Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Adevărata revoluţie a bunului simţ

Adevărata revoluţie a bunului simţ

Ce vreţi voi? Demisia preşedintelui şi a cabinetului, organizarea de alegeri anticipate şi stoparea comasării ilegitime a scrutinelor, respectarea menirii legale a instituţiilor statului, oprirea jafului şi a clientelismului, stăvilirea bătăii de joc la care sunteţi supuşi, limitarea risipirii resurselor naturale, aplicarea unui tratament fiscal corect. E deja o schiţă de program, cu multe revendicări politice, dar nu sub stindardul unei mişcări politice. Dacă veţi continua, se vor strânge şi altele. Toate, luate individual sau puse cap la cap, sunt de maxim bun simţ. Pentru că mişcarea voastră  e adevărata revoluţie a bunului simţ. Ce primiţi voi? Gaze lacrimogene şi bastoane pe spinare, gloanţe de cauciuc, jeturi de apă, amenzi şi jigniri la foc automat. Pentru ei, voi sunteţi mahalaua violentă, viermi, ciumpalaci, boi şi nevrotici. Vorbele grele pe care vi le aruncă demonstrează că le frică de voi, că voi contaţi infinit mai mult decât lasă ei să se înţeleagă. Faptul că au infiltrat printre voi destabilizatori, agenţi acoperiţi sau pegra ultraşilor, care au dat foc Bucureştilor ca să vă decredibilizeze pe voi, arată cât sunteţi de puternici.

Ei sunt urâţi şi blazaţi. Ei sunt slugile unui singur om. Voi sunteţ frumoşi şi neresemnaţi. Voi nu aveţi stăpâni. Sunteţi doar voi şi revolta voastră sinceră, legitimă, plină de conţinut. Asta-i terifiază. (articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Adevărata revoluţie a bunului simţ

  1. Draga domnule Ciutacu,aveti mare dreptate.As spune ca “Revolutia bunului simt” a lui Crin Antonescu s-a lovit,din pacate,de nesimtirea domnului Geoana care s-a dus la SPA la domnul Vantu in momentul cheie.Asa s-a dus pe apa sambetei tot bunul simt,caci acum inclin sa cred ca domnul Geoana era intr-adevar la ordin,dar la cel al partii cu care se “lupta”.Este adevarat insa ca cei care sunt azi in strada n-au manifestat nemultumiri nici cand au fost sindicatele in strada,nici cand au manifestat partidele din opozitie,nici cand au fost pensionarii,sau fostii militari,sau medicii sau profesorii,pentru ca asa cum zicea si Mircea,s-au gandit ca pe ei n-o sa-i atinga abuzurile din parlament,sau calcarea constitutiei. Nu au iesit cand au furat legea pensiilor desi ii afecta,cand si-au asumat atatea legi si opozitia urla din toti rarunchii si cerea societatii civile sa reactioneze.Chiar voi ati simtit de multe ori ca va bateti inutil si ca sunteti la capatul puterilor,avand si presiunea CNA clipa de clipa.Nu putem cere demisia lui Basescu si a guvernului si sa nu punem nimic in loc.Nu-i adevarat ca sunt toti la fel,asa cum propaga acum in piata basistii.E tot ce mai pot face in situatia data….sa compromita acum opozitia,sa-i aduca in acelasi context cu ei.
    Tot ce mai pot face este sa se deghizeze in protestatari,sa strige “Jos Basescu!”,dar sa-i adauge si pe Ponta si Antonescu,sa strige “Jos PDL”,dar sa spuna ca si USL sunt la fel.Ai dreptate….SUNT DISPERATI SI LE E FRICA!

  2. Radu Mazăre spunea, aseară, că va alcătui el nişte echipe speciale de procurori care îi vor identifica pe jandarmii care au comis abuzuri etc. Legat de asta, părerea mea este că un primar nu poate alcătui echipe de procurori, iar dacă poate, asta înseamnă că o nouă putere venită în locul actualei puteri nu va fi altceva decât cu numele!
    În altă ordine de idei, spun că voi vota cu acela care mă va convinge că după ce va prelua puterea îi va urmări ÎN JUSTIŢIE pe Traian Băsescu şi restul clicii portocalii, aşa cum au fost urmăriţi naziştii după al Doilea Război Mondial.

