Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Adevărului îi lipseşte doar Adevărul

Adevărului îi lipseşte doar Adevărul

Ursu a fost numit redactor-sef la Cotidianul. Stirea este ca, in sfarsit, a facut si Vantu o miscare buna in interiorul imperiului sau media. Pentru ca Adi, care mi-a fost coleg trei ani juma’, poate fi banuit de multe, da’ nu de faptul ca n-ar sti cum se face bine presa scrisa. In definitiv, de-acum incolo, despre noul redactor-sef al Cotidianului se va putea spune ca face ce stie si stie ce face. Daca reuseste sa scape si de khmerii aia portocalii care strica un ziar altfel bine scris, s-ar putea sa se si simta-n cifre prezenta lui acolo.

Faza si mai misto e alta. Stateam pe mess cu Dragos Bota, vechiul meu coleg din perioada de glorie a ziarului Adevarul, care a observat ca, la ora asta, trei ziare centrale (Jurnalul National, Gandul si Cotidianul) au cate un redactor-sef de la Adevarul (Ciutacu, Nitu si Ursu). Iar eu mi-am permis sa remarc, pe fondul acestei discutii, faptul ca tocmai Adevarul n-are redactor-sef de la Adevarul. Si se vede al dracu’ de tare, da’ – nu-i asa? – mogulu’ Patriciu e liber sa-si dea si foc la bani daca asta-i produce placere intelectuala. Si sa-l foloseasca pe post de bricheta pe Gregoar…

P.S. La inceputul acestei saptamani, zic niste securisti de bine, mogulul eolian i-a chemat la el pe diriguitorii Realitatii. Le-a aratat, comparativ, bilanturile statiilor tv ale Intact si Realitatea-Catavencu, le-a urat de bine si i-a anuntat, politicos cum il stim, ca – daca pana la finele anului electoral cifrele nu seamana – nu doar ca nu-i mai plateste, dar le si ia inapoi banii tocati.

P.S. 2 Voi ati vazut azi, pe undeva, vreun comentariu, pe tema cardasiei Basescu – Vadim, semnat Andreea Pora, Sabina Fati, Alina Mungiu Pippidi, I.T. Morar, T.R. Ungureanu, Mircea Marian, Ioana Lupea, H.R. Patapievici, Mircea Mihaies, Vladimir Tismaneanu, Gabriel Liiceanu, Rodica Culcer sau Sever Voinescu? Daca da, v-as fi recunoscator sa mi le semnalati…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

40 thoughts on “Adevărului îi lipseşte doar Adevărul

  1. nu, tocmai asta subliniasem. ca in general in corul de sustinatori portocalii, il incluzi si pe el. si ca, de data asta ai insirat clica de khmeri care n-a scris nimic, uitand de cei care au scris.

    nu te ataca, n-ai de ce 🙂

  2. da, sunt un neorocit, l-am nedreptatit pe Tapalaga. las’ ca-i repereaza Basescu si cu Macovei onoarea terfelita de tonomatul cu euro Ciutacu.

  3. n-am zis ca esti un nenorocit. nici nu esti.

    priveste dintr-un alt unghi: daca exista khmeri portocalii care intorc, macar din cand in cand, armele, mai exista o speranta 🙂

  4. @Fluture: comentariu, nu declaratie
    @ovidiuc: sunteti in stare, vreodata, sa scrieti la subiect?

  5. @Victor Ciutacu,
    Te rog sa rectifici: tonomatul cu IEURO Ciutacu! E foarte important. Cat despre scrisele celor insirati nu le-am vazut mazgaliturile din simplul motiv ca nu-i citesc. Si daca cumva, intamplator, o fac – mi se ridica tensiunea. Asa ca mai bine nu.

  6. Nu inteleg Victore care e faza cu ce face Vantu la realitatea. Eu consider ca e bine pt voi sa aveti concurenta..ca pe cei de la N24 nu prea ii poti considera concurenta. Ca le a dat omu bani o gramada si ei nu stiu sa faca emisiuni bune asta e. Dar sa nu trecem cu vederea faptul ca tot la comanda lui Vantu, RealitateaTv a inceput sa l ridice in slavi pe Base si al lui partid PDL. Ca lumea s a cam saturat de asta nu cred ca e vina angajatilor…ci a celui de la butoane (cum se zice).
    Cat despre pactul intre Vadim si PDL…sau Vadim si Boc(sescu)…nu pot spune decat ca ma bucur. PDL va pierde pe mana lui. Mintile incinse rau care au negociat si au fost de acord cu Vadim vor intoarce PDL cam pe la 7%, unde era si PD acum cativa ani. Deci e de bine cred eu.
    Bine ai revenit si bafta la emisini!

