Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Acu’ trece anul şi tot “de ce-ai plecat?”

Acu’ trece anul şi tot “de ce-ai plecat?”

Se face curând anul de când m-am hotărât să plec de la Antena 3 la România TV. Şi, deja mult peste răbdarea mea, continuă să mă bântuie aceeaşi întrebare…

portocaliu

Radu Buzaianu: Sper ca ai ramas la fel de arogant!

Victor Ciutacu: N-o sa ma schimb acum, la batranete. Sa ma apuce la 44 de ani accesele de modestie. Lucrez in alta parte. Atat.

R.B: Ti se face dor de Antena 3?
V.C.: Nu stau sa suspin. Daca vrei asa, cel mai mare dor ar trebui sa mi se faca de Jurnalul National. La Antena 3 eram colaborator. Ca imagistic lumea a asociat Antena 3 cu tripleta Badea-Gadea-Ciutacu asta e altceva. O repet, ca unii se mai fac ca au uitat.

R.B: Unii din tripleta?
V.C.:  Unii de peste tot! Cu Mircea sunt in continuare prieten. Cu Mihai nu m-am certat…

R.B: Imi pare rau sa aud asta. Tu te-ai fi certat bine!
V.C.:  Da. E foarte multa lume care sta rau cu memoria. Ce am de facut acum e sa confirm sperantele pe care si le-au pus unii in mine. Ca nu m-au adus doar ca sa-l enerveze pe Voiculescu.

ciutacu

R.B: Crezi ca ai confirmat pana acum?
V.C.:  Emisiunea s-a consolidat. E pe cale sa devina ce ar trebui. Si intr-un an ca asta, electoral si isteric, se va impune mai mult. N-am spaime. Stam bine in lumina cifrelor postului. Nu ma pot bate acum cu Antena 3, care are un public extrem de numeros. As putea spune chiar captiv.

R.B: La un an distanta pare in continuare neclar. De ce ai plecat?
V.C.:  Intrebarea care ma bantuie.

R.B: Cred ca nici tu nu ai raspunsul.
V.C.:  Nu, dar cand cred ca scap de ea, iar ma intreaba cineva!

R.B: Dar stii de ce, nu? Pentru ca nu ai raspuns.
V.C.:  Am plecat pentru ca am vrut. Si pentru ca am putut.

R.B: Si pentru ca aveai niste nemultumiri…
V.C.:  De ce trebuia sa am nemultumiri?

R.B: Pentru ca nimeni nu pleaca de la bine.
V.C.:  Se poate sa pleci de la bine la mai bine.

R.B: Esti optimist.
V.C.:  Am lucrat multi ani acolo. Au fost zile mai bune. Zile mai proaste. Dar eu stateam foarte bine acolo. Nici la Antena 3 nu stateam pe putini bani, cum isi inchipuie unii. Pot sa dai si titlu. Hai sa-l pup in fund pe mogul. Ghita a fost singurul care a vrut cu adevarat sa ma aduca si a facut tot ce i-a stat in putinta.

R.B: Si Vantu a vrut. Ce n-a facut asta si a facut celalalt?
V.C.:  N-a fost suficient de insistent. N-a fost suficient de convingator. Si n-a fost suficient de generos.

Interviul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Acu’ trece anul şi tot “de ce-ai plecat?”

  1. Nu te poți bate cu Antena 3 ÎNCĂ…S-ar putea să fii uimit să constați ce mare parte din publicul ei nu e captiv.

  2. MA BUCUR CA ATI RAMAS LA FEL CUM VA CUNOSTEAM DE ANI DE ZILE.
    SUCCES LA RTV SI SPER SA NU-I UITATI PE PRIETENII DIN ANTENA 3.

  3. Felicitari RADU BUZOIANU SI VICTOR CIUTACU!

    Atat de adevarati de sinceritate cum rar intalnesti.

    BRAVO!