  3. Nu intelegeti ca daca opozitia isi da demisia in masa…PDL organizeaza alegeri in acele colegii…probabil fraudeaza acele alegeri incat sa castige vreo 20% din locurile vacantate de opozitie si puterea acapareaza 66% din parlament si apoi schimba constitutia cum vor ei.
    Si pe astia pe care ii aud ca PDL=USL=mizerie…mai lasati-ma…sunt puzderie de partidulete de unde puteti alege le vot si votul raman relativ liber. si daca nu va place ce exista pe piata, atunci mergeti si gasiti 10 mii de semnatari si candidati ca independenti. la ora actuala este nevoie de USL, sincer cred ca o sa fie mai buni decat portocalii macar din aspectul interactiunii cu publicul, probabil o sa se mai fure, dar nu atat de mult si nu pe fata cum au facut-o nesimititi astia. deci, jos BASESCU, hai CRIN-ul. Mult respect pentru tot ce faci Victor, si daca poti sa-i transmiti si lui Mircea un calduros “hug”, a fost senzational aseara in piata.

  4. Victore,
    Aseara l-am vazut la televizor pe “exhibitionistul” de Mazare care se lauda ca atunci cand vor veni la putere va face el o echipa de procurori care sa-i “pedepseasca” pe jandarmi. Cred ca spiritul revolutionar al lui Mazare nu va ajuta, in ansamblu, PSD-ul in alegeri.
    Acum ca nu mai e Geoana sa faulteze PSD-ul (si pe el insusi) a aparut Mazare sa-l faulteze pe Ponta si PSD-ul. Din pacate, in PSD apare tot mai evident faptul ca baronii locali conduc si/sau influenteaza mai mult partidul decat Ponta. Oameni precum Mazare, Oprisan, Nichita, Dragnea, etc. sunt cei care aduc bani si voturi, lucruri care nu le fac nici Ponta si nici Nastase.
    Asa ca, daca USL castiga alegerile, n-ar fi mare lucru sa-l vedem pe Mazare procuror sef. Atunci sa vezi impartirea dreptatii sociale a la Radu Mazare. Circul va continua! Mai ramane sa ne dea si painea.

  5. Buna ziua domnule Ciutacu.Sunt un om obisnuit si normal din tara asta.Ne cramponam acum de situatia ca nu avem pe cine sa punem in locul lui basescu.Eu am o propunere:personal il gasesc pe domnul Mircea Badea cel mai potrivit sa ma reprezinte, este omul care as vrea sa fie presedinte MEU.Poate ca pare ceva aberat dar asta simt eu acum.Cred ca o sa am parte de comentarii de tot felul dar imi asum parerea.Cu respect si admiratie pentru antena 3 si toti realizatorii.

  6. @ANDA: da, cred ca tot tembelica ale de Geoana e de vina si ca Antonescu a inceput revolutia bunului simt cu Fenechiu candidat si in staff-ul de campanie 🙂
    @bigradu: Radu avea 100% dreptate pe fond, dar se grozavea, asa cum face de regula

  7. Superb articol! In ceea ce-lpriveste pe dr.Raed Arafat,a facut bine ca a acceptat reintoarcerea in minister.De acolo ii poate urmari mai bine pe “portocalii”.ESTE PROFESIONIST!!!!

  8. Ciutacu , tu si oamenii de la antena 3 imi sunteti simpatici.Va urmaresc de pe vremea lui octavian paler,va port un mare respect pentru asta.Dar va dau un sfat acum , lasa ti propaganda si incercati sa fiti impartiali,o sa conteze mult in viitor.As vrea sa vad si un material cu Orban din piata universitati, cred ca e destul de important ca nici usl-ul nu e ‘foarte’ dorit acolo.Nu o sa puteti sa ascundeti fasaiala pnl ului de joi. O zi buna

  9. Trebuie un tratament respectabil din ambele tabere! Politicienii sa inceapa sa asculte mai atent societatea civila, jandarmii sa nu mai dea cu bulanul in tot ce misca si sa suspecteze pe toti, iar protestatarii sa protesteze mai pasnic! Imi doresc doar bine pt toti!

