ei dau in omul de rand, in profesori, ca si asa moare de foame cu 300 euro pe luna.

  20. wow, omule, poza asta m-a dat pe spate…. nu mai am cuvinte…. mi s-a rasturnat sistemul de valori…deci… nu mai pot….=))

  21. Ceea ce s-a intamplat cu Elena Udrea,mi-a deschis calea spre ceea ce am de facut,la fel cum Mircea Geoana si Victor Ponta s-au grabit sa anunte motiunea de cenzura impotriva guvernului Tariceanu 2,iar eu m-am prins de poanta si am actionat ca atare.Si totusi ea ,Elena Udrea,este punctul slab al lui Basescu,iar eu stiu ce trebuie sa fac in continuare.Vad ca unii mi-au cazut deja in capcana.Frumos.Lunile august si septembrie vor fi foarte interesante.Sper sa nu te superi Victor(am prins curaj si am lasat-o mai moale cu politetea) ca iti scriu atatea mesaje,dar parca se repeta momentul acela de atunci,intr-o cu totul altfel de conjunctura.Numai ca in 2007 eram in umbra.

  22. Mi s-a urat sa vad curu’ asteia pe toate gardurile. In curand o sa-l puna si in abecedar, si in calendar, si in mersul trenurilor si cam peste tot.
    Trist e ca muierea se cam bocceleste, ca de…nu intinerim. Peste 5 ani o sa o folositi la reclama de “undelemn de la bunica”.
    Halal sex simbol, o sa goniti si putinii turisti care ma dau pe aici cu gusturile astea ale voastre.

  23. Dupa pozitie se pare ca vrea sa se urce calare pe harlet.Ii place de minune pozitia asta…

  24. mai tineti minte chestia cu “aici sunt banii dvs” si o sageata care arata spre pamant?
    poate dupa ei sapa Udrea, cine stie…

  25. Cate ceva despre ilustrul boc si seful sau pe globul 🙂 Nu doresc publicarea acestui comentariu. Cred ca si dumneavoastra va vine sa dati (la figurat macar) de pamant cu personajele.

  26. MOTTO:”BA, CARAGHIOSILOR!!!! SA TRAITI BINE…HA,HA,HA,HA,..”
    PRESEDINTELE ACTUAL AL ROMANIEI DAR NU SI VIITORUL! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.