  4. Victore,
    De apreciezi (sau ai apreciat) pe doua nulitati, care n-au facut nimic (Ponta si Antonescu) iar pe altii (Isarescu, Arafat si Iohannis) “nu-i halesti”?
    Evident nu cred ca cineva se asteapta ca ultimii trei sa fie niste sfinti, dar compartiv cu primii doi, sunt cu multe clase peste.

  5. @bigradu: chestie de gust. tie ti se par nulitati, mie, desi nu ma topesc dupa ei, nu. iar personaje populare inventate in laboratoare nu halesc, pur si simplu

  6. Offtopic
    Tocmai am vazut o stire pe hotnews despre Uli Hoeness. A recunoscut evaziunea fiscala (pare sa fie mai mare decat pagubele imputate celor 8 penali din fotbal) si cica ar risca 10 ani la mititica. Sa vedem cu ce se alege.

  7. @bigradu: e pe negociere cu Fiscul. d-aia a si recunoscut. eu zic ca-i iese

  8. Offtopic:
    Am citit pe BBC ca Hoeness ar fi castigat EUR 33.5 mn (castiguri de capital transferate in contul din Elvetia) pe care ar fi trebuit sa plateasca EUR 3.5 mn (adica 11%).
    Trei concluzii:
    1. Impozitul pe castigul de capital pe care trebuia sa-l plateasca Hoesness era de 11%, mai mic decat in Romania!
    2. Cine cred ca micsorarea taxelor duce la cresterea veniturilor fiscale, sa mai citeasca inca o data articolul de mai sus.
    3. Hoeness si-a oferit demisia celor de la Bayern, care i-au refuzat-o. Nu si-a dat-o dar s-a aratat dispus sa demisioneze. Si asta apropos de expresia “numai la in Romania se intampla”: se pare ca se intampla si in alte parti.

  9. Eu din ce am citit in articol pare sa spuna ca procurorii cer 7 ani. Asa ca este un exemplu de cum se intampla la altii al carui timing nu putea sa fie mai bun.

  10. Nu tin sa am dreptate,dar mie imi pare plecarea ta la rtv asemanatoare cu plecarea lui Tariceanu de la pnl.Adica,se incearca creearea inca unui punct de greutate pe piata media.In politica,odata cu plecarea lui Tariceanu se incearca si diluarea pnl.In media daca se va reusi intarirea Rtv si ruperea unui segment de telekspectatori din cel al a3,e prea bine.Si,cu mine ai reusit,numai ca eu nu prea haleam cabotinismul lui gadea si ma uitam doar cind va avea pe voi invitati.
    T

  11. Cred că aţi plecat de la Antena 3 la momentul oportun.Acolo, din cauza schimbărilor pe scena politică, urmează o criză. Alegătorii liberali încep să se reorienteze şi reevaluează posturile tv.Deşi par că sunt puţini, eu nu cred. Iar moaştele lui Tăriceanu, puse în geamul USD, nu aduc pensia întreagă… Mă risc să spun că sperie poştaşul. Deşi am multe cunoştinţe captive, am şi foarte multe cunoştinţe care au rupt lanţurile.
    Dar nu pentru a vă spune aceste opinii vă scriu, nu… Nici nu cred că vă mai interesează. Am înţeles că aţi rămas în relaţii bune cu foştii colegi şi vreau să vă aduc la cunoştinţă următoarele: Eu, cetăţeanul dezorientat, am vrut să mă abonez astăzi la Antena Play, de dragul diversităţii de opinii. M-am abonat, dar nu am reuşit să mă loghez. Am fost îndrumat să trimit un sms la numărul…, fiind asigurat că o să fiu contactat de cineva pentru a rezolva problema. Au trecut 12 ore, degeaba. Probabil că o să fiu sunat mai târziu, însă peste 20 de ani eu ies la pensie şi alzheimerul nu ştie carte.Aşadar, vă întreb,INTACT-ul mai are manager? Că nu pare…

    În rest, felicitări pentru emisiunile realizate la RTV, unde invitaţii multicolori au voie să şi vorbească. Nu doar să fie prezenţi pentru poza de grup…

  12. Hahaha, alegatorii liberali incep sa faca si sa dreaga, se reorienteaza si reevalueaza…cum, liberalii reevalueaza ? 😀

    Ce tampenie! In 2004 a fost fifty-fifty la alegeri, in termeni generali vorbind si socotind prezidentialele ceea ce nu e tocmai corect, dar 90 spre 95% din presa s-a dat cu dreapta desi stanga avea jumatate din voturi.