  10. Monarhia nu va fi o solutie cu siguranta,
    personal mi-as dori sa ma conduca Vlad Tepes daca ar fi posibil … In mai putin de 6 luni ar fi curatenie in tara si de portocalii si rosii galbeni… Cei ce vor veni la putere ar trebui sa stie inainte de toate de frica poporului si in momentul in care incearca sa faca mizerii norodului sa se gandeasca si sa constientizeze ca mai devreme sau mai tarziu vor plati … Toti platim pentru actiunile noastre bune sau rele… mai devreme sau mai tarziu…

  11. Victor, cit l-am injurat eu pe Mazare inainte si stii si tu prea bine acum A AVUT DREPTATE in totalitate.
    la ce bulane mi-am luat pe spinare simbata si mai ales in DIVERSIUNEA SECURISTA de duminica.

    JANDARMERIA = FOSTA SECURITATE
    aceeasi nenorociti care ne-au lucrat si in 1990
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-gimXObPQi8

    p.s. in locul lui Mazare spalam pe jos cu jegosul ala care a venit sa-i amendeze…
    o fi Mazare dus cu pluta (rau nu gluma) dar aici a fost ok reactia.
    pe mine cel putin care m-au lucrat javrele alea m-a uns pe suflet reactia lui Mazare…

    ca sa nu fie confuzii cum ca maninc rahat, Victor ti-am dat un mail in noapte aceea dupa ce am ajuns de acasa adresa de mail continind numele meu complet in care-ti povesteam in amanunt ce-am patit cind ne-au macelarit si m-am retras in spate la intercontinetal

  12. Victor dati si voi inregistrarea aia cu securistii aia imputiti (jandarmii) cind s-au desconspirat pe antena3 la audienta maxima sa afle toata lumea ce-a facut javra asta de securist ordinar basescu

  13. ATENŢIE! În această seară şi-au anuntat prezenta în Piata Universităţii ultraşii echipei Concordia Chiajna, consideraţi ca fiind cei mai răi ultraşi din România. Au hotărât să vină amandoi 🙂

  14. Amanarea deciziei CCR pe problema comasarii alegerilor este MEGA-ESCROCHERIE pedelista, opera a escrocului de Zeus.

  15. Pe astia nu ii intereseaza nici daca se aduna o suta de mii de oameni in piata. Nu mai au nici o masura. Sunt nesimtiti. Pe Base il vad capabil sa plece cu mobila de la Cotroceni cand o fi sa plece definitiv. Asta in cazul in care nu da Boc vre-o ordonanta care sa il faca pe Base proprietar al Cotrocenilor.
    Te mai mira ceva in tara asta mai Victore? Pe mine nu!
    Nu ma intelege gresit! Nu toti bucurestenii sunt nesimtiti, dar spuma nesimtitilor s-a adunat in Bucuresti in special in clasa politica! Nu le pasa de nimic!

  16. da, da de acolo l-am si luat dar am dat in icoana de youtube si pe urma am facut copy/paste de pe adresa aia din greseala

  17. Victore,
    Protestul asta este foarte ciudat:
    1. Cei care participa la el zici ca se duc sau ies de la Teatrul National (ca numar si locatie);
    2. Cei care-l mediatizeaza sunt mai numerosi decat cei care participa;
    3. Cei de pe margine, nu-i acorda prea multa atentie;
    4. Opozitia doarme;
    5. Puterea se face ca doarme;
    6. Motivul protestului a disparut;
    7. PNL-ul organizeaza un miting, dar a avut grija sa fie departe de locul prostestului;
    8. PSD-ul, prin Ponta, are retineri fata de miting-ul PNL (dar asumat si de PSD);
    9. Orban si-a luat-o pe cocoasa la Universitate.

  18. Raspunsul puterii la presiunea strazii: curtea constitutionala a amanat decizia privind constitutionalitatea legii comasarii alegerilor pana pe 25 ianuarie pe motiv ca nu au dovezi ca se economisesc 20 mil. euro. Josnic. Spera ca pana atunci “ciumpalacii” sa se retraga la casele lor pentru a-si putea continua mai departe cu planul lor diabolic. Cred ca, caracterul clar politic al tuturor deciziilor CCR este cel mai grav lucru care pericliteaza democratia in Romania si ar trebui sa intensifice manifestarile din strada. Atat prin amplitudine cat si prin coerenta. Militez pentru alegeri parlamentare anticipate. Pasnic. Mi se pare singura solutie.
    Apropo de absenta Presedintelui in aceasta perioada, iata un slogan “din popor”……”caut Presedinte si nu gasesc, …caut Presedinte si nu gasesc….”