  7. @Victor Ciutacu

    Inca ceeva si gata: pai cum adica ca daca pana la finele anului cifrele INTACT- Realitatea nu seamana ii concediaza? Pai din punct de vedere al afacerii nu se poate. Ca sa semene, trustul Realitatea trebuie sa se ridice la niivelul Antenei 1, cee ce nu se poate. Adica punctul de audienta de la Realitatea sa fie la fel de scump ca al Antenei 1. Nu, nu merge. Ceva este neclar.

  8. @Petrisor Socol: daca ai citi cu atentie si nu te-ai mai repezi, ai remarca faptul in poveste e vorba despre situatia FINANCIARA a statiilor tv din trustul eolian.

  9. Dom’ne colivaresele* si deontologii* au niste butonase mici (la unii merge si cu cheitza) pe care scrie: “oda” “lins” “curatat” “french kiss” “69”. Buton “Parastas” inca n-au dar cica se pregateste pentru generatia urmatoare un model mai complet.
    Cum sa scrie puritatea robespierrica anticomunisto-securista despre rapsodul lu’ coana Leana si al sinistrului sau sotz ?
    Bafta dlui Ursu e printre putinii care miros bine acolo, sa-l vedem la treaba.
    PS *=licente poetice

  10. Kmerii din portocal deocamdata rumega o strategie de motivare a intamplarilor si cand o vor definitiva sa vedeti ce ne mai bombardeaza cu avantajele si binefacerile pentru tara a cuplarii lui CVT la caruta PDLista a Basescului.

  11. De Adrian Ursu imi place in masura in care nu vrea sa-i imite incrancenarea lui CTP. In rest este OK.

    Nu au scris cei mentionati despre alianta maro. Dar vin si intreb daca este doar coincidenta sau aparitia in Ring a povestii (neconfirmate de foto) dintre Monica Macovei si Mircea Toma chiar ieri nu a fost cumva planificata astfel sa mai ia fata incardasirii Vadim-Basescu ? E o intamplare sau cineva a muscat o momeala ?

  12. @constantin: ti se pare ca, daca as fi vrut sa fortez respectiva asociere, aveam vreo emotie sa scriu in clar?
    @Ged: Badea-i spune asa, bazandu-se pe audiente. cica adorm telespectatorii cand apare Ursu.

  13. @dan: a mai pus cineva linkul catre materialul lui Tapalaga. chiar nu mai are accesari hotnews.ro? sa-l bag in blogroll?

  14. Adevarul a fost o cresa pentru profesionisti atunci. Daca tara asta ar fi un pic mai normala am vedea ca peste tot exista “moguli”…depinde de norocul fiecaruia daca devine mogul!!
    Treaba grea de tot in Romania este lipsa sanselor sa te afirmi pe merit. Meritocratia nu exista, daca nu ai un sistem de pile bine pus la punct poti sa iti iei adio ca vreodata vei face ceea ce visezi.
    Iar vorba de presa independenta, de unde? ca malaiul e pe bani fratilor totul costa de la hartia pe care se tipareste pana la chiria spatiului. Sic transit gloria mundi

  15. @Ciutacu: Cred ca P.S. 2 a fost nedreapta: unii nu au rubrica astazi si, la urma urmei, asta tine si preferintele pe care (toti) le avem. Numai daca imi aduc aminte ca si PC dorea sa “fuzioneze” PRM sau , de pilda, scandalul de la congresul PC (inteleg ca nu se facea ca trustul dumneavoastra sa comenteze pe larg, dar totusi…)

  16. @dan: faptul ca PC a vrut sa faca o prostie nu implica faptul ca PD-L e legitimat sa se alieze cu formatiunea care i-a balacarit liderul de facto. la Congresul PC, regret sa va dezamagesc, eram in Taiwan. si zau daca raspund eu pentru toate deciziile si atitudinile din trust.

  17. Las’ că fuzionează cu PRM-ul acum. Portocaliii şi-au mai făcut rost de un PM pe măsură. Portocaliul se decolorează încet, încet.Ce culoare au aşternuturile de la 9?

  18. Cotidianul, are nevoie de ” ziaristi deontologi “, care sä-si exprime pärerile lor si în scris, în speranta cä, îi vor citi oarecare, ce seara are altceva mai bun de fäcut si nu se uitä la Realitatea Tv. De ceva vreme, se remarcä o schimbare de atitudine fatä de ” democratii portocalii “, oare au ei stiintä de niscai sondaje proaspete ?!…

  19. Evrika !
    ” O directie de interepretare- la care ma tot gindesc de citeva ore incoace – e aceea ca gestul PD-L ascunde ceva “profund”, ca e “o lovitura cu manta”, ca echivaleaza cu o mutare strategica subtila ale carei efecte benefice, desi impecabil ascunse acum, vor fi revelate in viitorul imediat sau mediu.”
    Asta deontolog neica, nu ca noi fraierii, gandeste profund pe termen lung, subtil si cu manta. Acu’ ce-i drept nu specifica dupa a cata bere a dat din el analiza de fin comentator…