    La vremea respectiva eu chiar ma gandeam cum functioneaza piata libera in presa, daca n-ar trebui ca si aia de stanga sa fie reprezentati la Realitatea de exemplu ? Sau in Cotidianul ori in Romania Libera ?

    Nope, n-a fost sa fie si nici catavencu’ ala de la monitorizarea presei nu mai monitoriza nimic, iar de atunci mi-au trecut si mie ideile despre asezarea presei pe o piata “politica” desi continui sa cred ca exista o oarecare logica capitalista in chestiunea asta.

    Insa acum, daca tocmai s-au apucat alegatorii liberali sa reevalueze, gata. O sa devina toate televiziunile un fel de Realitatea lui Gusa, cu Rares Bogdan si Maistru’ in prim-plan. Ce frumos ar fi, nu-i asa ? 😀
    Nu-i mai simplu sa dai pe B1 ?

    Mie unuia imi pare rau ca a plecat Laura, dar pe de alta parte, la “rautate”, cred ca nu exista vreun cuplu de presa care sa-i intreaca pe Ciutacu si Cretuleasca. 🙂 Cretuleasca e “perversa” rau in gandire, are un mod de a vedea si a intoarce ideile…

  13. Cu tot respectul, nu-mi amintesc să-ţi fi cerut sfatul cu privire la posturile tv care sunt prizabile pentru liberali. Am spus că liberalii reevaluează (ei, nu eu), de unde ai tras concluzia că sunt liberal? Doar am comentat o stare de fapt. Eu mi-am exprimat nemulţumirea că nu pot urmări Antena 3… De ce îmi recomanzi mie B1?! Din neatenţie? După o anumită vârstă, înţeleg.

    Mai mult, am spus pe acest blog că nu mai votez. Nu mai am opţiuni politice, deci.

    Şi mai mult, pe blogul personal tocmai ce l-am făcut praf şi pulbere pe ION I.C. BRĂTIANU, stegul liberalismului din ţărişoară.

    P.S. Reevaluarea este un proces firesc într-o lume normală: evoluăm şi reevaluăm… Înţelepciunea populară ne spune că doar boii sunt consecvenţi.

  14. Apreciez ironia fină, dar, cu regret, trebuie să te dezamăgesc. Nu am cum să rămân la fel… Tocmai ce am făcut, în două rânduri, apologia reevaluării. ACUM nu mai am opţiuni politice, dar reevaluez. Am votat în 24 de ani toate partidele în toate combinaţiile posibile, am detaliat pe blogul domnului Ciutacu. Nu sunt un consecvent, deci. Cred că sunt destul de mobil în gândire.