  19. De ce ii este frica opozitiei de oameni?Vad ca ajung mesajele mele unde trebuie.Parerea mea in legatura cu oamenii din strada o prezint acum.A cauta lideri pentru a-i pune pe un piedestal e o greseala.Multi l-au votat pe Basescu,astazi il alunga .Cei mai inversunati sunt exact cei care l-au votat.E greu sa vezi cum cel caruia i-ai dat increderea ,isi bate joc de viata ta.De aici curentul ca altcineva nu mai este capabil.Asta e explicatia mea.Daca am fost inteleasa gresit ,nicio problema.

  20. Au avut tot timpul din lume s-o faca,ma refer la dialog,trebuie sa se inteleaga foarte clar fara basescu,fara boc,fara kill bill udrea,prinsa in mrejele lui baconski,fara guvernul asta de incompetenti si analfabeti.Alta zi,mai multa fermitate si determinare.Mesajele oamenilor din Piata Unversitatii si din tara spun totul.JOS BASESCU SI ALEGERI ANTICIPATE,JOS GUVERNU BOC,mesajul e foarte clar,al Romaniei Noastre.Ghici ghicitoarea mea… basescule:E asa ca vei pleca?!I-ai pe boci si pe udrea,pleaca unde vrei mata,LASA-NE…in pielea mea,sa ne putem reface tara.HAIDETI IN PIATA UNIVERSITATII,SALUTAM SI ROMANII ADEVARATI DIN TARA.

  21. Atata timp cat Roberta, Udrea, Berceanu, Blaga, Videanu, Boc, Basescu & co. sunt absenti, de ce televiziunile baga microfonul sub nas unor nimeni care vin cu declaratii de la sedinta biroului permanent in legatura cu sesiunea extraordinara programata?!?
    A3 nu poate sa dea de urma greilor PDL si sa-i astepte la colt de strada cand ies sa-si cumpere piscoturi si ziare?
    De ce m-ar interesa pe mine ce spune un pion penibil PDL-ist?
    Ar trebui facut un protest si din partea televiziunilor, in sensul in care daca nu vin oamenii importanti cu declaratii, sa nu ia mini-interviuri unor nimeni!

  22. @Cãtãlin I.: nu te intereseaza, nu te uiti. se pare ca, in medie, vreo 600.000-700.000 de oameni se uita. ei par interesati. seara se ajunge si la milion. cred ca-i pe baza de dezinteres.
    @serban: nespalat e o stare de fapt, nu un epitet. cat despre cine si cat a citit dintre cei doi, m-as baga la un pariu cu dumneavoastra. altfel, liber la pareri, inca-i democratie. totusi, o curiozitate, nimic pe fond? va opriti la forma?

  23. Saracia/austeritatea este doar o cauza imediata si palpabila. Si o duceam si pe asta in spare DACA BASESCU SI PDL RESPECTAU CONSTITUTIA (care este contractul nostru social cu statul) in general si BUNUL SIMT in particular. Atitudinea lui si mojicilor din pdl este a fost si este cea a unor ARENDASI !!!

  24. Si inca ceva: cat noi suntem atenti la protestele din tara, oare dumnealor pdl-istii, udmr-istii si unpr-istii ce or face? Ce acte mai semneaza, asa, pe ultima suta de metri?? Iar CCR asteapta sa vada daca cade sau nu Basescu??? Oare nu stiau de o luna ca mai aveau nevoie de niste date suplimentare de la coalitie???

  25. Imi pare rau ca gestul doctorului Arafat a fost neinteles de catre unii dintre romani.Acesta a afirmat de la inceput ca nu intra in jocuri politice,deasemenea a afirmat dorinta lui de a definitiva proiectul in care si-a investit chiar tineretea sa.Desigur a meritat sa-l introducem intre aspiratiile noastre,dar nu cred ca ne putem opri la un singur obiectiv cand chiar insasi viata noastra,tara noastra nu ne mai apartine din cauza nemernicilor de la putere.Asadar sunt mandra de romanii care nu se lasa si nu se lasa,pana cand vom invinge RAUL.

  26. Acum ar fi momentul ca opozitia sa demisioneze din parlament. Daca nu se misca acum, cat oamenii sunt incinsi, si cred ca se poate face ceva, nu mai scapam de ciudatii astia.