  20. Mosh,
    Nu te mai Evrika!!! atâta 🙂 🙂 No chance! Citeşte ce-a scris frumosu’ ăla ieri, şi vei realiza ca şi mine că azi încearcă să o dea la cotit. Îi tremură chiloţii pentru ce a scris cu o zi înainte hi hi hi
    Şi-a mai încheiat unul socotelile cu Cotidianul:Cosmeanu. Ieri, pe blogul lui, a zis “pa” la toată lumea.

  21. daca-s kmeri portocalii pot fi creditati ca fanatici deci,o pozitie fara posibilitate de intoarcere si zic eu ,onorabila totusi.
    dar de vreme ce-si intorc armele in functie de
    cum bate vantul(nu eolianu)fie si numai la 4 ani o data,nu pot fi decat:
    – jigodii oportuniste ,
    -pupincuristi cu o nesatioasa pofta de parvenire sau,
    – doar merceneri tembeli.adica o forma abjecta de voluntariat.
    s-auzim numai de bine ….dar am dubii serioase.

  22. Dle Ciutacu, numirea dlui Ursu imi aminteste de bancul cu iepurele. Se spune ca Leul a decis sa faca un WC in padure. Toate vietuitoarele il frecventau, mai putin iepurele. Intrebat de ce nu il foloseste, acesta a spus: Marite-Leu, eram la rind dupa Domnul-Urs. Dupa ce si-a facut nevoile, acesta a deschis usa WC-ului si m-a intrebat “Mai iepure, tie-ti cade parul?” Eu i-am spus ca nu, si el… s-a sters cu mine la cur. Oare va avea curajul Domnul Ursu sa se… cu anumiti trepadusi de la “Adevarul”?

  23. Ma gandesc ca “mogulul eolian” probabil a aratat situatia financiara a Antenei 3 care e pe profit..
    ca altfel nu vad de ce ar compara de exemplu Antena 1 cu Realitatea ..Antena 1 e o “fabrica” MARE de tot din toate punctele de vedere audienta, profit..etc

  24. Hop si primele reactii de la deontologii tucalari:

    “Jurnaliştii Traian Ungureanu şi Rodica Culcer spun că gestul democrat-liberalilor „a fost o mişcare greşită“ pentru că aceştia nu au cumpănit impactul public al unei asemenea asocieri.”

    De retinut: greseala a fost ca nu au cumpanit impactul, in rest despre anti-322, arhanghelii anticomunismului si anti-securismului, in varful picioruselor bineinteles.

    Iar ca sa fie totul cat se poate de penibil, Cezarica Preda s’a facut astazi foita de tigara, cerand indurare lui Basea pt ca au atentat la imaginea mitocanului.

    E totul spre gloria lui!

  25. Tocmai am citit scrisoarea lui Iliesiu catre Basel. Scrisoare care cica se vrea critica. De pe pozitie de pupin, desigur.

    Ca sa fiu sincer, scrisoarea lui Iliesiu este o oda in “f” puncte adusa Baselului. Chiar ma gandesc daca nu’i face concurenta Tucalarului Sef, fostul viitor ambasador TrU, pentru interpretarile de ultrafanel a demagogiei si populismului Securiciului National.

    Parca recitesc o scrisoare a lui Paunescu catre Ceausescu care pentru a incerca sa’i transmita ceva “fiului cel mai iubit al patriei” il umplea pe acesta din urma de toate balele din dotare.

    Complet penibil, insa e tot spre gloria lui!

    PS: Astept a doua scrisoare in care asemeni lui Cezarica Preda sa’i ceara iertare lui Basea pt deficitul de imagine. Sanchi!

  26. Foarte tare ! Cu alte cuvinte, daca Adevarul este singurul ziar fara redactor-sef de la Adevarul, asta= rezultate proaste la vanzari. Serios ? Pai in cazul asta, mai bine asa. Prefer (nu ca patron,desigur) un ziar necitit prost, decat un ziar de mare tiraj la fel de prost. Pentru ca in RO tirajul n-are legatura cu calitatea, ci cu pagina 5. Stii tu care. Si, culmea, cu cat un produs de presa se apropie de tabloidizare (din aceea gretoasa), cu atat are mai mult succes.
    Clsamentul se cunoaste.
    Cat priveste ascultatul pe la usi pe la concurenta, si reproducerea satisfacuta a respectivelor inregistrari pe blogul personal, ce pot sa spun. Ne aflam in plina pagina 5 !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.