  15. sa citesti presa romana si mai ales comentariile este de-a dreptul ceva ingrozitor! nu am intilnit nicaieri gradul asta de nestiinta totala combinata cu credinta celor care comenteaza orice ca ei stiu precis totul exact cum trebuie. acum cu ceea ce numesc ei evaziune fiscala este o discutie care depaseste granitele romaniei iar romanii se dau si mari cunoscatori in drept german. citesc ca nemtii de cinstiti ce sint se recunosc vinovati. pai daca legea lor prevede dreptul la autodenunt in schimbul de-a scapa de condamnare si a iesi bazma curata numai cu amenzi si penalitati ce-ar trebui sa faca dupa mintea romanilor?! este deci clar ca toti faca apel la acest paragraf de lege. instanta trebuie sa vada practic timpul cind a facut-o si deci daca este legala. daca autodenuntul a fost inaintat cind ancheta incepuse este clar ca nu este valabil. daca in romania exista asa ceva era clar ca nimeni nu ajungea sa fie vreodata condamnat. interesul il constituie recuperarea banilor nu sa stea x sau y inchis asa cum se intimpla in romania!!!! intrebati-va de ce pina nu este prea tirziu! inteleg ca la noi nu se va recupera mare lucru. deci ce-au facut?! s-au facut de ris pt ca la asta se pripcep cel mai bine flotantii (si urmasii lor) din rindul celor 81% de locuitori ai satelor din 45. cu ocazia asta sper sa intelegi de ce i-au dat unii credite lui ceausescu sa ne dezvoltam si implicatiile acestei mutari de sah si mat. trebuie sa pricepeti ca unii stiu bine de tot sa cucereasca teritorii si sa le domine.
    deci in germania unde evaziunea fiscala nu este in general pedepsita deoarece gaurile din lege exista mai departe si sint folosite continuu este in valoare de 16% din prod social brut. se spune oficial desi cifra este mult mai mare. vezi deasemenea cazul lui gustl mollath internat cu ajutorul justitiei germane pt ani de zile intr-o psihiatrie deoarece a incercat sa opreasca actiunile unei banci specializate in afaceri cu trecerea banilor pe linga fisc si depunerea acestora in diferite paradise financiare. din timp in timp exista deasemenea cite o “iertaciune” daca respectivii isi muta banii din bancile straine pe teritoriul germaniei. la o adica efectiv nu conteaza cum ai facut banii. ca sa ajunga la anumite date statul german a cumparat un disc de la un hacker cu informatii despre cei care nu-si platesc datoriile si-si scot banii afara prin diferite metode pt ca este posibil. respectivul hacker a fost arestat in elvetia si a fost gasit fara viata in celula lui si nimeni nu stie si nu mai spune nimic. discul cuprindea mai multe nume. in procese apar numai 3 care au deranjat in trecut. hoeness i-a blamat in 2005 pe cei care nu platesc impozite tipind ca el o face cu bucurie. atunci cei care pot i-au dat o lectie spunindu-i ca tot fotbalist ramine si indiferent de banii pe care-i are el nu poate fi parte din elita. aici intra si alice schwarzer care n-a patit nimic respectiv teo sommer fost sef la die zeit care a scapat cu suspendare. ambii faceau pe corectii si tineau predici morale tuturor si deranjau mai ales ca unii au stiut ce fac ei. acum isi incaseaza portia ca sa-si vada lungul nasului si sa nu creada ca sint altii datorita banilor. cei care-si permit ocolesc legea mai departe si scot la total in vest 1000 de miliarde pe linga fisc in asa numitele paradise financiare. problema lui hoeness este ce decide instanta cu privire la autodenunt pt ca l-a facut insa trebuie stabilit daca s-a incadrat in lege. ce stiu romanii cu nemtii cinstiti sint niste prostii iesite din comun si care nu fac altceva decit sa confirme spusele unui neamt despre noi ca popor. in aprilie 2010 in revista forbes acesta spune despre romani ca sint un popor f naiv care se crede destept si smecher. un sef de sindicat spune ca romanii au luat teapa peste tot si ca este dreptul acestora sa creada ca tot ce zboara se maninca. asa au facut si taranii anilor 50 cind se bucurau ca numitii comunisti care erau toti tarani arestau pe cine nimereau. urmasii flotantilot fac la fel astazi.
    daca doresti linkuri le pot pune pt tot ce-am afirmat aici din presa germana desigur. cine vrea poate deasemenea sa gaseasca orice vrea. nu intelege de ce romanii nu stiu nimic despre nimic. ce fac ei cu internetul? pasc oi virtuale si nu au timp de altceva? altfel romanii nu discuta nimic ci doar se contrazic oriunde se intilnesc si desigur ca nu pot sustine nimic din cele pe care le afirma si care in mare parte sint prostii fara fundament. intr-un studiu european din toamna anului trecut romanii au ocupat ultimul loc in ceea ce priveste nivelul solidaritatii intre membri aceluiasi popor..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.