  27. am o intrebare.
    vi se pare ok cum procedeaza opozitia? poate ar trebui sa ajunga la un consens asupra unor legi cu actualul guvern. eu stiu ca e bine sa bati fieru cat e cald si sa ceri demisia, dar stim cu totii ca, acest lucru nu se va intampla.nu ar fi mai bine sa iasa in fata cu o serie de legi, adica sa aibe preocupari concrete, nu doar vise frumoase?
    si eu as vrea sa vad gasca pdl-ista cum pleaca, impreuna cu udmr-ul la 200 km in vest de arad.

  28. Deşteaptă-te, române!
    Vrem demnitate.
    Vrem dreptate.
    Nu mai vrem să hăhăie un troglodit pe banii noştri.
    Nu mai vrem ca o buzată degenerată să dea rupere în magazinele din Bruxelles pe banii noştri.
    Nu mai vrem ca o ciolănoasă cu fizte să se afişeze cu toalete scumpe pe banii noştri.
    Nu mai vrem ca un degenerat cu bacalaureat incert să ne dea lecţii despre cum trebuie să invăţăm, pe banii noştri.
    Nu mai vrem ca o penală dovedită să fure voturi în parlament, pe banii noştri.
    Nu mai vrem licitaţii trucate, pe banii noştri.
    Nu mai vrem “băieţi deştepţi” care sifonează banii noştri.
    Nu mai vrem patinoare fără gheaţă pe banii noştri.
    Nu mai vrem parcuri în păduri pe banii noştri.
    Nu mai vrem spitale închise pe banii noştri.
    Nu mai vrem săli de fitness la ţară pe banii noştri.
    Nu mai vrem alegeri furate pe banii noştri.
    Nu mai vrem să fim minţiţi pe banii noştri.
    Nu mai vrem să fim jigniţi pe banii noştri.
    Vrem demnitate.
    Vrem dreptate.
    Vrem prea mult?
    Vom vedea…..

  29. Dl.Ciutacu amintiti-le oamenilor,telespectatorilor un banal discurs in Parlament pe care l-am descoperit chiar in paginile Jurnalului National si anumme…
    Tache Ionescu(1911):”O tara nu moare prin violenta dar piere prin coruptie!!” ceea ce nu-i asa e foarte grav si e al naibii de potrivit vremurilor pe care le traim astazi..
    Dumnezeu sa ajute Romania si romanii!!!
    Dodo(Oradea 19.01.2012)

  30. va multumesc pt acest articol scris din suflet, si ii multumesc lui dzeu pentru nebunia celor 46 ani care m-as manat in strada 3 zile la rand,desi si acasa si colegii ma iau in ras atunci cand ma fac ca sunt nebuna, copii imi dadeau telefon disperati si plangand duminica seara cand aratau petardele si nebunia de la unirii, mama la fel i-am calmat pe toti si le-am spus ca eu sunt cu oamenii in varsta si ca nu facem rau, doar scandam probabil ca undeva zace o doza de nebunie si in mine.As vrea sa va anunt ca ma numar printre cei care au primit asa zisul email de la antena 3 cu demisia lui base, probabil ca m-au gasit cui adresa aici pe blogul dvs unde scriu, si ca da si luni si marti am fost intrebata de 2 tineri de varsta fiicei mele, ce caut acolo ca ce cred ca v-or veni altii mai buni, si alte nebunii.I-am rugat politicos sa plece daca nu v-or sa fie linsati ca nu pun botul la manevrele lor, si va mai spun inca un lucru DOMNE SUNTETI IUBITI SI FOARTE URMARITI printre protestatari, pt ca Badea s-a plimbat printre noi duminica si toata lumea il aplauda si ii scanda numele, si ca televiziune au incredere in postul ANTENA 3. cu stima dana logofatu ca nu imi e frica sa imi dau numele, nu am nimic de ascuns

  31. Ma gindesc de multe ori ce-am fi spus despre ce se intimpla in aceasta perioada,fara sa fi avut transmisiile Tv.Personal, felicit reporterii,cameramanii ,fotoreporterii si toti membrii echipelor tv .Voi va faceti datoria .Noi trebuie sa gindim si sa luam atitudine.Despre sobolorogozeanu trebuie ignorat ca si ceilalti pupincuristi basisti.Va Multumim !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.